Ceahlăul dă semne de viață! Trupa lui Veronese învinge CS Mioveni și este în echilibru. Italianul face apel la calm: ”Acum câteva etape totul era foarte prost, acum totul merge foarte bine”

Narcis POHOAȚĂ 24 Aug. 2024, 17:02 Liga 2
Ceahlăul dă semne de viață! Trupa lui Veronese învinge CS Mioveni și este în echilibru. Italianul face apel la calm: ”Acum câteva etape totul era foarte prost, acum totul merge foarte bine”

Ceahlăul respiră! După două prime etape dezastruoase, cu gafe impardonabile și eșecuri la scor, echipa lui Marco Veronese s-a trezit parcă din pumni și a reușit două victorii consecutive, fără gol primit, chiar trei, dacă punem la socoteală și jocul din Cupa României cu o formație din Liga 3.

Sâmbătă, în etapa a 4-a a Ligii 2, nemțenii au obținut primul succes pe propriul teren în acest sezon, 2-0 (1-0) cu CS Mioveni, golurile fiind marcate de Emmanuel Asibey (38) și Patrick Petre (90+1), acesta din urmă venind după o fază de CNN.

Davordzie cu ratările, Asibey cu golul!

După un 0-3 fără reacție cu CSM Slatina, în etapa a doua, nemțenii au bifat sâmbătă, primul succes sub Pietricica în noul sezon de Liga 2.

Deși au avut în față un adversar care a primit un singur gol în primele trei etape, elevii lui Marco Veronese și-au făcut ”norma” de două goluri din precedentele două partide disputate și, profitând de faptul că defensiva nu a mai comis-o, s-au impus la capătul unui joc pe care l-au controlat în cea mai mare parte.

Prima ocazie a partidei i-a aparținut lui Carl Davordzie, care a ratat de puțin ținta, în minutul 11, cu un șut în cros, de la marginea careului lateral stânga.

Mioveniul a replicat în minutul 20 printr-un șut al lui Dănilă, dar Brănescu a reținut fără probleme. Patru minute mai târziu, Davordzie a avut din nou șansa golului, dar s-a complicat în fața portarului Croitoru și în loc să tragă la poartă a preferat un dribling în plus, fiind deposedat.

Dominarea Ceahlăului a dat roade, iar în minutul 38 nemțenii au deschis scorul în urma unei faze fixe. După un corner bătut de pe partea stângă de Patrick Petre balonul a ajuns în partea opusă la Narcis Ilaș, acesta a recentrat în fața porții, portarul Croitoru a intervenit greșit, iar Asibey a trimis cu capul, de pe picioare, sub transversală. Cu un minut înainte de pauză, grecul Pozatzidis a scăpat singur cu Laurențiu Brănescu, dar nu l-a putut învinge pe portarul Ceahlăului.

Grecul Pozatzidis putea aduce un punct Mioveniului

Repriza secundă a debutat cu o nouă șansă uriașă a lui Davordzie (57), care nu s-a lipit la gol împotriva Mioveniului. Atacantul ghanez a preferat să finalizeze din unghi, pe lângă poartă, deși îl avea pe Patrick Petre liber cu poarta goală la câțiva metri. Cinci minute mai târziu, același Davordzie a dat dovadă de altruism, l-a lăsat singur cu portarul advers pe Geani Crețu, însă acesta din urmă a ratat ținta, din poziție ideală.

Mioveniul a reacționat în două rânduri prin cel mai periculos om al său în acest meci, Pozatzidis. În minutul 72, atacantul elen a trimis cu o lovitură de cap la o palmă peste transversală, după un corner, pentru ca în ultimul minut să rateze ocazia meciului și implicit șansa egalării. Grecul s-a trezit liber în mijlocul careului nemțean cu mingea la picior, dar a tras inexplicabil mult peste poarta lui Brănescu.

Patrick Petre a închis tabela după o fază rarisimă în careul argeșean

Și în loc de 1-1 s-a terminat 2-0, Ceahlăul majorându-și avantajul la faza imediat următoare, prin căpitanul Patrick Petre, după o fază incredibilă.

