Ceahlăul își poate consolida locul de play-off cu trei puncte în fața Dumbrăviței, echipă fără gol marcat în ultimele șase etape. Nemțenii sunt optimiști, iar președintele vrea mai multe victorii legate

Narcis POHOAȚĂ 01 Mar. 2024, 12:48 Liga 2
Ceahlăul își poate consolida locul de play-off cu trei puncte în fața Dumbrăviței, echipă fără gol marcat în ultimele șase etape. Nemțenii sunt optimiști, iar președintele vrea mai multe victorii legate

Ceahlăul Piatra Neamț poate face sâmbătă un nou pas important spre play-off-ul Ligii 2.

În a doua rundă din acest an, antepenultima din sezonul regular, nemțenii întâlnesc pe teren propriu, de la ora 11:00, formația timișeană CSC Dumbrăvița și au nevoie de o victorie pentru a rămâne cu șanse mari în cursa pentru un loc în primele șase.

Urcată pe loc de play-off după victoria obținută la Chiajna (scor 2-1), în etapa trecută, echipa pregătită de Cristian Pustai își poate consolida poziția doar cu un succes în fața Dumbrăviței, echipă fără victorie în ultimele șase etape.

CSC Dumbrăvița, fără victorie și gol marcat în ultimele șase etape, De pe locul 3, timișenii au ajuns pe 14

Cu moralul foarte bun după triumful de pe terenul Concordiei Chiajna, Ceahlăul pornește cu prima șansă în fața Dumbrăviței, echipă cu un start bun de sezon, cu multe etape terminat pe loc calificabil în play-off, dar care în ultima perioadă nu se regăsește. Timișenii lui Cosmin Stan nu au marcat în ultimele șase etape, interval în care au înregistrat cinci eșecuri și o remiză, ultima victorie datând din 21 octombrie, 2-0 acasă cu CSM Alexandria.

Interesant este faptul că CSC Dumbrăvița ocupa pe locul 3 după acel succes cu CSM Alexandria și era marea revelație a sezonului. A urmat însă un declin inexplicabil pentru echipa din Banat, care de pe podium a coborât până pe 14 în clasament, unde se regăsește acum, cu 19 puncte, la egalitate și depășins la golaveraj Metaloglobus.

Ceahlăul ocupă locul 6, ultimul calificabil în play-off, cu 25 de puncte, fiind la egalitate și devansând la golaveraj FK Miercurea Ciuc.

Jucătorii Ceahlăului sunt optimiști în obținerea unui succes împotriva Dumbrăviței

La conferința de presă premergătoare partidei de la Piatra Neamț, vestiarul Ceahlăului a fost reprezentat de portarul Stefan Krell și de mijlocașul Matei Moraru, marcatorul celor două goluri din meciul de la Chiajna, iar din stafful administrativ a fost prezent președintele Cătălin Anton, sărbătoritul zilei.

”Este cel mai important meci pentru noi, trebuie să luăm cele trei puncte. Deocamdată sunt focusat la meciul cu Dumbrăvița, nu mă gândesc la ultimele două partide. Am fost foarte bine în vestiar după victoria de la Chiajna, victoria ne-a dat încredere și acum ne gândim la un nou succes. Așteptăm publicul în număr cât mai mare la stadion, să ne ajute să câștigăm”, a declarat portarul Stefan Krell, acesta fiind completat de Matei Moraru: ”Accidentarea mea din trecut m-a făcut mai puternic, mi-a dat un pic o palmă peste cap, pentru că în fotbal azi ești, mâine nu ești și trebuie să muncești mai mult pentru a fi tot mai bun. Sper să o țin tot așa și să am evoluții bune. Universitatea Cluj mi-a propus să semnez un nou contract, dar nu am vrut și eu de la vară rămân liber. Ceahlăul va rămâne mereu prima opțiune pentru mine. Sper să mai înscriu, dar mai important e să luăm trei puncte cu Dumbrăvița.”

Cătălin Anton vrea victorii pe linie în ultimele trei meciuri din sezonul regular. ”Este singura variantă pentru a fi la mâna noastră”

La rândul său, președintele Cătălin Anton a enumerat care pot fi atuurile echipei sale în fața Dumbrăviței și spune că Ceahlăul, pentru a fi la mâna ei în lupta pentru play-off, trebuie să câștige ultimele trei meciuri din sezonul regular, cu CSC Dumbrăvița, FK Miercurea Ciuc și Progresul Spartac.

”Chiar dacă am avut un parcurs mulțumitor până acum, nu am avut victorii succesive care să ne dea confortul unei poziții mai bune în clasament. De aceea eu mizez pe puterea de luptă e chipei, pe caracter, pe disciplină și forță de joc și cred că următoarele jocuri vor fi doar victorii și ne vor aduce doar satisfacții. Nu va fi foarte ușor, dar orice lucru care ne scoate din zona de confort ne face mai bun și dacă avem încredere și gândim pozitiv eu sunt convins că vom putea reuși acest lucru. Dumbrăvița este un pas spre play-off, dar după aceea vom mai avea un meci greu în deplasare, cu Miercurea Ciuc. Punctajul pe care îl avem nu ne garantează nimic, dar ne dă o opțiune extrem de serioasă. Singura variantă pentru a fi la mâna noastră este să câștigăm cele trei meciuri rămase”, a punctat Cătălin Anton.

Partida Ceahlăul – CSC Dumbrăvița se va disputa sâmbătă, 2 martie, de la ora 11:00, pe stadionul Ceahlăul din Piatra Neamț. Nemțenii se află pe locul 6, cu 25 de puncte, în timp ce timișenii ocupă locul 14, cu 19 puncte.

Video: Monitor TV

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-stan-despre-meciul-dintre-ceahlaul-si-dumbravita-19301096

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-corvinul-hunedoara-si-unirea-slobozia-sunt-matematic-in-play-off-ul-ligii-2-19300977

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-jucat-un-amical-cu-fc-bacau-19300892

Narcis POHOAȚĂ 01 Mar. 2024, 12:48 Liga 2
Pe aceeași temă