Ce urmează pentru Rapid. Moraru anunță că echipa revine în Liga 1 la anul. Vestea bună pentru fani: „15-16 jucători vor să rămână”

Marius ANGHEL 02 Jun. 2015, 13:31 Liga 2
Ce urmează pentru Rapid. Moraru anunță că echipa revine în Liga 1 la anul.** Vestea bună pentru fani:

Valerii Moraru, patronul Rapidului, a explicat pentru ProSport planurile echipei giuleștene pentru pregătirea de vară și modul în care Rapid va ataca sezonul de Liga 2. Omul de afaceri moldovean anunță că obiectivul este revenirea imediată în Liga 1, iar vestea bună pentru fanii echipei din Grant este că mulți dintre jucătorii aduși pentru a încerca o salvare disperată de la retrogradare în returul campionatului proaspăt încheiat sunt dispuși să continue și în eșalonul secund.

La capătul unui sezon în care a retrogradat pentru a șaptea oară în istorie în Liga 2, Rapid încearcă să se regrupeze și are planuri mari pentru stagiunea în care derby-urile cu Steaua și Dinamo vor fi înlocuite cu partide cu Dorohoi, Balotești, Pojorâta sau Călărași. Conducerea giuleșteană nu vrea să repete greșeala din 2014, când începutul turului de campionat, unul în care echipa a strâns doar 11 puncte, a surprins-o nepregătită, iar lotul pentru prima parte a sezonului a fost unul încropit pe fugă, rezultatele slabe obținute de jucătorii aduși liber de contract stând la baza retrogradării la finalul sezonului.

„Noi astăzi construim o nouă echipă pentru a putea reveni în Liga 1. Suntem în Liga 2 acum, dar gândim construcția pe termen lung. Aducem jucători între 22 și 24 de ani, cu care, în principiu, dacă am reveni în Liga 1, am avea o echipă puternică. Acum suntem în căutare de fotbaliști pentru viitor. Iar viitor înseamnă cel puțin 10-15 fotbaliști până în 24 de ani”, a detaliat Moraru.

„Vrem promovarea din primul an, nu luăm în calcul rămânerea în Liga 2 și la anul. Din lotul actual, 15-16 jucători doresc să rămână la echipă. O să vedem cine se încadrează în viitorul proiect și cine nu. Vom renegocia salariile, pentru că acum nu vor mai putea fi cele din Liga 1, marea majoritatea acceptă și înțeleg lucrurile acestea. Sunt de acord cu micșorarea salariilor”, a declarat Valerii Moraru pentru ProSport.

Articol scris de Cristian VOICU

Marius ANGHEL 02 Jun. 2015, 13:31 Liga 2
Pe aceeași temă