Davordzie a tras din colțul careului mic, din partea stângă, dar portarul Croitoru a respins incredibil. Balonul i-a revenit lui Davordzie, care a scos în centru la Patrick Petre, căpitanul nemțean a șutat cu dreptul de la 11 metri, dar același Croitoru s-a opus golului cu un nou reflex spectaculos. Davordzie a urmărit mingea și a lovit-o în plin, de pe linia de 6 metri, dar a zguduit bara transversală. Iar nebunia nu s-a oprit aici!

Balonul a ajuns la Ilaș în partea dreaptă, acesta a întors pentru Copoț-Barb, care a șutat din afara careului, însă pe traiectoria balonului s-a interpus Patrick Petre. Decarul și căpitanul Ceahlăului a preluat și a șutat cu sete, cu piciorul drept, chiar de la punctul cu 11 metri, în stânga lui Croitoru. Goalkeeperul Mioveniului nu a mai putut face nimic, iar Ceahlăul s-a impus meritat cu 2-0, după un joc pe care l-a controlat în cea mai mare parte.

Ceahlăul, pe locul 10, CS Mioveni, pe 15

Nemțenii acumulează șase puncte și urcă pe locul 10, fiind ultima din grupul celor patru echipe cu același punctaj ce se află în apropierea play-off-ului. De cealaltă parte, CS Mioveni rămâne cu 4 puncte după patru etape și se află pe locul 15, fiind, din cauza golaverajului, 1-3, în coada celor patru echipe cu același număr de puncte.

În runda următoare, Ceahlăul se va deplasa pe terenul câștigătoarei Cupei României, Corvinul, care va disputa abia al doilea meci stagional în campionat, după ce primele trei i-au fost amânate din cauza parcursului european, în timp ce echipa lui Alin Chița va juca acasă cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Până atunci, Ceahlăul va juca și în Play-off-ul Cupei României, contra CSM Pașcani, singura echipă din Liga 4 rămasă în competiție.

Marco Veronese face apel la calm după acest al doilea succes: ”Este nevoie de echilibru”

Pus la zid după primele două etape, când i s-a cerut și demisia, antrenorul Marco Veronese a reușit să-și resusciteze cumva din mers echipa, iar Ceahlăul are acum trei victorii la rând fără gol primit, două în campionat și una în Cupa României.

Italianul a făcut apel la echilibru, indiferent de rezultate, punctând însă că echipa este pe drumul cel bun.

”Mă bucur foarte mult pentru această victorie, sunt fericit pentru cele trei puncte. Muncim, iar rezultatele încep să se vadă, echipa crește. Acum câteva etape totul era foarte prost, acum totul merge foarte bine. Trebuie să rămânem echilibrați. Noi muncim ca întotdeauna, echipa începe să crească, să se omogenizeze, jucătorii se cunosc între ei. Dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, mai avem multe lucruri de îmbunătățit, avem de muncit în continuare. Dincolo de animozitățile dintre jucători, mulți dintre ei nu cunosc limba, ei trebuie să dea totul pentru același obiectiv al echipei”, a declarat Marco Veronese, care de duminică se va ocupa de meciul cu CSM Pașcani, din Play-off-ul Cupei României: ”Am înregistrarea ultimului meci al lor, de mâine vom studia adversarul, iar miercuri vom fi pregătiți sută la sută pentru meciul din Cupă.”

Ceahlăul, în meciul cu CS Mioveni: Bărnescu – Țuțu, Bracelli, Asibey, Abel Folha – Onișa (Copoț-Barb 46′), Gbizie, P. Petre (cpt.) – Ilaș, Davordzie, G. Crețu (Rob. Ciobanu 81′). Rezerve: Anăstase – Rodrigo Lima, Rz. Neag, Mih. Șandru, Marie-Sainte, Batantu, Gyulai.

Declarația lui Marco Veronese după Ceahlăul – CS Mioveni 2-0:

Foto și video: Gelu Crăcană

Narcis POHOAȚĂ 24 Aug. 2024, 17:02 Liga 2
Pe aceeași temă