CSC Dumbrăvița pleacă cu două zile înainte pentru meciul de la Piatra Neamț. Cosmin Stan are numai cuvinte de laudă pentru Ceahlăul

Anda DELIU 28 Feb. 2024, 16:34 Liga 2
CSC Dumbrăvița pleacă cu două zile înainte pentru meciul de la Piatra Neamț. Cosmin Stan are numai cuvinte de laudă pentru Ceahlăul

CSC Dumbrăvița dispută primul joc oficial din deplasare în 2024 la Piatra Neamț, pentru o confruntare cu Ceahlăul, în etapa a 17-a a Ligii 2.

Va fi prima întâlnire din istorie a celor două formații, în contextul în care timișenii joacă doar de sezonul trecut la acest nivel fotbalistic, iar noua echipă nemțeană se află la debutul în Liga 2.

Bănățenii pleacă de joi spre Moldova, unde vor juca sâmbătă, 2 martie, de la ora 11:00.

CSC Dumbrăvița nu a mai dat gol de șase meciuri

Cosmin Stan a vorbit înainte de acest meci și despre problema ofensivă a echipei sale, căci de la victoria cu 2-0 cu CSM Alexandria, din toamnă, nu a dat gol în meci oficial. Au trecut șase jocuri de atunci și doar într-unul s-a terminat la scorul de 0-0 și s-a obținut un punct.

Timișenii au început anul cu un eșec pe teren propriu, 0-2 cu Unirea Slobozia.

”Am simțit un pic de supărare, de tristețe în această săptămână. Încă dată spun, nu meritam să pierdem meciul cu Slobozia. În același timp, i-am văzut pe băieți motivați pentru ceea ce urmează. Cred că avem nevoie de un rezultat bun și de unul-două goluri marcate pentru a ne debloca. Într-adevăr, nu avem un golgheter înăscut, un jucător despre care să spui că ai așteptări să marcheze foarte mult. Și golgheterul nostru, Paulevici, în momentul de față are cinci goluri marcate, deci nu sunt foarte multe. Dar eu aștept să înscriem din toate liniile. Putem marca și cu fundașii la fazele fixe, și cu mijlocașii, și cu atacanții. Din păcate, așa e, lipsește golul în momentul de față, dar sunt convins că va veni. La modul în care am arătat în meciul cu Slobozia, sunt semne îmbucurătoare și sunt convins că va veni în curând și golul, și rezultatul bun pe care îl așteptăm pentru a putea continua cu un moral bun acest campionat”, a spus antrenorul echipei CSC Dumbrăvița.

Antrenorul Dumbrăviței vede echipa lui Cristian Pustai deja în play-off-ul Ligii 2

Dumbrăvițenii vor pleca de joi spre locul meciului și se vor opri la Târgu Mureș. Apoi, vor continua drumul spre județul Neamț. Stan are cuvinte de laudă pentru adversar.

”Ceahlăul e una dintre cele mai spectaculoase echipe ale campionatului. Dintre echipele din față care au drept de promovare cred că e echipa cea mai spectaculoasă. Mai e și Corvinul, dar care nu poate promova. Ceahlăul e o echipă care joacă pe atac, practică un fotbal spectaculos, cu jucători foarte buni de la mijloc în sus. Acum s-au întărit cu jucători cu experiență și pe fază defensivă și mă refer în primul rând la Marius Constantin. E o echipă bună, care cred că va juca în play-off. Le permite și programul, mai au de jucat cu Progresul Spartac și e greu de crezut să nu facă trei puncte acolo. Deci cred că va fi o echipă care va ajunge în play-off și care, mai departe, va lupta pentru promovarea în prima ligă”, a punctat antrenorul, citat de site-ul clubului.

Nu se va risca cu Salhi, mai mult ca sigur

Marocanul Ouadie Salhi va face deplasarea cu echipa, dar sunt șanse mici să fie folosit. Încă amețește după lovitura la cap primită la meciul cu Slobozia.

”Avem aceleași probleme cu accidentările. Cei doi jucători care au avut probleme și săptămâna trecută, Secoșan și Cibi, încă nu au revenit. Va mai dura, cel puțin în cazul lui Cibi. La Salhi, rezultatul tomografului a ieșit bine, nu are probleme deosebite, dar, din păcate, încă amețește. El are un program separat deocamdată și rămâne de văzut cum se va simți. Nu e de joacă cu problema pe care a avut-o el, pentru că și-a pierdut cunoștința, iar când se întâmplă așa ceva jucătorii trebuie menajați câteva zile. El își dorește să joace, dar noi trebuie să fim raționali. Să vedem cum se va simți în zilele viitoare. Am avut o problemă similară cu Mikoș, la meciul cu CFR Cluj din sezonul trecut. Atunci, el a stat destul de mult, dar în cazul lui tomograful nu a fost curat ca la Salhi, erau niște urme. La el nu s-a riscat absolut deloc”, a mai spus Stan.

Șase puncte între Ceahlăul și CSC Dumbrăvița

Etapa a 17-a a Ligii 2, antepenultima din sezonul regular, debutează vineri seară, la Buzău.

Meciul dintre Ceahlăul și CSC Dumbrăvița are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

În acest moment, înainte de debutul rundei, Ceahlăul ocupă locul 6, ultimul calificabil în play-off, cu 25 de puncte, la egalitate cu FK Miercurea Ciuc (locul 7), iar CSC Dumbrăvița se află pe poziția a 14-a, cu 19 puncte, la egalitate cu Metaloglobus (locul 15).

Matematic, și CSC Dumbrăvița mai are șanse la locul 6, însă timișorenii sunt mai degrabă preocupați să urce cât mai sus pentru a-și asigura menținerea în Liga 2.

Foto: Attila Kozma / CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mykhaylo-plokhotnyuk-a-plecat-din-liga-2-19301084

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-corvinul-hunedoara-si-unirea-slobozia-sunt-matematic-in-play-off-ul-ligii-2-19300977

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-pierdut-acasa-cu-unirea-slobozia-19300644

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ouadie-salhi-s-a-accidentat-in-meciul-csc-dumbravita-unirea-slobozia-19300615

Anda DELIU 28 Feb. 2024, 16:34 Liga 2
Pe aceeași temă