Amatorismul, dus la alt nivel! Chindia a jucat în weekend cu o echipă care nu mai există de doi ani! Continuă gafele

Ionuț MARIN 30 Sep. 2024, 20:05 Liga 2
Amatorismul, dus la alt nivel! Chindia a jucat în weekend cu o echipă care nu mai există de doi ani! Continuă gafele

Chindia a câștigat, sâmbătă, în fața ultimei clasate din Liga 2, 3-0 la Drobeta Turnu Severin, dar a bâjbâit – a se citi greșit – din nou la capitolul imagine. Și nu doar în ziua meciului, ci și înainte și după confruntarea cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, adversarul său din etapa a 8-a a sezonului regular.

Chindia susține că a jucat în etapa 8 din Liga 2 cu Pandurii, echipa falimentară din 2022!

Chindia a susținut prin aproape toate postările de pe pagina de Facebook, asta pentru că pe site nu există avancronică sau cronică a meciului, că urmează să joace cu Pandurii Târgu Jiu!

Nimic mai fals, echipa fostă fanion a zonei, vicecampioană în 2013, a intrat în faliment în 2022 și a dispărut apoi din fenomen. În nici un caz nu joacă în Liga 2, unde Chindia a câștigat cu Viitorul Pandurii și a făcut ”nuntă” dintr-un succes banal, în fața unei formații pe care, la rândul ei, o paște falimentul.

Viitorul Pandurii, cu care a jucat Chindia, joacă acasă, din această vară, la Drobeta Turnu Severin

Viitorul Pandurii își dispută din această vară meciurile considerate pe teren propriu pe alt stadion decât cel din Târgu Jiu, respectiv la Drobeta Turnu Severin.

Oficial, conducătorii echipei denumite anterior ACS Șirineasa sau Energeticianul ar fi nemulțumiți de gazonul de pe stadionul inaugurat în 2019. Sursele noastre spun însă că Primăria din Târgu Jiu, care din această vară și-a făcut propria echipă, pe CSM Târgu Jiu, înscrisă direct în Liga 4 Gorj, n-ar mai permite Viitorului Pandurii, patronat de afaceristul Nicolae Sarcină, să joace acolo.

Liga2.ro a scris despre primul meci oficial al noii formații din Târgu Jiu, la care au participat nu mai puțin de 3.000 de spectatori. Prin comparație, la Viitorul Pandurii – Chindia, la Severin, au fost 31 de spectatori!

La Chindia, gafă după gafă!

Întoarcerea Chindiei la Târgoviște a însemnat și instalarea pe posturi ce țin de marketing, imagine și inclusiv de stația de amplificare a stadionului, sau mai mult, de administrator al arenei a unor oameni care s-au dovedit orice altceva, mai puțin profesioniști.

Primul episod, de-a dreptul hilar, s-a consumat înainte de primul meci oficial din sezonul trecut: echipamentele de joc au fost inscripționate greșit, fiind încurcate numele asociaților, Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița, ”acționari”, așa cum apar pe site-ul clubului, o altă aberație.

Ulterior, au fost postate scoruri greșite, zile de naștere, afișe cu conținut eronat, iar pagina de Facebook a clubului a ajuns o colecție de ”cartoane”.

Noul ofițerul de presă al Chindiei, prins în ”ofsaid” în Ghencea!

Clubul ar fi trebuit să organizeze joi, cu două zile înaintea meciului cu Viitorul Pandurii, o conferință de presă sau măcar să posteze declarații video sau text de la antrenor sau jucători, cum obișnuiesc cele mai multe dintre cluburi, așa cum le solicită FRF.

Doar că în ziua respectivă, noul ofițer de presă al Chindiei, Florin Manea – impus de Primărie inclusiv crainic la meciul României U21 cu Muntenegru U21, peste voia FRF – a fost toată ziua în București, la plimbare, iar seara s-a aflat în tribune la meciul FCSB – RFS din Europa League.

Dar nu asta e problema cea mare: imaginile primite de Liga2.ro îl indică pe Manea cu fularul cu însemnele siglei Stelei – adversară a Chindiei în campionat!

Tabelele de pe ”Eugen Popescu” nu mai funcționează corespunzător!

Altfel, pornite pentru prima dată în luna mai a anului trecut, tabelele de marcaj ale stadionului – model low-cost – nu se mai sincronizează de săptămâni bune.

Ultimul joc oficial acasă al Chindiei, 0-1 cu Ceahlăul, a oferit un moment comic: administratorul stadionului ”Eugen Popescu”, Adrian Baicu, și el văr al primarului Daniel Cristian Stan, ca și antrenorul Marian Vătavu, a intrat pe teren și a scos din priză instalația, singurul mod prin care o tabelă poate indica același scor precum cealaltă. Secvența video a fost surprinsă de site-ul local DB-sport.ro și a declanșat valuri de ironii în Târgoviște.

Silviu Posteucă, fost arbitru din lotul deghizaților, este responsabilul de marketing și imagine al Chindiei, finul vicepreședintei Consiliului Județean Dâmbovița. ”Nu pot să îl dau afară, că l-aș da și mâine”, a vorbit pe subiect președintele Chindiei, Marcel Ghergu.

Ionuț MARIN 30 Sep. 2024, 20:05 Liga 2
Pe aceeași temă