„Zici că-i Messi, Ronaldo de Ciocârlia. S-a accidentat azi-noapte. Le dau banii când vor juca!”

Marius ANGHEL 07 Nov. 2013, 17:09 Campionat

FC Farul a realizat doar un 0-0, ieri, în fieful ultimei echipe din clasament, Dunărea Galați, în etapa a 12-a a Ligii a 2-a, „marinarii” ratând astfel șansa de a reveni în pozițiile de play-off. Rezultatul și jocul constănțenilor l-au înfuriat din nou pe patronul Farului. Și președintele clubului a criticat jocul echipei.

FC Farul a evoluat la Galați în formula: Vl. Neagu – Băjan, Buzea, Bumbac, Mansur – Ivanovici (cpt.) (75 Nițescu), I. Florea, N. Crețu, Bolat – Silvășan, Butoi (65 Igiroșanu). „A fost un joc urât, de uzură. N-am avut construcție și posesie, jucând doar cu minge lungă pe vârfuri. Dunărea s-a închis foarte bine în apărare, folosind o așezare defensivă, cu trei fundași centrali (cu libero). Am avut o evoluție foarte proastă, din toate punctele de vedere. Nu ne-am creat mari ocazii, față de alte meciuri. Erau trei puncte importante. Păcat că nu le-am obținut”, a declarat Ion Răuță, antrenorul principal al Farului.

În urma acestei remize, „marinarii” au totalizat 14 puncte. „Joc prost, slab calitativ de ambele părți, de nivelul Ligii a IV-a”, s-a limitat a declara Neculai Tănasă, președintele Farului.

„Nici la juniori n-ar prinde echipa”

Mult mai acid a fost în schimb patronul Giani Nedelcu. „Echipa a fost moartă, iar jucătorii morți și neîngropați. N-am putut să batem o echipă care s-a prezentat mai slab ca noi și care avea doar două puncte până la ora jocului de astăzi (n.r. ieri). Am avut 90 de metri distanță între apărare și atac. N-am fost în stare să dăm un șut pe poartă. În afară de Bumbac și Silvășan, ceilalți n-au jucat nimic. Butoi și Igiroșanu cred că nici la juniori n-ar prinde echipa, ar fi rezerve, unul la juniori A, altul la juniori B. Dacă jucăm așa și sâmbătă, luăm șapte de la Berceni.

O să le dau salariile când vor juca! Parcă au avut pietre în ghete. Ce pregătire au ei? Dispun de cele mai bune condiții de recuperare și stau la hoteluri de patru stele. Ivanovici a fost zero, iar de Coconașu ce să mai spun? El este vedeta echipei. A zis că e accidentat. Când s-a accidentat, azi-noapte? Coconașu e Messi, Ronaldo de Ciocârlia. La fel și Răvoiu, stă pe bară de când a venit la Farul. La ce arată, unii dintre jucători nici nu ar trebui să aibă acces în stadion. Au ajuns la Farul conjunctural. Se știe cum, din pricina problemelor noastre financiare, cauzate de datoriile vechi. Altfel nu jucau ei la Farul”, a spus patronul clubului, care l-a criticat și pe antrenorul Ion Răuță, pentru „pregătirea echipei și pentru că nu dovedește mentalitate de învingător”.

În etapa viitoare, Farul va întâlni pe teren propriu ACS Berceni, sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 15.00 (în direct la TVR3).

Sursa: Ziua de Constanța

Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 07 Nov. 2013, 17:09 Campionat
Pe aceeași temă