Claudiu Niculescu acuză arbitrajul după remiza cu Rapid: ”Ne-a tăiat elanul! Deciziile erau luate pentru cine avea bașii mai puternici, cine striga mai tare.” Antrenorul Mioveniului, foarte încrezător că echipa sa va promova

Marius ANGHEL 07 Jul. 2020, 23:21 Liga 2

CS Mioveni a debutat în play-off-ul de promovare din Liga 2 cu o remiză pe teren propriu, scor 0-0, cu Rapid, într-un meci în care a jucat ceva mai mult de o jumătate de oră în inferioritate numerică. Raul Costin a fost eliminat în minutul 57, după o fault prostesc la mijlocul terenului. Antrenorul Claudiu Niculescu a acuzat ritmul jocului din cauza inactivității de patru luni cât și arbitrajul lui Adrian Cojocaru.

Argeșenii ar fi putut da lovitura la ultima fază, în minutul 90+5, când portarul Mihai Popa a scăpat o minge în față după o lovitură liberă executată de Ișfan, însă tot el a parat la reluarea lui Hergheligiu. Însă Mioveniul au avut noroc la două mari ocazii ale giuleștenilor în partea secundă, la Sefer și Hlistei.

Claudiu Niculescu a acuzat arbitrajul: ”În momentul în care arbitrul îți taie elanul… Cine are bașii mai puternici, cine strigă mai tare, cam acela primește fault, o lovitură liberă sau un aut”

Claudiu Niculescu era mulțumit la finalul jocului că echipa sa s-a menținut pe locul al doilea direct promovabil, acolo unde se afla și înaintea play-off-ului. Antrenorul a avut însă reproșuri pentru arbitru, însă nu a făcut-o într-un mod virulent.

”Nu știu dacă e un punct câștigat sau două puncte pierdute. Contează mai puțin. Realitatea arată că suntem acolo, exact acolo unde eram și înainte de începerea acestui play-off. A fost un meci foarte dificil, exact așa cum anticipam. Ei au avut primele 10-15 minute în care ne-au presat, fără mari oportunități de a marca. După care noi am echilibrat jocul și am pus noi presiune pe ei, dar n-am înscris. Am început mult mai bine repriza secundă, dar, din păcate, arbitrul ne-a tăiat elanul”, a spus, la microfonul DigiSport, Claudiu Niculescu, care și-a exprimat nemulțumirea față de deciziile arbitrului central Adrian Cojocaru, pe care îl acuză că l-a eliminat mult prea ușor pe Raul Costin: ”Acum nu aș vrea să fiu foarte vehement în declarații, dar mie, de acolo, de pe margine, mi s-a părut extrem de ușor acordat cartonașul roșu. Plus alte decizii pe care le-a luat cu, așa, foarte mare ușurință, în special pentru cine are bașii mai puternici, cine strigă mai tare, cam acela primește fault, o lovitură liberă sau un aut. Păcat, pentru că am fost două echipe care am încercat să jucăm fotbal. În momentul în care arbitrul îți taie elanul, la începutul reprizei secunde și este nevoit să joci 35-40 de minute cu un om în minus împotriva Rapidului e foarte greu. Cu toate astea, cu puțin mai mult noroc, cred că am fi reușit să și câștigăm cele trei puncte. Poarte ar fi fost nedrept puțin, dar, având în vedere condițiile, că am jucat aproape o repriză întreagă în zece oameni, cred că ar fost o victorie foarte foarte meritată.”

Arbitrul Adrian Cojocaru i-a nemulțumit pe cei de la CS Mioveni din cauza deciziei de a-l elimina pe Raul Costin în minutul 57 al meciului cu Rapid. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

”Am foarte foarte mare încredere că vom promova”

Aflat la al doilea joc oficial pe banca echipei din Mioveni, după ce primul a fost chiar înainte de suspendarea campionatului, Niculescu s-a declarat mulțumit și de faptul că jucătorii săi n-au ieșit accidentați de pe teren. A remarcat lipsa ritmului de joc, însă a spus și cât de încrezător este că echipa sa va promova.

”Până la urmă, un lucru în această seară, după acest meci, este că am ieșit cu toții jucători valizi. Nu avem jucători accidentați. Suntem cam puțini acum și orice accidentare, Doamne ferește, poate crea probleme, pe lângă eliminarea lui Raul Costin.

Am suferit din cauza ritmului de joc, deși e și normal să se întâmple așa ceva, pentru că venim la patru luni de zile de la ultimul meci oficial. Am jucat un singur meci amical în această perioadă de șapte săptămâni de pregătire și acele împărțit în două echipe. Practic, au jucat 45 de minute. E greu, e foarte greu să ai un ritm, dar ușor ușor sperăm că să ne reglăm și din acest punct de vedere. Am foarte foarte mare încredere că vom promova”, a mai spus fostul dinamovist.

