Ceahlăul și Slatina caută prima victorie în noul sezon, sub Pietricica. Marco Veronese așteaptă o reacție a elevilor săi, după evoluția slabă de la Miercurea Ciuc

Narcis POHOAȚĂ 09 Aug. 2024, 10:20 Liga 2
Ceahlăul și Slatina caută prima victorie în noul sezon, sub Pietricica. Marco Veronese așteaptă o reacție a elevilor săi, după evoluția slabă de la Miercurea Ciuc

Ceahlăul Piatra Neamț dispută sâmbătă, 10 august, de la ora 11:00, primul meci pe teren propriu în noul sezon al Ligii 2, 2024-2025, în compania formației CSM Slatina.

Ambele echipe sunt în căutarea primului succes stagional. Nemțenii au cedat în prima rundă cu 1-3 la Miercurea Ciuc, dar jocul a arătat mai rău decât proporțiile scorului, în timp ce Slatina a fost la câteva secunde de o victorie mare acasă cu FC Voluntari, fiind egalată în al șaptelea minut al prelungirilor (1-1), după ce a condus încă din debut.

Ceahlăul s-a impus anul trecut cu 4-0 contra Slatinei, dar marcatorii nu mai fac parte din lot

Nemțenii încearcă să-și refacă moralul, sâmbătă, în fața unui adversar incomod, capabil de rezultate surprinzătoare, dovadă și remiza obținută în fața Voluntariului.

La prima prezență în fața propriilor fani, moldovenii au șansa de a demonstra că evoluția pe alocuri lamentabilă din prima etapă, când au cedat cu 1-3 la Miercurea Ciuc, a fost un simplu accident, așa cum susțin nemțenii. Trupa de sub Pietricica are și ascendentul moral al victoriei categorice obținute în sezonul regular trecut, 4-0 în etapa a 12-a, golurile acelui succes fiind marcate de jucători care nu mai fac însă parte din lotul Ceahlăului: Azdren Llullaku (două), Sergio Cortelezzi și Mihai Neicuțescu.

Tocmai acesta pare să fie atuul slătinenilor, omogenitatea, deși și ei au avut multe achiziții în pauza competițională, în fața unei grupări nemțene care a schimbat aproape tot lotul de jucători în această vară. Pe lângă stafful tehnic și administrativ. Slătinenii au terminat sezonul regular trecut pe locul 13, iar în Grupa B din play-out au încheiat pe poziția a 4-a.

Italianul Marco Veronese ia ca punct de plecare în meciul cu Slatina repriza secundă de la Miercurea Ciuc

Ceahlăul a dezamăgit crunt în debutul acestui sezon, meciul de la Miercurea Ciuc fiind pierdut încă din prima repriză, când echipa gazdă avea un avans de trei goluri. Repriza secundă a fost ceva mai echilibrată, asta și pentru că ciucanii au făcut pasul înapoi, dar jocul arătat de nemțeni, în special după intrarea în teren a lui Patrick Petre, a fost vizibil îmbunătățit față de prima parte.

De aici pleacă și antrenorul Marco Veronese, care așteaptă o reacție de orgoliu din partea elevilor săi în meciul cu CSM Slatina.

”În fotbal avem șansa să putem demonstra după doar câteva zile că eșecul suferit în etapa anterioară a fost un simplu accident. Poți îmbunătăți ceea ce nu a mers bine. Noi trebuie să pornim de la pepria a doua a meciului de la Miercurea Ciuc. Nu am avut un start bun săptămâna trecută, dar în partea secundă evoluția noastră a fost diferită. De aici trebuie să plecăm. Este importantă reacția mentală a jucătorilor mei. Întâlnim o echipă bună, bine organizată, care aleargă și pune presiune. Va fi dificil, dar aștept o reacție a jucătorilor mei. Trebuie să fim agresivi, să câștigăm duelurile, să avem personalitate”, a declarat Marco Veronese, care așteaptă suporterii la stadion în număr cât mai mare: ”Vreau să le mulțumesc celor care au fost alături de noi în primul meci, pentru mesajul lor de susținere de la final. E normal să dăm totul pentru suporteri, pentru a-i răsplăti pe cei care vin la stadion, sper în număr cât mai mare.”

Veronese mai așteaptă achiziții

Italianul admite că până la încheierea perioadei de transferuri lotul ar putea fi completat: ”Nu știu de ce perioadă avem nevoie pentru ca echipa să arate mai bine, dar ce vă pot spune este că muncim zilnic la antrenamente pentru a ne îmbunătăți și pentru a elimina greșelile. Perioada de transferuri se încheie în luna septembrie, astfel că e posibil să mai vină jucărori valoroși, cu experiență, care să ne ajute.”

La rândul său, portarul Laurențiu Brănescu a declarat: ”A fost greu în primul meci, mai ales în primele 30 de minute, pentru că fiecare gol primit ne-a afectat la nivel mental. Din păcate, trebuie să acceptăm rezultatul, să muncim mai mult și să încercăm să progresăm.”

Meciul Ceahlăul Piatra Neamț – CSM Slatina, din etapa a 2-a a Ligii 2, se va disputa pe stadionul Ceahlăul, sâmbătă, 10 august, de la 11:00.

Clubul Ceahlăul anunță că se pot achiziționa bilete de la stadion chiar și în ziua meciului, cu începere de la ora 09:00, cele mai ieftine tichete costând 30 lei, la Tribunele 1 (Sector A și C) și 2.

Declarațiile lui Marco Veronese și Laurențiu Brănescu înainte de Ceahlăul – CSM Slatina:

https://www.youtube.com/live/xgTws_u7aJc

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț
Video și captură foto: Monitor TV

Narcis POHOAȚĂ 09 Aug. 2024, 10:20 Liga 2
Pe aceeași temă