Young Pandurii, debut cu dreptul în noul sezon. Victoria cu Aerostar a fost adusă de un jucător de 18 ani

Cu o medie de vârstă de 20,5 ani, tânăra echipa pregătită de Adrian Bogoi a furnizat una dintre surprizele primei etape. Pandurii Târgu Jiu s-a impus cu 1-0 pe terenul nou-promovatei Aerostar Bacău, o echipă omogenă, care părea favorită certă înaintea partidei. Chiar și casele de pariuri îi dădeau, în dimineața jocului, o cotă de 1,15 la victorie. Pandurii, care a pierdut 10 jucători în pauza competițională, a avut cota de 11,00! Cel mai vârstnic jucător el echipei gorjene a fost fundașul de 24 de ani Daniel Ciobanu.

Golul victoriei a fost marcat de jucătorul de 18 ani Florin Măicăneanu. Titularizat în premieră, atacantul promovat de la junior republicani a marcat, cu capul, în minutul 83. Acesta jucase, sezonul trecut, un singur meci pentru Pandurii în Liga 2, și atunci doar câteva secunde, după ce a fost trimis pe teren, la trecerea timpului, în minutul 90+2 al meciului de la ASU Politehnica Timișoara, din etapa a 32-a, încheiat la egalitate, scor 1-1.

Cu cine a jucat Pandurii în meciul cu Aerostar Bacău:

Mihai Cotolan (19 ani, ex CS Popești-Leordeni)
Alexandru Vodă (20 ani)
Denis Brînzan (21 ani, cpt.), înlocuit în minutul 64 cu Robert Dănescu (17 ani)
Robert  Gheorghe (22 ani, ex CS Popești-Leordeni)
Daniel Ciobanu (24 ani, ex Luceafărul Oradea)
Alexandru Vasilescu (21 ani)
Drilon Cenaj (20 ani)
Cristian Raiciu (22 ani)
Florin Măicăneanu (18 ani), înlocuit în minutul 87 cu Alexandru Trancă ( 20 ani, ex „U” Cluj)
George Tudoran (22 ani)
Daniel Pîrvulescu (21 ani)

Rezerve neutilizate:

Alexandru Oprița (21 ani, revevit după împrumutul la Internațional Bălești)
Alexandru Teodosescu (17 ani)

„Sperăm să mai legitimăm jucători  după etapa aceasta, pentru că avem atâția jucători care se pregătesc cu noi. Sperăm să ne completăm lotul până pe 4 septembrie, când va fi ultima zi de transferuri. Avem cea mai tânără echipa din ligă, dar avem nevoie și de jucători care să aducă un plus-valoare, să fi jucat la un nivel mai bun, cel puțin la liga a doua. A început campionatul și mai avem nevoie de jucători pe care să ne bazăm”, spunea Bogoi, înaintea meciului cu Aerostar. Acesta a făcut deplasarea la Bacău doar cu 15 jucători!

Pandurii i-a pierdut vara aceasta pe: portarul Bogdan Moga (plecat la Luceafărul Oradea), Robert Băjan (fundaș dreapta, Viitorul Constanța), Cristian Munteanu (fundaș central, Flacăra Horezu), Grigore Turda (fundaș central, FC Argeș), Daniel Celea (fundaș stânga, CS Mioveni), Mihai Maxin (mijlocaș, Dacia Unirea Brăila), Adrian Șut (mijlocaș, Academica Clinceni), Cosmin Ionică (atacant, Energeticianul) și Brian Lemac (atacant, Metalurgistul Cugir), în timp ce veteranul Răzvan Stanca s-a retras din activitate și a rămas în cadrul clubului pe postul de antrenor de portari. Majoritatea au fost componenți de bază și au contribuit din plin la salvarea echipei de la retrogradare.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Deșteptarea

Pe aceeași temă