Fotbalul continuă. Ministerul Sportului nu ia în calcul întreruperea campionatelor, după creșterea cazurilor de COVID-19. Ionuț Stroe: ”Nu vor fi blocaje în ceea ce priveşte competiţiile sportive”

Andrei PASCU 04 Nov. 2020, 18:40 Liga 2
Fotbalul continuă. Ministerul Sportului nu ia în calcul întreruperea campionatelor, după creșterea cazurilor de COVID-19. Ionuț Stroe: ”Nu vor fi blocaje în ceea ce priveşte competiţiile sportive”

Pandemia de COVID-19 se răspândește și mai mult în România, de la o zi la alta. Din pricina cazurilor numeroase, s-a adus în discuție posibilitatea ca întrecerile sportive, inclusiv campionatele de fotbal, să se întrerupă din nou, așa cum s-a întâmplat într-o perioadă din sezonul trecut. Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, a declarat însă că o astfel de variantă nu este luată în calcul.

Ionuț Stroe: ”Pe cale de consecinţă am putea asigura continuitatea tuturor competiţiilor” 

Chiar dacă în ultima perioadă au fost mai multe infectări raportate la nivelul primelor trei ligi, întrecerile își vor continua cursul normal. Stroe a recunoscut să se așteaptă la noi înfectări în rândul sportivilor, dar nici așa competițiile nu vor fi suspendate.

Nu vor fi blocaje în ceea ce priveşte competiţiile sportive. Lucrul la care ţin foarte mult este respectarea regulilor pentru că dacă faci acest lucru, ca sportiv sau ca entitate sportivă, riscul se diminuează foarte mult. Acum nu putem reduce totul la nivel de absurd, să nu avem niciun fel de infectare, dar, cu siguranţă, dacă regulile se respectă, sănătatea sportivilor este protejată şi numărul infectărilor ar fi foarte mic. Pe cale de consecinţă am putea asigura continuitatea tuturor competiţiilor”, a declarat Ionuț Stroe în cadrul unei conferințe de presă.

Ionuț Stroe: ”Deocamdată am suspendat modul în care ne organizam pentru repornirea evenimentelor sportive cu spectatori” 

În ceea ce privește subiectul revenirii suporterilor pe stadioane, atât de discutat în ultimele luni, Ionuț Stroe a negat faptul că un astfel de moment ar putea avea loc în perioada următoare. S-a discutat despre posibilitatea ca un număr limitat de fani să participe la meciuri, dar nici această variantă nu este luată în calcul.

Ministrul Sportului se aștepta ca încă din această toamnă porțile arenelor să fie deschise, dar traiectoria pandemiei va amâna momentul.

Deocamdată am suspendat modul în care ne organizam pentru repornirea evenimentelor sportive cu spectatori, tocmai din cauza acestui număr foarte mare de infectări. Este practic factorul de care depindem în luarea unei decizii. Îmi doresc să revenim la momente cu spectatori pe stadioane, nu vă ascund faptul că mi-aş fi dorit să se întâmple în toamna acestui an, că aş fi mers cu foarte mare încredere alături de FRF în organizarea meciurilor naţionalei de la Bucureşti cu spectatori.

Nu a fost o solicitare a lor în mod expres, dar în mod evident că îşi doresc toţi cei care organizează competiţii, nu numai FRF-ul, să reia acest lucru”, a mai declarat Stroe.

România se apropie de 10.000 de cazuri cu noul coronavirus, pe zi 

Numărul total al infectărilor cu COVID-19 de la nivelul țării a ajuns la 258.000. În total, de când a fost semnalat primul caz, în România au fost raportate peste 7.000 de decese. Bilanțul negativ ar putea crește, asta pentru că numărul de cazuri urcă în fiecare zi. Miercuri, 4 noiembrie, au fost identificate 8.600 de noi cazuri.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-csm-resita-a-numit-noul-antrenor-ultima-data-a-lucrat-la-cfr-cluj-19155889

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noi-probleme-cu-coronavirusul-pentru-scm-gloria-buzau-echipa-din-crang-a-detectat-inca-un-caz-pozitiv-la-covid-19-chiar-inainte-restantei-cu-viitorul-pandurii-19155866

https://liga2.prosport.ro/seria-1/o-noua-infrangere-pentru-adrian-mititelu-osim-i-a-respins-dreptul-asupra-marcii-universitatea-craiova-echipa-de-fotbal-care-i-apartine-clubului-lui-pavel-badea-19155862

 

 

 

Andrei PASCU 04 Nov. 2020, 18:40 Liga 2
Pe aceeași temă