Zima și regretul după meciul cu Petrolul: „Puteam pleca de aici cu un punct mare, pe un fond de joc nu tocmai reușit”. Ce i-a făcut pe jucătorii Energeticianului să fie crispați

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 19 Mar. 2019, 23:03 Campionat

Energeticianul a avut în meciul cu Petrolul un portar mare. La Ploiești, Teodor Axinte a salvat din toate pozițiile, inclusiv din penalty și are principalul merit că echipa sa a cedat doar cu 2-0 pe arena „lupilor”. Sergiu Arnăutu (20) și Robert Moldoveanu (82) au reușit, totuși, să înscrie într-un meci dominat aproape în totalitate de galben-albaștrii. Însă și formația de la Petroșani a avut o mare ocazie prin care putea egala. La 1-0, Alexandru Popescu (79) a trimis din 10 metri direct în portar, după ce Cezar Lungu respinsese în față mingea șutată din stânga de Dragu.

La final, antrenorul George Zima a spus că presiunea creată de Petrolul și suporteri i-a afectat tinerii jucători, însă a recunoscut că formația ploieșteană a fost mai bună și a meritat victoria.

„Nu sunt mulțumit, pentru că puteam mai mult. Am început crispați și, cu siguranță, pentru echipa mea tânără presiunea a fost mai mare. A fost un public numeros și nu suntem obișnuiți cu o asemenea atmosferă. Pe final am avut o ocazie imensă, la 1-0 pentru Petrolul. Dacă eram mai lucizi, mai concentrați la acea fază, făceam 1-1 și poate puteam pleca de aici cu un punct mare, pe un fond de joc nu tocmai reușit, dar, în final, trebuie să recunoaște că Petrolul a fost echipa mai bună”, a spus Zima despre meci la microfonul DigiSport.

„Trăiesc doar pentru antrenorat, zi și noapte”

Întrebat cum este să fi antrenorul principal al unei echipe la doar 29 de ani, Zima a spus că trăiește pentru fotbal și că profită la maximum de șansa primită de la conducători. „Pentru mine este ceva senzațional. Trăiesc de când mă știu pentru fotbal. Am jucat la nivel de Liga a 3-a și am prins la nivel de Liga a 2-a doar loturi. Am suferit o accidentare și am continuat ca antrenor. Acum trăiesc doar pentru antrenorat, zi și noapte, și încerc să scot maximum din ceea ce pot din această șansă. Presiunea este mare, dar consider că fac față și când ai pasiune și muncești foarte mult într-un final, lumea din jurul tău, care ți-a dat această șansă, este mulțumită de ceea ce faci. În primul rând, pentru mine, obiectivul este clar, să terminâm cel puțin pe locul 8, să creștem acești tineri, să creștem pozitiv, să încercăm să-i dăm fotbalului mare și sper să-mi iasă”, a declarat Geroge Zima, care a fost măgulit de comparația cu Julian Nagelsmann (31 de ani), germanul care la 28 de ani a preluat-o pe Hoffenheim și a devenit cel mai tânăr antrenor din istoria Bundesligii: „Îmi place comparația. Îl urmăresc. Sunt mândru că în România se întâmplă acest lucru și, vă dați seama, este ceva senzațional pentru mine, personal”.

Cu doar două puncte obținute în patru meciuri desfășurate în 2019, Energeticianul are 31 de puncte acumulate în 25 de etape și se află pe locul 9. În următoarea rundă, echipa de la Petroșani joacă pe teren propriu, duminică, de la ora 11:00, cu  CS Mioveni.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Cristi Stavri / Petrolul Ploiești

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 19 Mar. 2019, 23:03 Campionat
Pe aceeași temă