Pustai, din nou absent de la conferința Ceahlăului înaintea unui meci din Liga 2. Nemțenii își fac speranțe că vor învinge CSM Alexandria, o nou-promovată fără punct obținut acasă

Narcis POHOAȚĂ 06 Oct. 2023, 13:09 Liga 2
Pustai, din nou absent de la conferința Ceahlăului înaintea unui meci din Liga 2. Nemțenii își fac speranțe că vor învinge CSM Alexandria, o nou-promovată fără punct obținut acasă

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț are o șansă importantă de a-și consolida, sâmbătă, locul de play-off pe care se află înaintea etapei a 9-a a Ligii 2. Nemțenii joacă pe terenul unei alte nou-promovate, CSM Alexandria, echipă aflată în subsolul clasamentului, pe penultima poziție, cu doar 4 puncte și pornesc cu prima șansă la obținerea victoriei.

Cu un succes la Alexandria, formația pregătită de Cristian Pustai va rămâne pe loc de play-off, iar în cel mai fericit scenariu poate urca chiar și pe podium, în cazul în care Gloria Buzău și Corvinul nu câștigă în deplasare. Ar fi al doilea succes consecutiv pentru nemțeni, după cel de pe teren propriu cu Unirea Dej.

CSM Alexandria, fără punct și fără gol marcat pe propriul teren

CSM Alexandria a acumulat 4 puncte în primele 8 etape, toate în deplasare, pe terenuri ”grele”. Nou-promovata pregătită de curând de Alin Pînzaru a învins, surprinzător, la Chiajna (1-0), în etapa a 2-a, și a scos un punct în Ghencea, cu Steaua (1-1), în etapa a 4-a.

Pe teren propriu, la Turnu Măgurele, CSM a disputat până acum trei meciuri, însă nu a obținut niciun punct și, mai mult decât atât, nu a marcat încă niciun gol (0-1 cu CSC Șelimbăr, 0-1 cu CSM Slatina și 0-4 cu CFC Argeș).

De cealaltă parte, nemțenii au câștigat două meciuri în deplasare, la Târgu Jiu și Tunari, în schimb au pierdut pe terenul unei echipe din subsol, Metaloglobus.

Liviu Rusu: ”Suntem echipa mai bună, avem o calitate superioară și ne dorim cele trei puncte”

Conform tradiției, antrenorul Cristian Pustai a trimis la conferința de presă care precede un meci din Liga 2 un colaborator de-ai săi. La întâlnirea cu jurnaliștii a fost prezent preparatorul fizic Liviu Rusu, acesta fiind însoțit de jucătorii Pedro Albino și Wiredu Akwasi, în timp ce administrația a fost reprezentată de președintele Cătălin Anton.

Preparataorul fizic Liviu Rusu a declarat că jucătorii Ceahlăului trebuie să trateze meciul cu maximă seriozitate și să dea totul în teren, la fiecare minge, întrucât micile detalii fac diferența.

Oficialul nemțean susține totuși că echipa sa are are o calitate superioară față de adversarul de sâmbătă.

”Este un meci foarte important pentru noi, pentru menținerea în plutonul fruntaș. Diferența este foarte mică între echipe și orice victorie te duce sus, orice rezultat nefavorabil te trage în jos. Trebuie să fim foarte concentrați, să dăm maxim pe teren, pentru că diferența este făcută de micile detalii într-un joc. Alexandria este o echipă nou-promovată, cu ambiții mari și care cu siguranță își dorește să iasă din subsolul clasamentului. Dar eu am încredere că suntem echipa mai bună, cu o calitate superioară, ne dorim cele trei puncte”, a declarat Rusu.

”Toate lucrurile merg spre bine”

Oficialul nemțean s-a referit și la nemulțumirile unora dintre suporteri, făcând o comparație între locul ocupat de Ceahlăul anul trecut în Liga 3 și poziția pe care se află echipa acum, într-un eșalon superior: ”Nu înțeleg de ce sunt oamenii nemulțumiți. Anul trecut pe vremea asta Ceahlăul era undeva la mijlocul clasamentului în Liga 3, iar acum este pe loc de play-off în Liga 2. Toate lucrurile merg spre bine. Nu zic să fii fericit, că nu ești pe primul loc, dar cred că poți fi mulțumit de acest parcurs.”

Ghanezul Wiredu Akwasi a vorbit despre diferența de nivel dintre Liga 3 și Liga 2: ”În Liga 3 fotbalul era mai fizic, mai multe dueluri, acum e mai multă calitate.” În timp ce portughezul Pedro Albino a punctat câteva diferențe dintre fotbalul din țara sa și cel din România, spunând totodată că s-a integrat bine la Piatra Neamț: ”Este o diferență, ritmul este mai ridicat în România. Dar în Portugalia fotbalul este mai tacticizat, jucăm mai mult cu mingea. M-am acomodat bine în România, mă simt bine la Piatra Neamț, toată lumea m-a ajutat să mă integrez și acest lucru este foarte important pentru mine. Încerc să dau totul pe teren la fiecare meci, să-mi ajut echipa.”

