Rămâne Ceahlăul fără finanțator? Anton Măzărianu nu a trecut nici acum peste ratarea play-off-ului și așteaptă două răspunsuri pentru a lua decizia care poate arunca în aer clubul nemțean! Situația restanțelor și hotărârea lui Cristian Pustai care l-a dezamăgit

Narcis POHOAȚĂ 09 Apr. 2024, 17:05 Liga 2
Rămâne Ceahlăul fără finanțator? Anton Măzărianu nu a trecut nici acum peste ratarea play-off-ului și așteaptă două răspunsuri pentru a lua decizia care poate arunca în aer clubul nemțean! Situația restanțelor și hotărârea lui Cristian Pustai care l-a dezamăgit

După ratarea play-off-ului din Liga 2, Ceahlăul Piatra Neamț ar putea primi, în scurt timp, o nouă lovitură. De această dată de ordin financiar.

Sătul să tot aștepte implicarea autorităților locale și județene, finanțatorul Anton Măzărianu, cel care a susținut de unul singur activitatea la club în ultimii ani, bifând în vara trecut chiar o promovare în Liga 2, ia în calcul retragerea sprijinului financiar.

Anton Măzărianu ia în calcul retragerea de la Ceahlăul: ”Într-o lună voi anunța decizia”

Clubul Ceahlăul Piatra Neamț nu traversează deloc o perioadă fastă. Nemțenii sunt în cădere liberă după ratarea play-off-ului, au pierdut ambele meciuri disputate în play-out (1-2 acasă cu Metaloglobus și 1-4 la CFC Argeș), iar jucătorii par deja cu gândul la vacanță. Însuși antrenorul Cristian Pustai a vorbit despre dificila misiune de a-i capacita pe elevii săi, în condițiile în care echipa nu mai are nicio miză din punct de vedere sportiv, fiind deja salvată matematic de la retrogradare.

Marea problemă ar putea apărea, însă, în curând. Dezamăgit de faptul că autoritățile nu vor să se implice în susținerea echipei, finanțatorul Anton Măzărianu amenință cu retragerea spriijinului financiar. Ceea ce ar coincide cu un colaps, dacă în următoarea perioadă Consiliul Local și Consiliul Județean nu vor debloca fonduri pentru club.

”O să analizez foarte bine dacă o să continui sau nu. Iau în calcul toate variantele. Deocamdată nu am luat o decizie. Probabil într-o lună de zile voi stabili ce facem mai departe? Dacă iau decizia de a mă retrage, înseamnă că nu voi mai susține financiar clubul. Asta nu înseamnă că nu se pot găsi alți investitori care să susțină activitatea mai departe. Mă refer strict la susținerea financară. Dar, deocamdată, nu trag nicio concluzie până nu analizez foarte bine lucrurile și cam într-o lună de zile voi lua decizia finală”, a declarat, pentru Liga2.ro, Anton Măzărianu, acesta nefiind prima dată la astfel de declarații tranșante.

Anton Măzărianu (cu bluză vișinie), finanțatorul ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, în tribună, la unul dintre meciurile echipei.

Viitorul clubului Ceahlăul, la mâna autorităților locale și județene

Omul cu banii de la Ceahlăul susține că decizia finală a sa depinde într-o mare măsură și de răspunsul pe care îl va primi de la autorități. Oficialii clubului au depus mai multe proiecte de finanțare la Consiliul Local și Consiliul Județean și speră într-un răspuns afirmativ, măcar dintr-o direcție. În caz contrar, Măzărianu și-ar putrea retrage spriijinul.

”Depinde și de ce sprijin vom primi de la autoritățile locale, de la alți finanțatori privați. Dar va cântări foarte mult aportul autorităților locale și județene. Cam într-o lună de zile voi trage concluziile și voi anunța decizia luată, deocamdată nu pot să mă pronunț”, a completat Măzărianu.

Anton Măzărianu și primarul municipiului Piatra Neamț, Andrei Carabelea. Acesta din urmă a achiziționat un abonament la jocurile de acasă ale echipei, la începutul sezonului, și a ținut să anunțe public acest lucru. Instituția pe care o conduce nu finanțează clubul, însă îi pune la dispoziție baza sportivă, contra cost. În ultima parte a sezonului trecut, când echipa era în Liga 3, Ceahlăului i s-a interzis să mai intre în baza sportivă, fiindcă avea datorii.

