Ce urmează pentru CS Mioveni după ratarea promovării? Antrenorul și jucătorii au ridicat din umeri! ”Acel milion de euro sau cât vine de la televiziuni ne ajuta mult!”

Marius ANGHEL 25 May. 2024, 15:43 Liga 2
Ce urmează pentru CS Mioveni după ratarea promovării? Antrenorul și jucătorii au ridicat din umeri! ”Acel milion de euro sau cât vine de la televiziuni ne ajuta mult!”

CS Mioveni a ratat promovarea în prima ligă, pierzând în ambele manșe ale barajului cu FC Botoșani cu scorul de 0-1. ”Atât s-a putut. Am făcut niște greșeli din cauza fricii, emoției, neîncrederii”, a spus antrenorul Constantin Schumacher după partida desfășurată vineri seară, 24 mai 2024, pe stadionul Orășenesc din Mioveni.

Teoretic, trupa argeșeană are dreptul de a continua în Liga 2 în sezonul 2024-2025, având deja licența necesară pentru asta, ba chiar una superioară, pentru SuperLigă, însă viitorul clubului este incert din acest moment, după ratarea obiectivului schimbat pe parcurs.

Stafful tehnic și jucătorii își încheie contractele cu CS Mioveni, iar umerii sunt ridicați în momentul de față, neștiindu-se ce urmează.

CS Mioveni a ratat promovarea în prima ligă, viitorul clubului e nesigur. Schumacher: ”Nu știu ce va fi în continuare”

Acest lucru s-a putut remarca cu ușurință în declarațiile pe care le-au dat antrenorul principal Constantin Schumacher și jucătorii Ștefan Blănaru și Cristian Ignat, imediat după returul cu FC Botoșani. Dar nu neapărat pentru că erau dezamăgiți de ratarea promovării, fiindcă acest lucru era oarecum previzibil, ci fiindcă situația clubului este cu adevărat nesigură.

A vorbit despre asta Schumacher inclusiv în cadrul conferinței de presă de dinaintea celui de-al doilea joc de baraj cu FC Botoșani, când spunea că promovarea este cea mai importantă cale de urmat pentru ca viitorul lor să fie alături de clubului din Mioveni.

”Nu știu ce se va întâmpla, nu știu ce va fi în continuare. Este dezamăgire în momentul ăsta. Toată lumea se gândește la meciul pe care l-am pierdut. După aia ne vom gândi, le vom spune programul și vom vedea ce se va întâmpla”, a răspuns Constantin Schumacher, la microfonul DigiSport, când a fost întrebat ce urmează pentru CS Mioveni.

Constantin Schumacher și-ar dori să rămână la CS Mioveni: ”Sper să continuăm cu jucătorii pe care îi am, să mergem pe același drum, să sperăm să avem același obiectiv”

Antrenorul în vârstă de 48 de ani a preluat CS Mioveni în vară, după retrogradarea echipei din prima ligă, a avut în lot destui jucători rămași pe poziții, însă primul obiectiv anunțat public a fost menținerea în Liga 2. Rezultatele obținute pe parcurs au fost bune, peste așteptări, astfel că și obiectivul a fost schimbat, dorindu-se accederea în play-off, lucru care s-a și întâmplat.

Calificarea în barajul de promovare s-a obținut datorită faptului că în play-off au activat două echipe fără drept de promovare, altfel, locul 5, pe care s-a clasat CS Mioveni, asigura doar menținerea în Liga 2.

Pe parcursul sezonului, CS Mioveni a întâmpinat mari probleme financiare, s-a vorbit chiar de scăderea de multe puncte, însă au fost aplicate inginerii, cu sprijinul FRF, care a iertat clubul de depunctări. Ulterior, gsp.ro a tot insistat că are informații sigure că echipa nu va primi licența pentru prima ligă, lucru infirmat de conducere și, ulterior, de decizia Departamentului de Licențiere din cadrul FRF, care a dat dreptul Mioveniului să promoveze.

Chiar dacă Schumacher a spus că ar putea scrie o carte pe baza a ceea ce a trăit la CS Mioveni în sezonul 2023-2024, acesta pare că și-ar dori să continue ca antrenor al echipei.

”Nu știu, pentru că se termină contractul tuturor. Nu știm ce se va întâmpla, nu știm absolut nimic ce se întâmplă. Eu sper să continuăm cu jucătorii pe care îi am, să mergem pe același drum, să găsim niște jucători care pot să ne ajute mai departe și să sperăm să avem același obiectiv pe care ni l-am propus în timp, repet, în timp, nu la începutul campionatului”, a mai declarat Schumacher după returul cu FC Botoșani.

”Dacă am ajuns până aici, este un sezon extraordinar de reușit, pentru că pot să fac o carte din ce s-a întâmplat anul ăsta aici, dar, una peste alta, dacă am ajuns aici, trebuia să continuăm, indiferent de problemele pe care le-am avut, indiferent de ce s-a întâmplat. Trebuia să facem tot posibilul să câștigăm acest meci”
Constantin Schumacher, antrenorul echipei CS Mioveni, după returul cu FC Botoșani

Nici Ștefan Blănaru și Cristian Ignat nu știu dacă vor mai continua la Mioveni. ”Acel milion de euro sau cât vine de la televiziuni ne ajuta mult!”

Reacțiile avute de atacantul Ștefan Blănaru (35 de ani) și fundașul Cristian Ignat (21 ani) de după pierderea barajului cu FC Botoșani transmit mult despre situația clubului lor, despre viitorul lor la CS Mioveni.

Blănaru a pus punctul pe i și a vorbit cât a putut de sincer despre ceea ce a trăit la Mioveni și cum vede viitorul clubului, fără acel milion de euro din drepturile TV din prima ligă, cu care argeșenii își făcuseră planul pentru a supraviețui.

”În iarnă nu am prea putut aduce jucători, ne culcam cu 26 de puncte și ne trezeam cu 16. Toată lumea știe ce se scria în presă despre licență. Ne-a fost și nouă greu. Doar că ne-am mobilizat noi în vestiar, antrenorii, toată lumea din conducere, oamenii și-au făcut cu brio datoria ca să putem evolua în acest baraj, dar, din păcate, nu am putut să promovăm.

Lucrurile sunt cât de cât ok din punct de vedere financiar, dar nu pot să spun că sunt foarte roz. Sunt ok, s-au rezolvat o mare parte din probleme, dar că, vă dați seama, acel milion de euro sau cât vine de la televiziuni ne ajuta mult! Pe orice echipă ajuta, nu doar pe noi.

Acum, să zic la cald, nu știu dacă rămân la Mioveni. Nu mai am contract, nu știu ce să zic, chiar nu știu!”, a spus Ștefan Blănaru, marcator a 7 goluri pentru CS Mioveni în acest sezon de Liga 2, în care a evoluat în 25 de meciuri din cele 29.

Ignat nu știe ce va urma pentru el, dar simte că poate face față, în sezonul următor, la Rapid, pentru că împrumutul lui la CS Mioveni expiră.

”Nu știu ce se va întâmpla cu mine, azi nu pot să mă gândesc la asta, voi vedea în viitorul apropiat. E clar că obiectivul meu e mai sus, pot să joc la Rapid, dar m-a ajutat acest an la Mioveni. O să văd, nu vreau să mă gândesc acum la asta”, a mai spus Cristian Ignat, folosit de Schumacher în 25 de partide în sezonul de Liga 2.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 25 May. 2024, 15:43 Liga 2
Pe aceeași temă