Ceahlăul se ”întărește” la regula ”under”. A împrumutat din prima ligă un jucător care în ultimul an a fost la Lazio, în Italia

Narcis POHOAȚĂ 07 Aug. 2024, 11:50 Liga 2
Ceahlăul se ”întărește” la regula ”under”. A împrumutat din prima ligă un jucător care în ultimul an a fost la Lazio, în Italia

Ceahlăul Piatra Neamț continuă să caute soluții pentru a se întări la regula ”under” impusă de federație. La câteva zile după eșecul din prima etapă a sezonului, 1-3 în deplasare cu FK Miercurea Ciuc, clubul moldav l-a adus sub formă de împrumut pentru un an pe internaționalul de juniori Narcis Ilaș, în vârstă de 17 ani.

După un sezon petrecut la Lazio Under 18, Narcis Ilaș va juca sub formă de împrumut la Ceahlăul

Înaintea primului meci oficial al sezonului, cu FK Miercurea Ciuc, antrenorul italian Marco Veronese declara că lotul nu este bătut în cuie și că mai așteaptă întăriri, atâta timp cât perioada de transferuri este încă deschisă. Iar cum regula ”under” le dă destule bătăi de cap tehnicienilor din primele două ligi, nemțenii încearcă să coopteze la rândul lor mai mulți jucători tineri în lot, pentru a avea soluții pe posturile rezervate ”underilor”.

Astfel, clubul Ceahlăul l-a împrumutat pentru un an pe internaționalul de juniori Narcis Ilaș, în vârstă de doar 17 ani, de la FC Botoșani. Tânărul fundaș dreapta a debutat cu FC Botoșani în prima ligă, anul trecut, iar în septembrie 2023 a fost cedat de gruparea lui Valeriu Iftime în Italia, la Lazio Under 18.

Născut în data de 27 martie 2007, la Botoșani, Ilaș a revenit în Moldova după experiența din Italia, dar nu va juca acasă, la Botoșani, ci la Piatra Neamț, în Liga 2.

  • Pentru faptul că joacă cu ochelari, Narciș Ilaș a fost poreclit de presă Edgar Davids de România, după legendarul olandez!

Narcis Ilaș, internațional U16 și U17

Împrumutul lui Narcis Ilaș, jucător cu prezențe la echipele naționale de juniori Under 16 și Under 17, a fost anunțat marți, de clubul nemțean, pe pagina oficială de Facebook.

”CSM Ceahlăul anunță aducerea unui jucător tânăr, născut în 2007, de la FC Botoșani. Fundaș lateral, Narcis Ilaș a venit la formația noastră sub formă de împrumut până la finalul sezonului actual.
Narcis Ilaș a fost integralist pentru FC Botoșani în Liga 1, în mai 2023, iar în ultimul sezon competițional a jucat pentru Lazio Roma U18.
De asemenea, Narcis Ilaș este un obișnuit al naționalelor U16 și U17 ale României.
Bun venit și mult succes!”, a transmis Ceahlăul.

  • În această vară, Ceahlăul i-a mai adus pe Laurențiu Brănescu, David Anăstase – Mark Țuțu, Bogdan Curbăt, Eugenio Bracelli, Andrew Marie-Sainte, Tudor Alistar (de la juniori), Emmanuel Asibey, Abel Folha, Robert Răducioiu – Ronald Gbizie, Răzvan Neag, Iga Batantu, Rodrigo Lima, Geani Crețu, Fabio Trip, Cristian Gyulai – Carl Davordizie și Robert Ciobanu (revenit după împrumutul de la Bucovina Rădăuți). Practic, a achiziționat un lot întreg, în condițiile în care din vechiul grup au fost păstrați doar Alexandru Barna, Cristian Copoț-Barb, Michael Onișa și Patrick Petre.

Trupa din Piatra Neamț a debutat cu un eșec în noul sezon al Ligii 2, 1-3 în deplasare cu FK Miercurea Ciuc, iar în etapa a doua va juca pe teren propriu cu CSM Slatina, sâmbătă, 10 august, de la ora 11.00.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

Narcis POHOAȚĂ 07 Aug. 2024, 11:50 Liga 2
Pe aceeași temă