O lună restanță la salarii la Ceahlăul. Măzărianu nu a trecut nici acum peste ratarea play-off-ului

Măzărianu a vorbit și despre problemele invocate de către antrenorul Cristian Pustai, spunând că datoriile către jucători înseamnă o lună restanță la salarii.

”Sunt datorii, dar avem doar o lună restanță la salarii. Nici măcar nu e o lună, trei săptămâni. Salariile care trebuiau date pe 15 martie. Sunt trei săptămâni întârziere, nu mai mult. Dar nu cred că acesta e motivul pentru cele două înfrângeri din play-out. E vorba despre lipsa mizei. Noi suntem matematic salvați, nu mai este nicio miză. Suntem salvați, de aceea nici nu am făcut eforturi, ne-am despărțit de un jucător (n.r. – Marius Constantin), suntem în discuții și cu alții pentru reziliere”, a continuat Anton Măzărianu, care încă nu poate crede că echipa sa a ratat play-off-ul la un punct: ”Am fost dezamăgit că nu am intrat în play-off, am fost la un punct diferență. Doare eșecul. Mă deranjează, am pierdut puncte cu niște echipe din subsol. Am fost extrem de aproape, puteam fi acolo cu două-trei etape înainte de final. Am făcut niște egaluri când nu trebuia, am pierdut ușor câteva puncte unde nimeni nu se aștepta, dar nu mai are rost să mă gândesc. Sunt foarte dezamăgit încă.”

  • Cristian Pustai, despre restanțele de la Ceahlăul: ”Eu îmi propun să câștig fiecare joc, dar e foarte greu, sunt probleme. În general nu le discut, nu vreau să spăl rufele în public. Dar sunt probleme la club în acest moment și acestea se resimt automat, procesul de pregătire nu mai e la fel și mai e și această lipsă de miză. Nici măcar locul întâi, să aibă o sumă de sau cum e în prima ligă. Dacă ești pe locul 1 sau pe 5 e aproape același lucru. Noi am pierdut două meciuri la rând și am rămas tot pe locul întâi.”
  • Cristian Pustai, despre ratarea play-off-ului: ”Eu, ca antrenor, sunt primul căruia trebuie să-i treacă supărarea. Nu sunt un copil, am atâția ani în spate, au fost multe supărări, am pierdut play-off la Liga 1. Noi, antrenorii, nu putem fi supărați decât atunci, pe moment. În fotbal se întâmplă, trebuie să trecem peste lucrurile astea. Sunt trăiri, e clar, dar noi trebuie să fim primii în vestiar pentru că săptămâna viitoare avem un nou meci. Asta te învață sportul. Azi ai pierdut, mâine te poți ridica. Nu pot să stau să fiu supărat. Deja Miercurea Ciuc e un episod terminat. Le-am spus și jucătorilor că un play-off nu se pierde într-un singur meci. Tot anul am spus că dacă vrem în play-off trebuie să facem 32 de puncte. Am făcut doar 31. La anul, la fel voi zice. Trebuie să facem 32 de puncte dacă vrem să ne batem la play-off.”

Măzărianu crede că rămâne o echipă din prima ligă în situația în care una din play-off-ul Ligii 2 nu primește licența

Măzărianu s-a referit și la posibila variantă ca CS Mioveni, dintre echipele participante în play-off, să nu ia licența pentru prima ligă, situație în care primele clasate din cele două grupe din play-out ar putea juca un baraj, iar câștigătoarea să meargă în locul Mioveniului în barajul de promovare în SuperLigă.

Această teorie vine în urma declarațiilor făcute săptămâna trecută de președintele Chindiei Târgoviște, echipă care a ratat și ea play-off-ul și evoluează în play-out, dar încă mai speră la o promovare miraculoasă.

”Nu cred că locul 7 mai are o miză. Puțin probabil. Dacă Mioveni nu va primi licență cu siguranță se va lua decizia ca una din echipele din Liga 1 să rămână în Liga 1. Nu cred că va intra o echipă din play-out la baraj. Ar fi interesant, dar nu cred. Sunt șanse mici”, crede, acum, finanțatorul Ceahlăului.

  • La finalul anului trecut, chiar Măzărianu vorbea despre baraj între echipele din play-out-ul Ligii 2 pentru a lua locul unei formații din play-off în barajul de promovare.

