Căpitanul Dunării îi îndeamnă pe călărășeni să aibă încredere în echipă. INTERVIU” | Facem tot posibilul să aducem rezultate bune”

Marius ANGHEL 26 Aug. 2016, 11:27 Liga 2
Căpitanul Dunării îi îndeamnă pe călărășeni să aibă încredere în echipă.** INTERVIU

Dunărea Călărași a reușit în primele trei etape ale noului sezon al Ligii 2 o victorie, o remiză și o înfrângere. În cele două jocuri disputate acasă (1-2 cu Dacia Unirea și 0-0 cu CS Mioveni), echipa condusă de Adrian Mihalcea n-a obținut decât un punct din cele șase puse la bătaie. Căpitanul Bogdan Panait explică într-un interviu acordat site-ului oficial Dunării startul puțin ezitant al colegilor săi, lansând și un mesaj pentru suporteri.

– Bogdan, cum ți se pare noul început de campionat? Aveți trei partide disputate și ați obținut o victorie, o remiză și o înfrângere.
– Așa e. Meciurile de acasă ne-au cam pus probleme, asta din cauza faptului că încă nu suntem omogeni. Au fost schimbări și nu poți să faci într-un timp atât de scurt o echipă încăt jucătorii să se cunoască chiar așa de bine, dar cu siguranță noi muncim pentru asta și încercăm să aducem rezultate cât mai bune, să mulțumim și suporterii că au cam început să lipsească de la stadion în ultima vreme și nu e ok. Fără suporteri, sportul nu poate merge mai departe!

– Suporterii au fost obișnuiți cu rezultate bune și chiar foarte bune, mai cu seamă în primăvara acestui an și probabil că au așteptări mari și de la voi. Publicul nu are răbdare.
– Cu siguranță nimeni nu are răbdare, nu numai la Călărași. Peste tot este același lucru, dar noi îi asigurăm că muncim cât mai mult și încercăm să aducem rezultate cât mai bune într-un timp cât mai scurt. Cu siguranță nimeni n-o să aibă răbdare și ăsta e sportul, până la urmă doar prin muncă și prin dăruire putem să ne revenim. Cred că ne-a lipsit puțin dăruirea aceasta față de anul trecut, când pe toate echipele cu care jucam acasă cum se spune „le presam” din primul minut. Chiar reușeam să avem un scor favorabil până la pauză. Nu știu dacă sunt câteva meciuri în care nu am dat goluri până în pauză, dar în rest „îi presam”. Dar, cum am spus, sunt multe schimbări și nu avem omogenitatea, poate nu ne cunoaștem foarte bine.

– Se spune că cel mai greu meci e cel care urmează, iar cel care urmează este și împotriva unui adversar foarte, foarte greu, FC Brașov, cu care jucați în deplasare.
– Da, e FC Brașov, un nume, un brand în sportul românesc, în fotbal, dar noi trebuie să mergem acolo montați, să jucăm cum putem mai bine ca să scoatem cele trei puncte. Nu mă gândesc la un punct, că dacă mergem pentru un punct cu siguranță nu o să fie bine. Mergem să jucăm cât mai bine, să depunem efort și să avem o atitudine cât mai pozitivă. Până la urmă, și Brașovul este o echipă bună cu câțiva jucători cu experiență, ca și la noi, dar trebuie să câștigăm, să mai ștergem din atitudinea aceasta despre care majoritatea spun că nu o avem pozitivă. Noi cred că am avut atitudine, dar nu ne-a ieșit și cât am evoluat, în timp așa pierdem încrederea în sensul că ajungem în minutul 60-70, vedem că nu marcăm și intrăm practic într-o derută. Dar, ușor – ușor cred că or să vină și rezultatele pozitive și o să ne ducem pe o pantă ascendentă.

– Oricum, e un campionat mult mai încins decât cel anterior, mai cu seamă că este o singură serie, o serie națională și parcă după primele trei etape îmi lasă impresia că echipele din fosta serie a doua sunt un pic mai tari decât cele din seria întâi.
– Da, sunt câteva echipe care au fost în seria a doua și acum sunt aici, care sunt cât de cât omogene și care nu au schimbat foarte mult, gen UTA, Chindia și Mioveniul. Cu aceștia din urmă am avut meci direct și nu au schimbat foarte multe, doi jucători maxim și asta contează foarte mult, mai ales că și nivelul la Liga a 2-a a cam scăzut. Nu știu dacă a fost o alegere bună să se facă doar o serie, pentru că sunt deplasări foarte lungi și vedeți că sunt vreo două echipe care vin cu juniorii și, părerea mea, cred că strică competiția. Nu știu dacă e elocvent că bați pe Șoimii Pâncota cu 16-0, 15-0, e ca un meci de antrenament și nu cred că ar fi în folosul nostru să te gândești că iei trei puncte cu Șoimii Pâncota câștigând cu 15-0. Nu!

– Ești poate cel mai experimentat jucător din lotul Dunării. Ce sfat le dai celor tineri, celor care sunt alături de voi în teren, celor care aspiră, să spunem, la un nivel înalt de performanță?
– Să muncească foarte mult, să lase capul jos. Sunt jucători talentați, dar în ziua de astăzi nu ajunge doar talentul. Muncă multă și vor veni și roadele. Eu sunt sigur că din ei, dacă muncesc, vor merge mai departe și să învețe de la fiecare ce cred ei că e mai bun, și de la antrenorul Adi Mihalcea, și de la Bogdan Panait și de la Matei Silviu sau Silviu Ilie, Bogdan Șandru. Ce pot ei lua și știu că este cât mai bun pentru ei, să ia, să acumuleze cât mai repede, pentru că fotbalul în ziua de azi acum îți dă o sclipire și poți ajunge la un nivel înalt, de Liga 1. Pentru ei cred că ar fi extraordinar.

– Cum e atmosfera în lot?
– Deocamdată, atmosfera în lot este ok, dar ne apasă rezultatele. Din nouă puncte am luat doar patru. Ne apasă mai ales că am avut aceste sincope acasă cu două echipe foarte bune, Brăila, o echipă care nu a schimbat foarte mult. Au fost doi jucători care s-au lăsat, Frunză și Onofraș. CS Mioveni, la fel, o echipă foarte omogenă. Dar încercăm să aducem rezultate cât mai bune și să jucăm, în primul rând să avem un joc mai consistent și mai dinamic. Asta contează! Cred că și la un egal cu Mioveniul nu foarte lume se gândea. Când au auzit de Mioveni, o echipă foarte bună, toți se gândeau că pierdem, dar uite că și acel punct cred că la rândul lui o să conteze. Dar pe mulți i-a deranjat cred că atitudinea. Chiar dacă nu știu dacă este în măsură această atitudine, 100 la sută pentru că echipa, cred eu, defensiv a stat destul de bine. Nu am luat gol, deja s-au făcut câteva statistici, în trei meciuri am luat doar două goluri, dar trebuie cât mai mult.

– Ești căpitanul echipei. Un mesaj ai pentru suporteri?
– Să aibă încredere în noi, să aibă răbdare și cu siguranță noi facem tot posibilul să aducem rezultate bune și să-i mulțumim cel puțin cu rezultate. Sperăm să-i mulțumim foarte mult și să fie alături de noi!

Marius ANGHEL 26 Aug. 2016, 11:27 Liga 2
Pe aceeași temă