Finanțatorul Ceahlăului îi oferă încredere antrenorului Marco Veronese, cu toate că echipa e ciuca bătăilor în Liga 2: ”Nu are material, dar vom găsi soluții”

Narcis POHOAȚĂ 11 Aug. 2024, 01:26 Liga 2
Finanțatorul Ceahlăului îi oferă încredere antrenorului Marco Veronese, cu toate că echipa e ciuca bătăilor în Liga 2: ”Nu are material, dar vom găsi soluții”

Ceahlăul Piatra Neamț are parte de un start de sezon de coșmar. Nemțenii au primit deja șase goluri în primele două etape, câte trei la Miercurea Ciuc (1-3) și acasă cu CSM Slatina (1-3), a marcat un singur gol, iar echipa s-a instalat deja în coada clasamentului, cu cel mai slab golaveraj.

Însă, mai îngrijorătoare decât rezultatele sunt gafele nepermise la acest nivel ale fundașilor, care au comis-o rău de tot în cele două partide.

Anton Măzărianu s-a convins că apărarea Ceahlăului este praf. ”Defensiva este foarte slabă”

Cu Slatina, ambii stoperi au greșit decisiv. Mai întâi Antonio Bracelli și-a trimis mingea în propria poartă, după care Marie-Sainte a comis penalty-ul din care Doman a făcut 2-0.

După eșecul de pe teren propriu cu CSM Slatina, scor 0-3, finanțatorul Anton Măzărianu (foto, cu sacou roșu, alături de gheorghe Chivorchia și Gheorghe Ștefan) a avut o ședință cu stafful tehnic și cu președintele Marcel Pușcaș, iar concluzia a fost că linia defensivă trebuie schimbată de urgență. De asemenea, Măzărianu a vorbit de luarea unor măsuri, fără a exemplifica.

”Un joc slab, apărarea este praf. O să încercăm să găsim soluții cât mai repede. Din păcate, în apărare nu avem material. Și dacă nu ai cu cine lucra, nu ține nici de antrenor, nici de nimic. Pasăm destul de bine, efort este, chiar putem să spunem că este o schimbare, doar că, așa cum s-a întâmplat și la Miercurea Ciuc, toate golurile primite, cu excepția golului 3 cu Slatina, au venit din greșeli strict individuale. Am avut o ședință cu președintele Marcel Pușcaș și cu staff-ul tehnic. O să se ia câteva măsuri acolo unde se impun. Sunt luate deja”, a declarat Anton Măzărianu, fără a explica în ce constau aceste măsuri.

  • Linia de fundași a Ceahlăului în meciul cu FK Miercurea Ciuc: Țuțu, Bracelli, Asibey, Abel Folha, iar cea din meciul cu CSM Slatina a fost: Țuțu, Bracelli, Marie-Sainte (P. Petre 46′), Abel Folha,

”Anu trecut nu am avut atac, acum nu avem apărare”

Omul cu banii de la Ceahlăul spune că în următoarea perioadă trebuie găsite soluții rapide pentru a întări apărarea. În schimb, Măzărianu a lăudat evoluția lui Davordzie, singurul jucător nou care a confirmat până acum, însă au trecut doar două partide.

”După cum ați văzut, anul trecut nu am avut atacant, acum nu avem apărare. E un câștig pentru că avem cel puțin un băiat bun în atac (n.r. Davordzie), dar la apărare trebuie să lucrăm și să ne organizăm foarte, foarte repede. Și vom găsi soluții, cu siguranță. Sper ca în Cupa României să avem prima victorie din acest sezon. O să vedem (n.r. când vor veni și punctele), probabil după pauza competițională din luna septembrie”, a completat Măzărianu.

Marco Veronese, susținut: ”Nu se pune problema ca antrenorul să plece. Nu are material”

Anton Măzărianu e conștient că Marco Veronese nu are la dispoziție cea mai bună apărare și îl susține pe antrenorul italian adus în această vară, după despărțirea de Cristian Pustai.

”Nu se pune problema să plece antrenorul. Modul de antrenament este ok și chiar sunt mulțumit, doar că, așa cum am spus, nu avem material. Nu avem cu cine să facem treabă. Dar vom găsi soluții. E clar că m-au supărat cele două meciuri. Nu am luat bătaie la trei goluri diferență niciodată de când sunt la Ceahlăul, cred că nici când eram la Liga 3. Doar că asta este, am încercat, încercăm în continuare, au fost unele soluții bune, altele mai puțin bune. Din păcate, toată linia de fund este foarte slabă. Știm lucrul acesta, nu trebuie să ne mai spună nimeni sau să ne convingă cineva. Singura soluție acum este să căutăm variante cât mai repede posibil. A venit un polonez, mai mai veni un italian, încă doi-trei jucători români, fundași și mijlocași”, a concluzionat Anton Măzărianu.

În meciul cu CSM Slatina, din tribune s-a cerut demisia antrenorului italian.

Ceahlăul Piatra Neamț a pierdut, sâmbătă, pe teren propriu, cu CSM Slatina, scor 0-3 (0-3), în etapa a 2-a a sezonului Ligii 2, golurile fiind marcate de Eugenio Bracelli (8, autogol) și Cătălin Doman (21, din penalty și 42).

Declarația lui Anton Măzărianu după Ceahlăul – CSM Slatina 0-3:

Foto și video: Gelu Crăcană

Narcis POHOAȚĂ 11 Aug. 2024, 01:26 Liga 2
Pe aceeași temă