Dean Beța și Ionuț Burnea au ținut bine apărarea Mioveniului, în meciul cu Rapid, contând pentru prima etapă a play-off-ului Ligii a 2-a. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

”Până la urmă este un punct. Am rămas pe același loc în clasament, la fel ca înaintea începerii play-off-ului”

După Turris Oltul – Campionii FC Argeș, și CS Mioveni – Rapid s-a încheiat cu scorul de 0-0. Claudiu Niculescu crede că aceste rezultate se datorează și faptului că echipele resimt presiunea luptei la promovare, că fiecare meci poate deveni decisiv.

”De asta, probabil, acum, în prima etapă, nici echipele nu riscă foarte mult. Orice înfrângere te poarte arunca în subsolul clasamentului, ca să spun așa. Dar, meciul acesta a trecut. Până la urmă este un punct. Am rămas pe același loc în clasament, la fel ca înaintea începerii play-off-ului. Nu mai sunt cinci meciuri, mai sunt patru și suntem tot acolo. Acesta poate ar fi singurul lucru bun după meciul de astăzi. Mai sunt și alte lucruri bune. Mi-am felicitat băieții în vestiar, au depus un efort considerabil, mai ales din momentul în care am rămas în inferioritate. Au alergat foate mult, au avut agresivitate, au avut dorință foarte mare. Din păcate, așa arată lucrurile în această seară. Am spus-o și înaintea acestui meci, o repet: mi-aș dori ca arbitrajele să nu influențeze rezultatul final”, a declarat Claudiu Niculescu.

Flauvius Croitoru a avut câteva intervenții salvatoare în meciul dintre CS Mioveni și Rapid, contând pentru prima etapă a play-off-ului Ligii a 2-a. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Niculescu e deja cu gândul la meciul cu Campionii FC Argeș: ”Vom câștiga acest derby care naște multe ambiții și multe orgolii pe plan local”

Antrenorul Mioveniului era deja cu gândul la următorul meci, cel cu Campionii FC Argeș, rivala județeană. La fel ca în cazul șanselor la promovare, Claudiu Niculescu este încrezător că jucătorii săi vor câștiga derby-ul de la Pitești.

”E important să trecem peste acest meci, pentru că e dezamăgire în vestiar. E normal să fie așa, pentru că ne pregătim de aproape șapte săptămâni și așteptam cu nerăbdare această primă etapă. Sorții ne-au hărăzit o echipă puternică din Liga a 2-a. Am scos acest punct, care ne ajută în acest moment în clasament și poate care va conta foarte mult la finalul acestui play-off. Dar, acest meci face acum parte din trecut, îl vom analiza, noi, stafful, împreună cu jucătorii, vedem ce lucruri bune sau mai puțin bune am făcut, și trebuie să mergem încrezători, marțea viitoare, la Pitești, unde trebuie să câștigăm derby-ul local. O să îmi lipsească și Raul Costin pentru probabil două etape. Un arbitru care ia o așa decizie… Nu am văzut faza, mi s-a transmis și mie de oameni care au privit din tribună, că nu a fost de cartonaș roșu. Pe lângă faptul că am rămas o repriză întreagă în inferioritate, am rămas fără un jucător important pentru două etape, cel puțin. Dar și ceilalți băieți care îl vor înlocui sunt convins că îți vor face treaba. Toți au muncit la fel, toți au suferit în aceste săptămâni și am mare încredere în băieții mei că vom face marțea viitoare un meci mare și vom câștiga acest derby care naște multe ambiții și multe orgolii pe plan local, aici”, a mai spus Claudiu Niculescu la finalul meciului cu Rapid.

Claudiu Niculescu în meciul dintre CS Mioveni și Rapid, contând pentru play-off-ul Ligii a 2-a, disputat fără spectatori pe Stadionul Orășenesc din Mioveni, marți 7 iulie 2020. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

CS Mioveni revine pe locul 2 în play-off, acum cu 21 de puncte, la fel ca Turris Oltul, iar Rapid urcă momentan pe locul 5, cu 20 de puncte, la fel ca echipa Campionii FC Argeș. În următoarea etapă, a doua a play-off-ului, Rapid joacă sâmbătă, 11 iulie, de la ora 20:15, la Ploiești, cu Petrolul, în timp ce CS Mioveni joacă pe 14 iulie, de la ora 20:00, derby-ul local cu Campionii FC Argeș, la Pitești.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/giulestenii-debuteaza-in-play-off-contra-echipei-careia-i-au-produs-cea-mai-drastica-infrangere-in-sezonul-regulat-cs-mioveni-rapid-de-la-ora-2000-19138186

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sunt-doua-puncte-mari-pierdute-meritam-sa-castigam-dan-alexa-nu-si-a-ascuns-dezamagirea-dupa-egalul-rapidului-cu-cs-mioveni-antrenorul-e-nemultumit-de-faza-de-atac-am-ra-19138313

Marius ANGHEL 07 Jul. 2020, 23:21 Liga 2
Pe aceeași temă