Vremea revanșei! ASU Politehnica a câștigat derby-ul Vestului cu UTA și a făcut uitată umilința cu „AC Recaș”. Arădenii au avut replică doar în tribune

Anda DELIU, Marius ANGHEL 04 May. 2019, 16:42 Campionat
  • ASU Politehnica s-a impus cu 2-0 în meciul de pe Mureș cu rivala UTA, cu golurile marcate de Alin Ignea și Alin Manea, și a făcut uitată înfrângerea din etapa trecută cu ACS Poli, numită de suporteri AC Recaș.
  • Meciul a rămas „dator” din punct de vedere fotbalistic, cu puține ocazii interesante, pe măsură orgoliilor dintr-un derby al Vestului.
  • Mai multă atmosferă a fost în tribune, unde fanii arădeni au avut diverse „aroganțe” către fanii timișoreni. Ultrați bănățeni au rupt și gardul de bucurie în timpul unui meci după care echipa e tot mai liniștită în ceea ce privește evitarea retrogradării.

 

După un start de meci fără incidentele de altădată ale fanilor celor două echipe, meciul a început mai bine pentru UTA, dar fără finalizări concrete în fața porții. Rus, Ciucur și Kanda nu au reușit să pună mare presiune pe Murariu. În minutul 10, cei de la Politehnica au marcat contra cursului jocului. După o acțiune în viteză, Manea a centrat de pe dreapta, iar Ignea a scăpat din marcajul lui Copaci și a înscris cu capul. Timișorenii nu s-au mai apropiat ușor de poartă, după ce s-a jucat mult la centru. Bogdan Vasile a ajuns în poziție de finalizare, dar a tras peste poartă.

Nicio răbufnire de orgoliu a arădenilor după golul primit

UTA a avut o ocazie bună în minutul 24, când Kanda a lobat peste Murariu. Mingea s-a dus peste poartă, dar jucătorii s-au încăierat după ce s-au ciocnit, iar spiritele au fost calmate cu cartonașe galbene. Arădenii au încercat să atace, dar fără mare succes. Nici Kanda, nici Melinte nu au găsit calea spre gol. 

După o repriză fără multe faze de poartă interesante s-a intrat cu 0-1 la vestiare.  Mai „palpitante” au fost aroganțele dintre galerii, altfel, mult mai liniștite ca altădată.

S-a lăsat liniștea din minutul 71

Arădenii au dominat și debutul reprizei secunde, când i-au ținut pe timișoreni în propria jumătate. În minutul 54, după o fază combinată frumos, Rus a centrat pentru Șeroni, care a reluat periculos din cădere, dar Murariu a reușit să respingă în corner. La o fază următoare, după un corner, Șeroni a reluat slab cu capul. În minutul 71, ASU a tranșat meciul în favorea ei. Ursu a prins un șut cu efect, dar mingea a lovit transversală, însă Alin Manea a venit și a marcat sigur, cu latul, din 7 metri.

UTA a terminat în zece, ca umilința să fie totală

Până la final, UTA a mai avut o ocazie în minutul 82, dar Murariu a deviat peste transversală șutul lui Kanda. De cealaltă parte, Plămadă a avut un balon trimis peste poartă. UTA a terminat meciul în inferioritate numerică, deoarece Ionuț Neagu a fost eliminat în minutul 85, după ce l-a faultat din spate pe Ursu, din postura de ultim apărător.

UTA ARAD – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA  0-2
Alin Ignea 10′, Alin Manea 71′

Orlic – Cr. Costin, El Hasni, Șeroni (Dam. Isac 81′), Copaci – Ciucur, I. Neagu, Melinte, Kanda – Dav. Popa (Hrezdac 46′, R. Iuga 90+2′), Cip. Rus (cpt.)
Rezerve neutilizate: Bodea – I. Gavrilă, Oroian, Alex. Manea
Antrenor secund: Cristian Păcurar
Eliminat: Ionuț Neagu 85′ (roșu direct)

Murariu – Motreanu, Scutaru (cpt.), Coadă, Cherecheș – Dros, Bg. Vasile – Alin Manea (I. Plămadă 79′), Ignea, Mih. Ene (Bedea 64′) – Oct. Ursu (Cr. Ene 88′)
Rezerve neutilizate: Borbei – Dr. Cojocaru, Vidrăsan, C. Jurj
Antrenor: Cosmin Petruescu

Stadion: Motorul (Arad); Spectatori: 3.000; Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenți: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) și Marius Bălan (Dej); Rezervă: Vlad Inoan (Florești – Cluj); Observatori: Vasile Marc (Cluj-Napoca) și Daniel Sabou (Zalău).

UTA rămâne momentan pe locul 8 cu 44 de puncte, iar etapa viitoare va juca pe terenul lui „U” Cluj. Cu 41 de puncte, ASU Politehnica a urcat pe locul 11 și runda viitoare va primi vizita liderului Academica Clinceni.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax foto
 

Anda DELIU, Marius ANGHEL 04 May. 2019, 16:42 Campionat
Pe aceeași temă