Chindia reacționează incredibil după despărțirea de Iustin Popescu: îl pune la zid și scoate de la naftalită ”episodul Brăila”! Război virtual cu suporterii care taxează atitudinea clubului și mesaj amenințător la adresa presei independente

Bogdan ISTRATE 02 Jun. 2024, 12:56 Liga 2
Chindia reacționează incredibil după despărțirea de Iustin Popescu: îl pune la zid și scoate de la naftalită ”episodul Brăila”! Război virtual cu suporterii care taxează atitudinea clubului și mesaj amenințător la adresa presei independente

Declarațiile portarului Iustin Popescu, cel mai bun om al Chindiei în acest an, publicate vineri de Liga2.ro, au stârnit furia șefilor clubului.

Deși Popescu s-a exprimat în termeni rezervați privind despărțirea cu o lună mai devreme de încheierea contractului, ba chiar a mulțumit clubului pentru înțelegere, de a îi fi clarificată situația, într-un final, conducătorii Chindiei au dezlănțuit un adevărat tsunami la adresa unui jucător cu multe campionate în tricoul roș-albastru.

Imediat după ce am publicat materialul, clubul dâmbovițean a publicat un așa-zis comunicat de presă, în care mai întâi este denigrat jucătorul, apoi Chindia își continuă războiul cu presa, declanșat vara trecută, acum într-un ton și mai virulent decât în mandatul lui Cordoș.

Iustin Popescu, pus la zid de Chindia după o declarație decentă despre despărțirea de club!

De la meciul cu CSM Slatina, disputat în data de 11 mai, 3-0 la Târgoviște, Chindia nu comunicase nimic la capitolul seniori, pe canalele oficiale, cu excepția unei legitimări controversate, a unui puști de 16 ani crescut la Nucet, și nu la Târgoviște, cum s-a lăudat clubul, plus știrea despre încheierea relațiilor cu antrenorul Diego Longo, în care s-a regăsit o precizare cum nu întâlnești la o echipă care se respectă.

Vineri seară, clubul a reacționat violent, furibund, dar în egală măsură într-o notă neprofesionistă:

”1. Portarul Iustin Popescu, la mai puțin de 36 de ore de la terminarea ultimului meci al sezonului din Liga 2 împotriva CSM Slatina, a acționat AFC Chindia la instanțele sportive, dovedindu-și astfel “atașamentul “ față de club. A fost primul sportiv al clubului care a făcut acest gest, când încă nici nu ajunsese bine acasă.
2. După acest episod, la doar câteva zile, Iustin Popescu A IMPLORAT conducerea clubului în a-și rezilia contractul, cu pierderi financiare importante pentru dansul, doar pentru ca dorea să joace la un club de Liga 1. Există dovezi în acest sens.
3. Luând act de dorința jucătorului de a evolua într-o ligă superioară, chiar și cu pierderi financiare semnificative pentru el, AFC Chindia a fost de acord cu propunerea lui Iustin Popescu și a acceptat terminarea contractului înainte de termen, luând în considerare în primul rând dorința expresă a jucătorului de a pleca de la echipa, dorința afirmată în scris, în repetate rânduri. Nu ne putem împotrivi niciodată dorinței de a progresa a unui sportiv ce a activat în cadrul clubului nostru.
4. Fără a dori intrarea în nicio polemică, precizăm ca îi mulțumim lui Iustin Popescu pentru rezultatele meritorii pe care le-a avut la Chindia în ultimele luni, dupa plecarea lui Dorin Railean. Vei rămâne mereu în sufletele noastre și îti dorim mult succes in Liga 1!!!”

Practic, Iustin Popescu este pus la zid că a îndrăznit să își ceară drepturile salariale restante la finalul sezonului, după ce fusese amenințat cu rezilierea contractului încă din iarnă, iar ulterior nu i s-a propus vreo prelungire a înțelegerii. ”Un club serios și profesionist nu ar fi emis niciodată un asemenea comunicat, câtă vreme are restanțe salariale de ordinul multor luni la jucători. Dar probabil că Boriga a fost obligat de șefii lui de la partid să acționeze așa”, explică sursele noastre.

Goalkeeperul a confirmat, într-un cerc restrâns, că și-a depus memoriu pentru a încasa salariile restante. ”Omul are familie, o fetiță mică, e normal să își ceară banii”, explică apropiați ai portarului craiovean. În afara lui, și alți jucători au depus memorii, printre ei golgheterul Robert Moldoveanu, al cărui demers are primul termen la CNSL la dat de 6 iunie.

”Nu am avut nicio propunere concretă de a rămâne la echipă, asta deși fusese o discuție de principiu cu președintele Gabriel Boriga, înainte de închereiea sezonului, după care nu m-a mai căutat nimeni. Le mulțumesc din suflet (n.r. – suporterilor), știu că au fost alături de noi, știu ce fac oamenii de acolo, câtă pasiune și eforturi au pus. Le doresc succes în continuare, am găsit înțelegere să îmi clarific situația și voi ține pumnii Chindiei de oriunde aș ajunge”, fusese reacția portarului trecut pe la Chindia, Petrolul, Dinamo sau CS Mioveni, cea care a determinat clubul să reacționeze.

Tătăl lui Iustin Popescu, la adresa clubului: ”Clubul nu a făcut decât să îl denigreze și să îl înjosească pe Iustin. V-ați bătut joc!”

