Ceahlăul dă lovitura la Chiajna prin dubla puștiului Matei Moraru și urcă pe loc de play-off! Cronica meciului

Narcis POHOAȚĂ 22 Feb. 2024, 22:13 Liga 2

Ceahlăul a obținut joi, la Chiajna, o victorie extrem de importantă în economia luptei pentru play-off. În primul meci al anului în Liga 2, nemțenii au câștigat pe terenul contracandidatei Concordia Chiajna cu 2-1 (1-0) și au urcat pe locul 5 în ierarhia provizorie.

Eroul partidei a fost puștiul Matei Moraru, de 18 ani, care a reușit o dublă spectaculoasă, în minutele 7 și 50, golul Chiajnei fiind semnat de Adrian Bălan (70), din penalty.

Ceahlăul, gol și bară transversală în prima repriză

Cristian Pustai a început meciul cu doar doi jucători noi în primul 11 față de sezonul de toamnă, aceștia fiind stoperii Marius Constantin și Denys Taraduda. De cealaltă parte, Erik Linkar a aliniat o formulă de start cu trei fundași centrali, dar a renunțat rapid la acest sistem, după ce l-a trimis în teren pe Dragu, după ce oaspeții au deschis scorul.

Prima repriză a fost controlată de Ceahlăul, care pe lângă golul marcat de Moraru a avut și o bară, dar și alte situații mai clare.

Nemțenii au început bine derby-ul de la Chiajna și în minutul 7 Matei Moraru a deschis scorul cu un șut din careu, lateral stânga, la colțul lung, după o combinație cu Azdren Llullaku. Două minute mai târziu, portarul Oncescu a intervenit salvator în gheata lui Patrick Petre.

Chiajna a reacționat rapid prin Adrian Bălan, atacantul gazdelor fiind blocat de portarul Krell.

În minutul 18, Constantin Dima a fost iertat de eliminare de arbitrul Robert Avram, după o intrare dură asupra lui Akwasi, fiind înlocuit ceva mai târziu de antrenorul Erik Lincar cu atacantul Claudiu Dragu.

Ceahlăul a continuat să fie mai insistentă, iar Cortelezzi a fost aproape de golul doi în minutul 31, când a izbit transversala cu un șut puternic, din întoarcere, de la marginea careului.

Finalul primei părți a aparținut Concordiei, care a semănat pericol în careul advers prin nou-intratul Dragu, fără rezultat pe tabelă.

Matei Moraru, dublă în debutul reprizei secunde

Repriza a doua a debutat ca și prima, cu un gol rapid în poarta Concordiei. În minutul 50, Neicuțescu i-a pasat scurt lui Matei Moraru, în fața careului, ușor lateral stânga, iar autorul primului gol a făcut dubla cu un șut frumos, plasat, la colțul lung.

Akwasi i-a băgat în meci pe ilfoveni, cu un penalty stupid după ce l-a trântit în careu pe Torje (70), iar Adrian Bălan a transformat fără emoții de la punctul cu var și a relansat partida.

Nemțenii au făcut pasul înapoi și au reușit să absoarbă fără prea mari probleme presiunea constantă pusă în final de Chiajna. Singurele emoții în careul Ceahlăului au apărut tot din gheata lui Adrian Bălan, șutul atacantului ilfovean din prelungiri fiind respins cu ceva emoții de portarul Krell.

Ceahlăul urcă pe loc de play-off, Concordia își reduce șansele de a termina sezonul regular în Top 6

Victorie uriașă pentru Ceahlăul, pe terenul unei contracandidate la play-off, iar elevii lui Cristian Pustai urcă pe locul 5 cel puțin până sâmbătă, cu 25 de puncte. De partea cealaltă, Concordia rămâne, momentan, pe locul 9, cu 22 de puncte.

În runda a 17-a, Concordia joacă în deplasare la Clinceni, cu Metaloglobus București, iar Ceahlăul va evolua pe teren propriu cu CSC Dumbrăvița. Ambele meciuri au loc în data de 2 martie, de la ora 11:00.

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor

CONCORDIA CHIAJNA – CEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ 1-2

Adrian Bălan 70′ – penalty / Matei Moraru 7′, 50′

Concordia Chiajna: Oncescu – Corbu, Stănică, Gerson (Hlistei 83′), C-tin. Dima (Cl. Dragu 25′), Dumbravă – Vrdoljak, Tucaliuc (Iul. Roșu 59′), Gogescu (Ghimfuș 46′) – Torje (cpt.), Ad. Bălan
Rezerve neutilizate: Dincă – Ad. Iancu, Scarlatache, Cocoș
Antrenor: Erik Lincar

Ceahlăul: Krell – Pedro Albino, Taraduda, M. Constantin, Tud. Oltean – Akwasi – P. Petre (Onișa 63′), Mat. Moraru, Neicuțescu (Buziuc 63′, Core 90+4′), Llullaku (cpt.)(Jalbă 90+4′) – Cortelezzi (Forizs 90+2′)
Rezerve neutilizate: Barna – Bacalu, M. Savu, Larrauri
Antrenor: Cristian Pustai

Stadion: Concordia (Chiajna – Ilfov). Arbitru central: Robert Avram (Piteşti). Arbitri asistenți: Nicușor Marin (Suseni – Argeş) și Daniel Vlase (Galaţi). Arbitru de rezervă: Dorin Burloiu (Galaţi). Observator arbitri: Silviu Crângaşu (Ploieşti). Delegat joc: Lucian Cîrjă (Constanţa).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-ceahlaul-primul-meci-de-liga-2-in-2024-19300227

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-16-si-17-din-liga-2-primele-din-2024-19299764

Narcis POHOAȚĂ 22 Feb. 2024, 22:13 Liga 2
Pe aceeași temă