CSC Dumbrăvița a pierdut acasă cu Unirea Slobozia, Cosmin Stan și-a felicitat jucătorii: ”A fost un meci super-echilibrat, chiar cu un plus pentru noi și foarte mult ghinion”

Anda DELIU 24 Feb. 2024, 18:29 Liga 2

CSC Dumbrăvița a pierdut cu scorul de 2-0, acasă, meciul cu Unirea Slobozia, la reluarea Ligii 2, în etapa a 16-a a sezonului regular, după un joc în care echipa ce nu a făcut erori majore s-a impus.

Golurile au fost înscrise de Ionuț Coadă (11) și Laurențiu Vlăsceanu (73), mai ales pe fondul evoluției cu gafe a portarului Trifon, pentru că și gazdele au avut momentele lor bune.

La final însă, antrenorul Cosmin Stan, care a început fără un vârf veritabil de careu meciul, și-a felicitat echipa.

Început prost de meci pentru CSC Dumbrăvița contra Unirii Slobozia

Jocul a început cum nu se putea mai prost pentru bănățeni. În minutul 11, după o lovitură liberă bătută de Purece, Ionuț Coadă a deviat cu capul în poartă, la o fază la care Trifon ar fi putut face mai multe. Ulterior deschiderii scorului, oaspeții, clasați pe locul 3 înainte de startul etapei a 16-a, au avut posesia covârșitor zeci de minute. Slobozia a avut o dublă ocazie, la o fază la care Vlăsceanu a trimis dintr-un unghi închis, în lateral, fază la care portarul a respins, iar mingea a ajuns al Dorobanțu, care a trimis peste.

Dumbrăvița a început să conteze în joc abia din minutul 39, iar pe final de repriză a avut patru ocazii. Mai întâi, una a lui Ekmekci, salvată de Rusu. Olaru și Morariu au avut faze la care nu au prins spațiul porții, iar primul a mai expediat periculos o minge din lovitură liberă, dar portarul oaspeților a salvat.

Ocaziile ratate s-au răzbunat pe timișeni în repriza a doua a meciului cu Slobozia

Deși în multe jocuri a făcut schimbări destule la pauză, de data aceasta Cosmin Stan nu a plusat ofensiv, decât după minutul 60. Unirea nu a mai avut faze prea periculoase, în schimb, gazdele au dat speranțe publicului. În minutul 67, Ekmekci a trimis direct în bară din lovitură liberă. Peste două minute, Răzvan Ristin a avut o reluare peste, deși era nemarcat și putea profita.

Mai mult decât atât, în minutul 70, a fost rândul lui Sofran să rateze și el. Ei bine, ocaziile ratate s-au răzbunat perfect, căci, în minutul 73, Laurențiu Vlăsceanu a scăpat printre fundași. Trifon a ieșit deloc oportun să-l oprească, nu a reușit să-l blocheze, iar mingea respinsă chiar în Vlăsceanu a ricoșat în poartă.

Pe final de joc, Dumbrăvița a jucat cu om în minus, deoarece Salhi a rămas inconștient pe teren după o lovitură în cap încasată de la Afalna și apoi a fost dus la spital.

Cosmin Stan: ”Consider că au câștigat nemeritat”

Cosmin Stan, probabil pentru a nu-și descuraja echipa, a bravat în declarații. A admis că nu a pregătit meciul la victorie.

”Vreau să încep prin a-mi felicita jucătorii pentru jocul bun făcut astăzi. De departe cel mai bun joc al nostru, în perioada aceasta de șase săptămâni. De când am început pregătirile. Un joc cu foarte mult ghinion, din păcate. Consider că n-am fost inferior cu nimic adversarului nostru, care probabil are prima șansă, în momentul de față, de a promova. Chiar dacă mai este încă mult de jucat, și din play-off. Clasamentul vorbește pentru ei, sunt prima echipă care are drept de promovare, o echipă foarte solidă, o echipă matură, cu jucători cu maturitate. Dar o echipă cu noroc astăzi! Consider că au câștigat nemeritat, la cum s-au desfășurat meciul. Noi am pregătit meciul pentru 0-0, pentru un rezultat de egalitate, pentru că știam că e o echipă care primește foarte greu gol, care închide foarte bine, care nu se descoperă. Și atunci am încercat să-i atragem în cursă. Să vină ei peste noi și noi să-i prindem pe contraatac. Nu ne-au ieșit lucruri acestea prea bine în prima repriză și datorită faptului că am luat un gol foarte ușor. Apoi am schimbat strategia, am încercat să împingem jocul cât mai sus. Cred că am reușit foarte bine lucrul acesta. În finalul primei reprize am avut douătrei ocazii foarte mari și în a doua repriză am avut niște ocazii și mai mari. Inclusiv bara lui Ahmet. Parcă mingea nu voia nicicum să intre în poartă și ei au dat încă un gol din nimic. Aia nici măcar nu a fost o ocazie de gol, a fost un cadou. Dar, la felul cum am arătat astăzi, sunt mulțumit. Jucătorii au jucat exact ceea ce le-am cerut din punct de vedere mental. Fiecare dintre ei a încercat să se autodepășească, să joace la un nivel pshic foarte bun”, a spus Cosmin Stan.

