„Nu suntem deloc echipa de anul trecut. Trebuie să uităm ce s-a întâmplat atunci”. Mihalcea cere timp pentru ca Dunărea să aibă din nou rezultate

Marius ANGHEL 07 Sep. 2016, 12:19 Liga 2

Dunărea Călărași are parte în acest campionat, al doilea consecutiv în Liga 2, de un debut nu foarte bun. După ce anul trecut reușea să termine pe locul 2 în Seria I și să meargă la primul baraj de promovare, echipa lui Adrian Mihalcea nu se mai ridică acum la aceleași standarde. După disputarea primelor cinci etape din noul sezon, Dunărea se clasează în a doua parte a clasamentului, pe locul 11, cu doar 7 puncte, după ce până acum a înregistrat două victorii, un egal și două înfrângeri (7-5 golaveraj).

Căderea Dunării poate fi explicată simplu, pierderea în vară a multora dintre jucătorii din lotul vechi făcând acum viața mult mai grea antrenorului Adrian Mihalcea. Acesta cere timp și încredere pentru a reedita performanțele din stagiunea anterioară.

„Avem o obsesie, ne raportăm la ceea ce s-a întâmplat anul trecut. Trebuie să uităm ce s-a întâmplat atunci! Nu suntem deloc echipa de anul trecut, asta trebuie să înțelegem și oarecum să ne eliberăm de această presiune. Ce a fost anul trecut a fost fantastic, acum am tăria să recunosc că lucrurile s-au schimbat. Încă nu arătăm ca o echipă și atunci trebuie să lucrăm la această problemă. Avem șanse să revenim pentru a obține rezultatele de anul trecut. Dar momentan trebuie să uităm sau să nu mai încercăm să facem comparație cu ceea ce s-a întâmplat anul trecut”, a declarat Mihalcea, citat de site-ul oficial al Dunării.

Etapa viitoare, Dunărea Călălași va juca în deplasare la Sânmartin, de la ora 11:00, cu Luceafărul Oradea, o echipă care de runda trecută are un nou antrenor, pe Erik Lincar.

„Avem informații despre această echipă. Am urmărit jocurile lor. Luceafărul este o echipă bună, o echipă care în primele etape a avut ghinionul să primească două goluri, pierzând practic două meciuri în ultimele minute. O echipă care și-a schimbat antrenorul și normal când se schimbă antrenorul poate interveni și o schimbare de atitudine. Dar noi nu avem de ce să ne plângem. Noi avem nevoie de puncte, nu stăm extraordinar de bine în clasament și atunci ne pregătim încât să reușim să recuperăm deficitul de la adevăr”, a mai adăugat Mihalcea.

Luceafărul nu are nici el un start bun de sezon, până acum adunând doar trei puncte în clasament, după o singură victorie în campionat. Bihorenii sunt pe locul 17. Etapa trecută a pierdut la Satu Mare cu Olimpia, scor 1-0, după ce a primit un gol în minutul 90+4, deși avea în teren doi jucători în plus.

Foto: Cătălin NIȚU

Marius ANGHEL 07 Sep. 2016, 12:19 Liga 2
Pe aceeași temă