Tatăl jucătorului se numă printre cei care au reacționat la comunicatul Chindiei la adresa goalkeeperului. Jean Popescu, într-o postare pe pagina de Facebook a clubului, una care a scăpat pentru moment de cenzura impusă de conducere: ”Ofițerul de presă al clubului nu a făcut decât să îl denigreze și să îl înjosească pe Iustin. S-a uitat prea repede că el a fost trup și suflet lângă echipă. Să vă fie rușine. Oamenii să știe că ultimul salariu primit de băieți este pentru luna februarie.”

La ultimul meci oficial al Chindiei din 2023, cu FC Hermannstadt, 0-1 în Cupa României la Târgoviște, Popescu sr. venise să-și ia băiatul acasă la Craiova, cu tot cu bagaje, după ce președintele de atunci al clubului, Lorin Petrescu, îi transmisese lui Iustin să își caute echipă.

Legat de ofițerul de presă la care face referire tatăl jucătorului, situația este foarte complicată: de pagina oficială de Facebook și de site-ul clubului se ocupă, de fix un an, Silviu Posteucă, finul vicepreședintei CJ Dâmbovița Luciana Cristea, autorul unor greșeli monumentale de imagine, precum inscripționarea greșită a echipamentelor de joc, postarea steagului României cu culorile în altă ordine decât cea firească și așa mai departe.

Chindia răscolește în… ! Lui Iustin Popescu i se amintește de ”Episodul Brăila”, în care a avut un conflict cu suporterii. Daniel Novac, pus la zid și el!

În comunicat, Chindia se comportă josnic prin scoaterea de la naftalină a unui episod în care Iustin Popescu a intrat în conflict cu suporterii echipei după un joc desfășurat la Brăila, la a doua experiență a portarului la clubul din Târgoviște, petrecută între 2017 și 2020!

”P.S. Pentru autorii de articole semnate cu mâna altora dar și pentru jucători cu memoria scurtă, noi nu am uitat și nu o să uităm niciodată “episodul Brăila”, din sezonul promovării, când artizanii articolului cu pricina au fost eroii unui moment la limita penalului…”, este reacția halucinantă a așa-zisului clubul profesionist Chindia.

Chindia i-a reproșat lui Iustin Popescu ”fapte de natură aproape penală”, petrecute la un meci disputat la Brăila, spune clubul, în sezonul promovării în Liga 1, 2018-2019. Unul dintre jucătorii de pe teren la acea vreme, Daniel Novac, care a transmis că nu s-a întâmplat nimic la acel joc, a fost imediat pus la zid de club! ”Admiratorii tăi sunt niște ipocriți”, a postat Chindia într-o serie de răspunsuri incredibile la adresa lui Novac, pe care l-a tot invotat la o discuție în privat, pentru a nu mai contrazice părerea greșită a clubului.

La ce s-ar fi putut referi Gabriel Boriga, cel care ar fi comandat postarea, într-o evidentă necunoștință de cauză? La un meci cu Dacia Unirea Brăila, tot din 2018, dar din aprilie, deci returul sezonului 2017-2018, Iustin Popescu a intrat în conflict cu câțiva fani ai Chindiei. Atât și nimic mai mult.

”Oamenii i-au reproșat prestația slabă și golul încasat (n.r. – s-a terminat 1-0 pentru Brăila), el i-a înjurat, dar după câteva zile s-au întâlnit cu toții la club, și-a cerut scuze și s-au împăcat”, vorbesc sursele noastre. Deci nimic de natură penală, așa cum susține clubul!

Acuzații, din nou, la adresa presei independente!

În ultimul sezon, înainte să se bată cu adversarii – matematic, nu a învins vreo echipă de deasupra ei – Chindia s-a luptat cu presa! Cu cea independentă, națională, în primul rând, și cu puținii jurnaliști dâmbovițeni care au ținut steagul – a se citi, au fost demni – în fața partidului care conduce autoritar județul, sportul, orașul Târgoviște și Chindia din 2012 încoace. De la Andrei Cordoș, Vasile Miriuță, Lorin Petrescu, acuzațiile în direcția presei și a ziariștilor care vor răul clubului și nu îl lasă să performeze – au curs în valuri.

Între timp, Chindia, cheltuitoare de milioane de euro bani publici, nu a bătut nicio echipă dintre primele clasate, nu a ajuns în play-off și doar norocul a făcut să nu se bată pentru evitarea retrogradării în Liga a 3-a.

”Referitor la fantasmagoriile elucubrate de cel mai mincinos site de sport din România, asupra căruia AFC Chindia urmează să se îndrepte prin toate mijloacele legale, ținem să facem următoarele precizări absolut normale în stabilirea adevărului și nu numai”, am consemnat din debutul postării AFC Chindia Târgoviște de vineri seară.

Pentru o corectă informare, (încă) președintele clubului, cel care ar fi autorul postării și cel care se leagă de aspecte legale, a fost condamnat în 2014 la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, fiind suspendat din funcția de primar al municipiului Târgoviște la data de 19 iunie 2014.

”Tuturor teroriștilor de presă, le transmitem că din acest moment AFC Chindia va reacționa legal la toate delictele de presă îndreptate împotriva clubului, în concordanță cu legislația sportivă, civilă și penală din România. Până aici! Așa nu mai merge!” – comunicat Chindia Târgoviște, 31 mai 2024

Foto: Marius Tudor

Bogdan ISTRATE 02 Jun. 2024, 12:56 Liga 2
Pe aceeași temă