Zoltan Vig: „Îmi este rușine să ies pe stradă!”

05 Apr. 2009, 16:02 Campionat
Zoltan Vig:

Sâmbătă, într-un meci din etapa a 23-a a Ligii a 2-a, FC Bihor a fost învinsă din nou cu scorul de 2-1 în meciul  disputat pe stadionul Minerul din Lupeni, după ce a condus cu 1-0 la pauză. Același scenariu ca și în ultimele două meciuri din deplasare, de la Râmnicu Vâlcea și de la Mioveni când a condus la pauză și de fiecare dată a pierdut cu același scor: 2-1.

 

Începutul bun de meci, concretizat în min 17 prin golul lui Tomaz, îi dădea speranțe antrenorului Zoltan Vig, însă sfârșitul jocului l-a găsit la fel de trist ca și după ultimele partide din deplasare: “După ce am dat gol nu mă gadeam că o să fie la fel. Îmi era frică pe undeva, însă acum chiar eram încrezător într-un rezultat bun. Parcă Mircea ( n.r. – Fodor, secundul echipei) simțea ceva, nici nu s-a prea bucurat la gol. Și la pauză unii dintre jucători se rugau să nu se repete același scenariu.”

 

Spiritele s-au încins în timpul meciului pe teren, dar mai ales după fluierul final, în afara lui. Antrenorul orădean nu și-a putut ascunde frustrarea și și-a amenințat jucătorii cu excluderea din lot și cu plata unor amenzi usturătoare.

 

Prima sancțiune pe care le-a aplicat-o tehnicianul elevilor săi a fost programarea unui antrenament duminică dimineață, în ziua care teoretic trebuia să fie liberă. După terminarea antrenamentului am stat de vorbă cu un Zoltan Vig mult mai liniștit, și încrezător în jucătorii săi: “Am făcut azi un antrenament, aveam nevoie să ne revenim. Mai mult am făcut acest antrenament ca să refacem atmosfera de la echipă, relațiile de joc, încrederea. La nervi se pot spune multe, chiar și eu mi-am suspectat jucătorii, pentru că era prea de tot. Însă acuma pot băga mâna în foc, sunt sigur că au jucat pe bune, nu umblă cu prostii, dar nu au moral să ducă până la capăt meciul.”

 

Tehnicianul a rămas foarte surprins și de greșeala portarului Szasz, care practic le-a făcut cadou minerilor golul egalării: “Szasz este unul dintre cele mai bune transferuri făcute în iarnă. Un portar bun, care Își organizează bine apărarea, însă nu știu ce s-a întâmplat acum. O greșeală mare, inexplicabilă la 5 min după pauză” a conchis Vig.
 

 

Ultimele înfrângeri i-au adus la capătul răbdării pe suporterii lui FC Bihor. Cei 60 de “rebeli” orădeni prezenți la meciul de la Lupeni, dar și cei de acasă de la Oradea au început să își suspecteze favoriții de non-combat. Antrenorul înțelege supărarea fanilor și le împărtășește sentimentul: “Nici mie nu îmi vine să cred. Îmi este rușine să ies din casă. Mă arată cu mâna oamenii pe stradă, noi ne-am făcut viața mai grea. Lumea consideră că am vândut meciul, și îi înțeleg. E prea ciudat să pierzi de trei ori la rând după pauză, însă îi asigur pe suporteri că nu e nimic necurat” , asigură “principalul” bihorean.
 

Chiar dacă nu îi scuză pe jucătorii săi, Zoltan Vig consideră că la insuccesele pe bandă rulantă ale elevilor săi au concurat mai mulți factori: “Există unele întârzieri financiare, avem și noi problemele noastre. Poate că ar trebui și un psiholog la echipă, însă cum să vrem să avem așa ceva, când noi nu avem nici măcar medic?”

 

Articol scris de GABRIEL MORARIU

 

05 Apr. 2009, 16:02 Campionat
Pe aceeași temă