Speranțe pentru o finanțare cu un milion de euro de la Consiliul Județean, anul viitor

Președinte Ceahlăului, Cătălin Anton, a atins un subiect sensibil, finanțarea clubului de către autorități, subliniind că sunt speranțe ca anul viitor echipa de sub Pietricica să primească aproximativ un milion de euro de la Consiliul Județean Neamț, în an electoral. Anul acesta, după promovarea în Liga 2, proiectul le-a fost respins, făcându-l pe finanțatorul Anton Măzărianu să anunțe că retrage echipa din campionat.

”Am depus un proiect, ne-a fost refuzat în primă fază, apoi am depus o contestație care a fost și ea respinsă. Important este că în alte zone din țară se pot aloca fonduri de la buget și sunt convins că și la noi se poate acest lucru. Trebuie să dăm dovadă de mai multă cooperare, pentru că în ultimă instanță suntem niște parteneri în atingerea obiectivelor în care ne-am angajat cu toții, în speță de a face fotbal de performanță la Piatra Neamț și eventual promovarea în prima ligă. Nu cred că mai are sens o altă sesiune de proiecte pe această temă la Legea 350 pe fonduri nerambursabile în acest an, pentru simplul motiv că nu mai avem timp să cheltuim banii până la sfârșitul anului, până la 12 decembrie. De aceea, sunt convins că ne vom pregăti mai bine, vom stabili un culoar de comunicare mult mai bun cu cei de la Consiliul Județean și probabil după stabilirea bugetului anului viitor, mă gândesc că undeva la sfârșitul lui februarie sau începutul lui martie 2024, am putea să accesăm niște fonduri tot pe această Lege 350. Sper din toată inima ca și Consiliul Județean să ne poată ajuta cu aproximativ un milion de euro, adică 5 milioane de lei. Ar fi niște bani extrem de importanți pentru finalizarea în bune condiții a acestui sezon”, a declarat președintele Cătălin Anton.

”O victorie ne-ar aduce într-o poziție favorabilă în clasament”

Referitor la meciul de la Turnu Măgurele, oficialul Ceahlăului a punctat că o victorie ar asigura formației nemțene o poziție bună în clasament pe perioada întreruperii campionatului.

”Chiar dacă Alexandria se află în subsolul clasamentului, cu siguranță gazdele își doresc să iasă din acea zonă, de aceea vom avea un meci foarte greu. Noi tratăm fiecare meci cu maximă seriozitate și sperăm să luăm cele trei puncte. O victorie ne-ar duce într-o poziție favorabilă în clasament înaintea pauzei generate de meciurile echipelor naționale”, a mai spus președintele Cătălin Anton.

  • Din informațiile Liga2.ro, în cazul în care Ceahlăul nu va câștiga cu CSM Alexandria, Cristian Pustai are postul în pericol. Oficialii clubului au și început să alcătuiască o listă cu posibili înlocuitori, în pole position fiind unul dintre antrenorii demiși în acest start de sezon în Liga 2.

Meciul dintre nou-promovatele CSM Alexandria și ACSM Ceahlăul Piatra Neamț se va disputa sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 11:00, pe stadionul Municipal din Turnu Măgurele. Teleormănenii ocupă locul 19 în clasament, penultimul, cu 4 puncte, în timp ce nemțenii se află pe poziția a 5-a, cu 13 puncte.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-fk-miercurea-ciuc-si-ceahlaul-dau-sapte-jucatori-la-nationala-u18-19287573

https://liga2.prosport.ro/special/harta-puterii-in-fotbalul-romanesc-de-astazi-vezi-unde-e-judetul-tau-in-topul-national-2023-dupa-examenul-de-capacitate-fotbalistica-ce-surprize-uriase-sunt-raportat-la-populatie-si-puterea-economic-19287561

https://liga2.prosport.ro/program-tv/etapa-a-9-a-a-ligii-2-incepe-de-joi-se-termina-luni-si-va-avea-patru-partide-televizate-derby-ul-dintre-primele-doua-clasate-are-loc-duminica-19287557

https://liga2.prosport.ro/seria-1/finantatorul-ceahlaului-negru-de-suparare-dupa-victoria-cu-unirea-dej-19287075

Narcis POHOAȚĂ 06 Oct. 2023, 13:09 Liga 2
Pe aceeași temă