Răspunsul autorităților locale brăilene privind finanțarea Daciei Unirea se lasă așteptat. „Ceea ce este mai grav este faptul că începe campionatul”

Marius ANGHEL 14 Feb. 2017, 10:52 Liga 2

Omul de afaceri Florin Cîrligea se ține în continuare de cuvânt și ajută echipa fanion a orașului Brăila, Dacia Unirea, să supraviețuiască în Liga a 2-a. După ce în preajma sărbătorilor de iarnă a fost Moș Crăciun pentru fotbaliști, ieri, Cîrligea le-a achitat jucătorilor salariile pentru luna noiembrie 2016, astfel că atmosfera în cadrul echipei a devenit una ceva mai optimistă.

„Prin bunăvoința celui care este totdeauna lângă noi, Florin Cîrligea, jucătorii și-au primit drepturile salariale aferente lunii noiembrie și frunțile lor s-au mai descrețit. Supraviețuim în continuare. Din păcate, răspunsul autorităților locale se lasă așteptat și ceea ce este mai grav este faptul că peste două săptămâni începe campionatul. Sper să primim o veste îmbucurătoare”, a declarat Valentin Avramescu, președintele clubului de fotbal brăilean.

Portarul Albert Popa, primul transfer la Dacia Unirea

În altă ordine de idei, în weekend-ul abia încheiat Dacia Unirea a făcut primul transfer, formația brăileană și-a asigurat serviciile portarului Albert Popa, fost component al selecționatelor naționale U14, U15 și U17. Jucătorul, născut în 1999, a evoluat în Liga Elitelor pentru FC Ardealul și CSS Brașovia, fiind considerat unul dintre cei mai valoroși portari din România la această categorie de vârstă.

Popa este acum fotbalistul Daciei Unirea și va reprezenta o soluție pentru antrenorul Alin Pânzaru la capitolul jucători sub 21 de ani. „Noi căutam un portar junior pentru a avea mai multe soluții la capitolul U21, unde în prima parte a campionatului am cam avut probleme și cred că am găsit soluția cea mai bună. Pe Popa l-am urmărit în amicalele cu Petrolul Ploiești și cu Olimpia Râmnicu Sărat, se vede că are ABC-ul fotbalului făcut, iar calitățile lui ne dau speranțe că am făcut o alegere bună. Rămâne să vedem cum se va comporta când va debuta la Liga a 2-a unde este mai multă presiune decât la juniori, însă eu sunt convins că se va descurca. Noi și la Centrul de Juniori avem doi portari de viitor, care, în cel mai scurt timp o să vedeți că pot reprezenta soluții pentru echipa de seniori”, a declarat Sorin Frunză, directorul sportiv al Daciei Unirea.

Frunză a spus că și Moglan este foarte aproape de a fi transferat la Dacia Unirea. „Moglan este un jucător interesant care ne-ar putea ajuta în această a doua parte a campionatului și cred că este foarte aproape de un transfer la noi. Sper să se integreze în grup. Noi mizăm pe forța grupului, iar caracterul primează. Poate fi un fotbalist foarte bun, dar dacă nu are caracter, nu are ce căuta la Dacia Unirea. Cred că în proporție de 70 la sută va îl vom coopta în lotul nostru”, a mai spus Sorin Frunză.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 14 Feb. 2017, 10:52 Liga 2
Pe aceeași temă