CF Brăila în prag de colaps financiar: „Aș înclina să spun că mergem spre desființare”

Marius ANGHEL 05 Dec. 2014, 18:21 Liga 2
CF Brăila în prag de colaps financiar:**

Problemele privind finanțarea se țin scai de echipa fanion a orașului Brăila. Ba chiar s-au agravat, în ultima perioadă, iar CF Brăila riscă să se desfințeze în această iarnă. Deși la preluarea clubului de către noii investitori – printre ei Florin Cârligea fiind principalul sponsor -, între conducerea clubului CF Brăila și autoritățile locale s-au stabilit o serie de măsuri necesare menținerii echipei în cel de-al doilea eșalon fotbalistic, se pare că nu toți le-au respectat. Cel puțin așa susținea joi, dimineață, președintele clubului, Valentin Avramescu.

„Joia trecută ni s-au alocat de la bugetul local o parte din suma de 500 de milioane lei vechi, mai precis 470 de milioane lei vechi, dar nici până astăzi nu i-am primit. În toată această perioadă am făcut cărare bătută până la Primărie, dar de fiecare dată cei de acolo m-au trimis de la unul la altul. Mi s-a spus că primarul Aurel Simionescu este foarte ocupat în această perioadă și atât. Situația nu este roză deloc, ba chiar aș înclina să spun că mergem spre desființare”, a fost prima reacție a lui Valentin Avramescu, președintele echipei CF Brăila.

În continuare, sursa citată a subliniat că din finanțări private au venit la echipă în jur de 9 miliarde de lei vechi. Dacă autoritățile locale nu vin cu aceeași sumă, conform înțelegerii inițiale, principalul sponsor, Florin Cârligea, amenință că se va retrage din fotbal, iar asta va însemna, cel mai probabil, desființarea echipei.

„Dacă nu se respectă parteneriatul public privat stabilit inițial la preluarea echipei nu văd ce șanse ar mai avea CF Brăila să rămână în Liga a II-a. Ni s-au alocat acei bani joia trecută, sper să-i și primim, dar reprezintă doar 10% din suma promisă. Noi sperăm ca la ultima ședință din luna decembrie, la ultima rectificare bugetară să ne fie alocați și restul banilor. Dacă nu se rezolvă această problemă, Florin Cârligea se retrage din fotbal, iar echipa se va desființa”, a explicat Avramescu.

Referitor la partida de sâmbătă, de la Academica Argeș Pitești, președintele CF-ului nu s-a arătat prea optimist în privința unui rezultat pozitiv al brăilenilor: „Jucătorii sunt demobilizați în acest moment. Ce să spun, poate ei se vor concentra și vor scoate un rezultat bun, poate așa ca să arate că această echipă formată în această vară are potențial. Și revin la bani, faptul că finanțarea nu a fost la nivelul dorit și uniform făcută s-a reflectat în rezultatele obținute, nici acestea nu au fost pe măsura așteptărilor noastre”.

CF Brăila, locul al șaptelea în clasament pleacă astăzi la prânz spre Pitești urmând ca sâmbătă, în ultima etapă a Ligii a II-a programată în acest an să joace în compania echipei Academica Argeș, formație aflată pe poziția a treia.

Sursa: Obiectiv Vocea Brăilei

Marius ANGHEL 05 Dec. 2014, 18:21 Liga 2
Pe aceeași temă