Ceahlăul, în genunchi! A suferit al doilea eșec la scor în debutul sezonului. Suporterii i-au cerut deja demisia antrenorului Marco Veronese, după 0-3 cu CSM Slatina. Reacția italianului

Narcis POHOAȚĂ 10 Aug. 2024, 14:38 Liga 2
Ceahlăul, în genunchi! A suferit al doilea eșec la scor în debutul sezonului. Suporterii i-au cerut deja demisia antrenorului Marco Veronese, după 0-3 cu CSM Slatina. Reacția italianului

Început catastrofal de sezon pentru Ceahlăul Piatra Neamț! După 1-3 (0-3) în prima etapă, la Miercurea Ciuc, formația nemțeană a pierdut la scor și în a doua etapă a Ligii 2, 0-3 (0-3) cu CSM Slatina, pe teren propriu.

Slătinenii au deschis scorul în minutul 8, prin autogolul lui Eugenio Bracelli, iar până la pauză Cătălin Doman a reușit o ”dublă” (21, din penalty, și 42), semnând un succes clar al echipei oltene.

O nouă repriză de coșmar pentru Ceahlăul, tot cu trei goluri primite

Meciul cu Slatina a fost cumva tras la indigo cu cel din prima rundă. Ca și la Miercurea Ciuc, nemțenii au avut o primă repriză de coșmar, în care adversarii au marcat de trei ori până la pauză, profitând de gafele uluitoare din defensivă.

Polonezo-italianul Eugenio Bracelli și-a dat un autogol de cascadorii râsului, în minutul 8, stoperul Ceahlăului deviind stupid în propria poartă un balon centrat din partea stângă de Radu Constantin.

În minutul 21 a venit rândul celuilalt stoper al nemțenilor să o comită. Francezul Andrew Marie-Sainte l-a faultat în careu pe Kayondo, iar Cătălin Doman a transformat fără emoții penalty-ul dictat corect de arbitrul Robert Avram. Același Cătălin Doman a dus scorul la 3-0 pentru Slatina în minutul 43, cu un șut senzațional, de la 35 de metri, direct în vinclul porții lui Brănescu.

3-0 încă de la pauză pentru CSM Slatina și zarurile erau aruncate încă din prima repriză, pentru a doua etapă la rând pentru Ceahlăul.

Ceahlăul, neputincioasă și în repriza a doua. CSM Slatina a ratat desprinderea pe contraatac

La adăpostul avantajului liniștitor luat încă din prima parte, Slatina nu a mai forțat în repriza secundă. A stat bine în teren și s-a apărat exact, căutând să lovească pe contraatac. Invitată să iasă la joc, Ceahlăul și-a creat câteva ocazii, cea mai clară fiind irosită în minutul 76 de Patrick Petre, care a ratat singur cu portarul Toroc.

De cealaltă parte, Slatina putea majora diferența în două rânduri pe contraatac, dar Golofca (55) și Kayondo (69) au ratat din poziții ideale.

Victorie clară pentru Slatina, prima din acest sezon, iar formația pregătită de Daniel Oprescu se revanșează sub Pietricica după acel 0-4 din sezonul regular trecut. Atunci, însă, Ceahlăul avea o echipă, mult peste nivelul celei din actuala stagiune. Cu o defensivă care gafează nepermis aproape la fiecare fază și cu un mijloc inert, nu e de mirare că Ceahlăul ocupă ultimul loc în ierarhia intermediară. Nu e singura cu 0 puncte, dar are cel mai dezastruos golaveraj, 1-6.

Suporterii nemțeni i-au cerut demisia lui Marco Veronese. Reacția italianului

Nemțenii arată jalnic în debutul campionatului și e greu de crezut că Marco Veronese va putea face minuni cu un lot extrem de subțire. Asta în cazul în care va continua pe banca Ceahlăului.

La finalul partidei cu Slatina, primul disputat la Piatra Neamț în noul sezon, suporterii i-au și cerut cerut demisia italianului Veronese, acesta din urmă și-a asumat eșecul, cerându-și scuze față de public. Antrenorul a declarat, totuși, că are încredere că poate redresa situația.

”În primul rând, vreau să-mi cer scuze față de suporteri pentru prestația noastră de azi. Este sută la sută vina mea, îmi asum acest eșec, eu sunt cel care a ales echipa. Nu promit miracole peste noapte, nu putem schimba ceva în câteva antrenamente. Totuși, noi am cauzat cinci din cele șase goluri primite în cele două meciuri. Jucătorii au intrat cu teamă în teren, ne-am dat un atutogol, trebuie să lucrăm și la factorul mental.

E normal ca suporterii să-mi ceară demisia, ei sunt supărați după cele două eșecuri. Eu am încredere că pot redresa situația, dar decizia este a conducerii. De trei săptămâni mă gândesc la soluții și voi încerca ceva diferit”, a declarat la final antrenorul Marco Veronese.

CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ – CSM SLATINA 0-3

Eugenio Bracelli 8′, Cătălin Doman 21′ – penalty, 42′

Ceahlăul: Bărnescu – Țuțu, Bracelli, Marie-Sainte (P. Petre 46′), Abel Folha, Onișa (cpt.), Gbizie (Rob. Ciobanu 58′), Rodrigo Lima (Asibey 46′), Gyulai (Rz. Neag 58′), Davordzie, G. Crețu
Rezerve neutilizate: Anăstase – Copoț-Barb, F. Trip, Batantu, Ilaș
Antrenor: Marco Veronese

CSM Slatina: P. Toroc – Gherghe, Bărăitaru, C. Toma, Sil. Matei, Trașcu (D. Toma 87′), C-tin. Radu (Năstăsie 72′), Doman (cpt.)(D. Dragu 72′), Golofca (Riza 72′), Kayondo (Țîră 72′), I. Mitran
Rezerve neutilizate: Velcu – Dav. Savu, M. Cristea, Trică
Antrenor: Daniel Oprescu

Stadion: Ceahlăul (Piatra Neamţ – Neamţ). Arbitru: Robert Avram (Piteşti). Asistenți: Daniel Ștefan Lar (Baia Mare) și Nicolae Bogdan Mociorniță (Băicoi – Prahova). Rezervă: Lucian Diaconu (Iaşi). Observator arbitri: Dan Jiga (Bistriţa). Delegat joc: Ciprian Anton (Suceava).

Declarația lui Marco Veronese după Ceahlăul – CSM Slatina 0-3:

Foto și video: Gelu Crăcană

Narcis POHOAȚĂ 10 Aug. 2024, 14:38 Liga 2
Pe aceeași temă