Întrebat dacă nu e totuși prea mult să spună asta, în condițiile înfrângerii, Stan răspuns că a văzut un plus față de amicale, adică față de altă mâncare de pește. El a pomenit finalul de meci, când Slobozia nu avea de ce să se mai omoare cu firea, căci avea deja 2-0. ”Nu, pentru că e un rezultat total nemeritat. Niciodată nu meritam să pierdem meciul acesta. Pe contraatac eram cu un om în minus, am avut vreo trei ocazii. Ei au avut una pe final, în minutul 90. Se putea să fie 3-0. Toată lumea care vedea doar rezultatul zicea: «Gata, galop de sănătate!». Când colo, nu a fost chiar așa. A fost un meci super-echilibrat, chiar cu un plus pentru noi. Ocaziile mari noi le-am avut, ei au avut o singură ocazie mare pe finalul primei reprize, când jucătorul lor a dat pe lângă poartă dintr-o poziție foarte bună, centrală, din careu. Noi am avut ocazii mari de tot. De asta spun că sunt mulțumit de echpă, mai ales că în ultimul timp și la ultimele meciuri amicale, nu am arătat foarte bine. Dar cum am spus, am apelat la fiecare jucător să se autodepășească mental. Fiecare jucător a jucat fără frică, așa cum trebuie din punct de vedere psihic. Pe asta insist, pentru că am fost cam fricoși în ultimele meciuri amicale”, a precizat ”principalul” Dumbrăviței.

CSC Dumbrăvița, în eșecul cu Unirea Slobozia: Trifon – Rz. Morariu (Andr. Răuță 81′), Scutaru (B. Nortey 76′), Zurbagiu (cpt.), Ghinescu (Gladun 60′) – Ristin, Salhi, Andr. Olaru (Paulevici 60′) – Sofran, Martinov (Gavra 60′), Ekmekci. Rezerve neutilizate: P. Toroc – Moțiu, Bg. Sima, Paleacu.

Speranța moare ultima la Dumbrăvița

Dumbrăvița nu a mai câștigat din 21 octombrie 2023, 2-0 cu CSM Alexandria, dar Cosmin Stan spune că jocul i-a dat speranțe. ”Când joci de așa o manieră, cu o echipă foarte bună, care clar e favorită la promovare, și noi nu am fost inferiori cu nimic, clar că sunt semne bune și încurajatoare. Dar, să vedem, pentru că am mai făcut noi meciuri bune și apoi am dat cu piciorul, am răsturnat găleata când ne așteptam mai puțin. Să vedem cum o să fie mai departe în celelalte trei meciuri, pentru că sunt meciuri foarte dificile. Trebuie să acumulăm puncte în aceste trei meciuri. Am rămas la cifra aceasta, la 19. Sper să acumulăm puncte de la meciul cu Ceahlăul. Din păcate, astăzi putema să avem puncte sau puncte”, a precizat Stan.

Mai spunem că Scutaru a jucat accidentat de la încălzire și a fost schimbat cu Nortey după încasarea golului doi. Apoi, antrenorul l-a trimis pe stopperul Răuță să joace ca vârf. ”La jocurile de posesie pe care le-am făcut la încălzire, pe Scutaru l-a lovit Olaru. La tendon, în spate la genunchi. De atunci a acuzat problema asta medicală și cu cât înaintam în joc spunea că-l doare tot mai tare. Dacă nu luăm golul doi, nu-l schimbăm. Forțam așa cu el până la final. L-am introdus apoi pe Răuță vârf, să forțăm atacul, dar s-a întâmplat golul doi, pe care l-am pus pe seama unui mare ghinion”, a conchis Stan.

Urmează meciul de la Piatra Neamț, cu Ceahlăul, pentru echipa lui Cosmin Stan

Cu 19 puncte, CSC Dumbrăvița a rămas, momentan, pe locul 14 în Liga 2, acum fiind la egalitate cu Metaloglobus (locul 15), dar ar putea fi depășită de Campionii FC Argeș (18 puncte), care va juca luni.

Săptămâna viitore, echipa timișeană joacă sâmbătă, 2 mai, de la ora 11:00, la Piatra-Neamț, cu Ceahlăul (locul 5, 25 puncte), echipă care luptă pentru calificarea în play-off.

Apoi, pentru echipa lui Cosmin stan urmează alte două jocuri foarte grele, cu Concordia Chiajna, tot în deplasare, și FK Miercurea Ciuc, acasă.

Ultima poziție retrogradabilă în acest sezon este ocupată în acest moment de Unirea Dej, cu 13 puncte.

Foto: Attila Kozma / CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ouadie-salhi-s-a-accidentat-in-meciul-csc-dumbravita-unirea-slobozia-19300615

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-start-perfect-in-2024-intr-un-meci-extrem-de-important-privind-lupta-pentru-mentinerea-in-liga-2-dragos-militaru-spune-ce-a-facut-diferenta-in-jocul-cu-cs-tunari-19300607

https://liga2.prosport.ro/seria-1/atac-dur-al-lui-daniel-oprita-la-adresa-jucatorilor-stelei-19300612

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-16-liga-2-19300447

Anda DELIU 24 Feb. 2024, 18:29 Liga 2
Pe aceeași temă