Dezamăgit de decizia lui Pustai de a-l folosi pe Cortelezzi

Anton Măzărianu s-a exprimat din nou în cazul fotbalistului Sergio Cortelezzi, pe care l-a criticat recent, public, spunând chiar că nu vrea să-l mai vadă în echipă. Și s-a declarat dezamăgit de faptul că antrenorul Cristian Pustai l-a băgat în teren în play-out.

”A fost o decizie a antrenorului. Am fost dezamăgit de această decizie de a-l introduce pe Cortelezzi în teren, cu toate că eu mi-am manifestat punctul de vedere. Dar eu nu pot să mă bag în organizarea unui meci. Dacă antrenorul așa a decis, să fie sănătos. A dat el gol, dar e nesemnificativ”, a punctat Măzărianu.

  • ”Sunt câțiva jucători care pleacă imediat, nu mai stau în play-out, au și salarii destul de mari și nu mai are rost. Cortelezzi e unul dintre ei. Din cauza lui Cortelezzi am pierdut practic vreo cinci puncte în acest sezon. Cel puțin. Din punctul meu de vedere, Cortelezzi nu are ce să mai caute la Piatra Neamț. A ratat penalty la 0-0 cu Șelimbăr, a ratat penalty cu Slobozia, iar la Miercurea Ciuc ce să mai spun, din 6 metri vrea să dea gol cu umărul. Pentru mine, acest jucător nu o să mai existe pentru Ceahlăul. Asta e clar și o spun de pe cum. Nu are valoare”, declara Anton Măzărianu despre Cortelezii, luna trecută.
  • ”Când ești singurul om care investești și dai niște bani, e normal să ai niște păreri. Când dai bani și nu te mulțumește un om, nu spui că nu-l mai vrei? Dar eu, ca antrenor, care gestionez 26 de oameni, atâta timp cât jucătorul este sub contract și merită să joace, îl bag. Dacă nu, nu. Toate lucrurile în vestiar le decid eu. Aaa, că pot să fac o listă cu jucători care, în opinia mea, nu-i mai văd la anul în echipă, da. Dar atâta timp cât oamenii sunt sub contract, trebuie să mă bazez pe ei. Trebuie să ducem competiția la final. Dacă au contract cu clubul… Situații de genul ăsta sunt la multe echipe, și la Liga 1, și la Liga 2. Când un jucător e sub contract cu clubul, eu, ca antrenor, pot să-l bag sau nu în teren. Este decizia antrenorului. Patronul poate să aibă o părere chiar pertinentă despre X sau Y, dar în momentul în care jucătorul e la mine în vestiar, eu decid. Orice jucător aflat sub contract va intra în teren dacă merită. Eu, împotriva mea nu voi fi niciodată. Dacă merită Cortelezzi sau alt jucător să joace, joacă dacă are contract. E atât de simplu. Dar eu nu discut decizia patronului, eu vorbesc strict din punctul de vedere al antrenorului. Eu, din 20 trebuie să-i bag pe ăia 11 care sunt cei mai buni la momentul respectiv, restul sunt rezerve. Am dubluri pe posturi, trebuie să-l bag și pe celălalt să-l văd. Este și Buziuc în atac, mai sunt și alții. Patronul are părerea lui, dar atâta timp cât jucătorul este la mine în curte și are contract, decizia e la mine”, explica antrenorul Cristian Pustai, comentând declarația lui Măzărianu.
  • Uruguayanul Sergio Cortelezzi (29 ani) a fost folosit de Cristian Pustai și în următoarele două jocuri ale Ceahlăului, după declarația lui Anton Măzărianu. Atacantul a intrat în minutul 61 în meciul cu Metaloglobus (scor 1-2) și în minutul 46 în jocul cu CFC Argeș (scor 1-4), în care a și înscris unicul gol al echipei sale. Cortelezzi are 13 meciuri disputate pentru Ceahlăul, 9 începute ca titular, și a înscris 3 goluri.

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/declaratiile-lui-cristian-pustai-dupa-cfc-arges-ceahlaul-4-1-19305511

https://liga2.prosport.ro/seria-1/argesul-lui-neagoe-a-dat-de-pamant-cu-ceahlaul-lui-pustai-19305319

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-viseaza-din-play-out-ul-ligii-2-sa-ajunga-in-barajul-de-promovare-19305031

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/finantarea-ceahlaului-din-nou-pe-masa-autoritatilor-locale-si-judetene-19302872

Narcis POHOAȚĂ 09 Apr. 2024, 17:05 Liga 2
Pe aceeași temă