„Vreau să le redau plăcerea de a juca fotbal”

28 Mar. 2009, 19:06 Campionat

La finalul meciului câștigat sâmbătă de Sportul Studențesc, cu scorul de 6-1, în fața formației CS Buftea, Florin Motroc era un antrenor fericit. Tehnicianul s-a declarat bucuros pentru că a reușit să le redea fotbaliștilor din Regie plăcerea de a juca fotbal.

 

"Le-am transmis jucătorilor că nici nu mă gândesc la altă variantă decât la victorie. E un lot de jucători, un nucleu de jucători, care în orice moment, în orice clipă, dacă scoți pe oricare din echipa asta și îl duci în Liga I cred că poate să joace cu ochii închiși. Acești jucători trebuie să aibe mare încredere în ei. Ei în ei, pentru că și-au pierdut încrederea. Astăzi sper că am reușit să le transmit acestă încredere, mai ales după pauză și ma bucur că tot ce le-am spus eu au pus în aplicare, mai ales în a doua repriză. Cu ocazia asta am demonstrat că mă pricep și eu cât de cât la fotbal și sper că voi atrage atenția asupra mea în viitorul apropiat. Felicit băieții, fără ei nu puteam să fac nimic. Este meritul lor în proporție de 100% sau de 99%, poate am și eu un merit de 1%. Vom încerca să continuăm pe aceeași linie, putem câștiga oriunde. Din punctul meu de vedere, noi avem o echipă cu un lot valoros. Cred că, dacă ei își vor dori să facă mare performanță, oricine de aici poate să joace din vară la orice echipă.

În prima repriză a fost trac, au fost emoții, i-am simțit pe jucători, am căutat să-i motivez, spunându-le că trebuie să schimbe imaginea pe care au avut-o până acum. Am lăsat impresia de echipă moale, de echipă cuminte, iar adversarul te tratează ca atare. Ca să surpindem adversarul trebuie să ne schimbăm un pic atitudinea, pentru că noi aici am pierdut mult. Organizarea jocului a fost foarte bună, am avut o perioadă de pregătire bună, însă ei, încet-încet, și-au pierdut încrederea și în atitudinea lor și-a făcut loc blazarea și mi-a fost frică de ea. Mă bucur că la pauză au reușit să "schimbăm macazul", jucătorii au fost foarte determinați, în frunte cu Irimia și Curelea care au fost două elemente mobilizatoare și ați văzut când se strâng toți formează, într-adevăr, o "Gașcă Nebună", în sensul bun al cuvântului. Pe final toți încercau să dea gol. E ceea ce îmi doresc. Să creez o poftă de gol și să le redau plăcerea de a juca. Sunt adeptul jocul rapid, pe mișcare. Este foarte greu să pui toate aceste lucruri în practică în zece zile. Dar în primul rând am vrut să transmit această plăcere de a juca. Mă bucur că astăzi am reușit. Dacă cineva mă întreba înainte de meci dacă vom da atâtea goluri, eu spuneam că da. Am mare încredere în ei că pot face scor, pentru că jucătorii au valoare", a spus Motroc.

 

 

28 Mar. 2009, 19:06 Campionat
Pe aceeași temă