Încă un meci, încă un jucător accidentat pentru Dunărea. Mihalcea: „Aș vrea să pot alinia, cel puțin odată, echipă pe care mi-aș dori-o”

Marius ANGHEL 29 Mar. 2016, 14:03 Liga 2

Sâmbătă, în etapa a 25-a a Ligii 2, Dunărea Călărași a fost aproape să fie îngenunchiară la Pojorâta și să piardă meciul cu Bucovina, însă în cele din urmă a plecat cu un punct după ce Sergiu Popescu a egalat în minutul 88. Călărășenii au mai primit apoi un gol în prelungiri, însă au avut norocul că acesta a fost anulat pentru un offside, care de fapt nu a fost. Cum Rapidul a câștigat meciul de la Galați cu Oțelul, Dunărea s-a distanțat din nou la patru puncte de giuleșteni, cu o etapă înainte de finalul returului sezonului regulat.

Mihalcea s-a plâns după joc de „terenul execrabil” pe care au fost nevoiți să evolueze la Pojorâta, însă nu s-a declarat dezamăgit de jucătorii săi, despre care a spus că au fost nevoiți să ducă „o luptă în noroi, o luptă decisă prin două momente norocoase și singulare”.

După meciul cu Bucovina, Dunărea s-a ales cu încă un jucător accidentat. Valentin Balint a ieșit de pe teren încă din minutul 12, cu arcada spartă, fiind înlocuit cu Valentin Andrei. Etapa trecută, în meciul cu Dacia Unirea Brăila, Bogdan Panait, căpitanul echipei, părăsea și el terenul în prima repriză, tot din cauza unei accidentări.

„Din păcate, avem aceste probleme și la fiecare etapă trebuie să înlocuim. La acest meci au fost așa, să zicem, în limita maximă. Am avut opt jucători titulari și posibili titulari, lipsă. Destul de greu pentru o echipă ca noi care se bate pentru primul loc. Dar v-am spus, au intrat ceilalți jucători, unii s-au descurcat destul de bine, unii binișor ținând cont de condiții, dar rezultatul, punctul, este bine venit. Mi-aș dori să nu mai am astfel de experiențe și să pot alinia, cel puțin odată, dacă nu mai multe meciuri la rând, o echipă pe care mi-aș dori-o. Fără a ține cont de suspendări, de accidentări, să-mi fie greu într-un cuvânt să formez un prim 11”, a spus Mihalcea într-un interviu acordat pentru site-ul oficial al clubului unde antrenează.

Întrebat despre starea accidentărilor lui Valentin Alexandru și Bogdan Panait și dacă acești vor fi recuperați pentru play-off, Mihalcea a comentat: „Am vorbit cu amândoi, sunt încă sub tratament și doar ei nu vor veni la reunirea lotului de mâine. Cu Panait am speranțe că se va rezolva, cu Vali încă e greu de spus. El are două săptămâni de când săracul nu a făcut nimic, nici nu a putut să se miște și atunci mi-e greu să mă pronunț, dar dacă nu va fi apt pentru ultimul meci, cu siguranță pentru play-off va fi și atunci nu o să grăbim niciun fel de recuperare, nu vrem să riscăm cu nimeni, pentru că în unele posturi suntem asigurați. Problema este când intervin mult mai multe accidentări și atunci e mai greu. Dar, mă repet, în fiecare meci în care am avut astfel de probleme sunt cei care au intrat și și-au făcut datoria, ținând cont că și Matei, care a jucat toate meciurile din acest campionat ca mijlocaș central, și-a făcut foarte bine datoria ca fundaș central. A debutat și Săftescu, a intrat în echipă și Săveanu, deci toți sunt importanți și avem nevoie de forma lor în orice moment al jocului”.

Vînă ar putea reveni în finalul play-off-ului

Cât despre situația lui Ionuț Vînă, jucătorul achiziționat de la Viitorul în această iarnă și care s-a operat la umăr, acesta nu va juca în următoarele două luni și jumătate. Antrenorul Dunării speră totuși să se poată baza pe el în ultimele meciuri din play-off. „Ținem legătura cu el, cum să nu, el s-a operat acum o săptămână, va fi imobilizat timp de o lună. La el este mult mai grav, practic l-am avea pregătit 100 la sută să intre în două luni și ceva. Deci pe el ne vom baza poate doar în ultimele meciuri din play-off. La ceilalți, gen Panait și Balint nu sunt problemele chiar atât de grave. Suspendații vor reveni la echipă, îl așteptăm și pe Alex Stoica de la lotul național, el fiind un jucător important și atunci vom avea și noi o forță mult mai mare și constantă”, a încheiat Mihalcea.

În ultima etapă a returului sezonului regulat, Dunărea Călărași primește vizita echipei Rapid CFR Suceava, a 9-a clasată în Seria I.

Marius ANGHEL 29 Mar. 2016, 14:03 Liga 2
Pe aceeași temă