„Lupii galbeni” sunt pregătiți de Liga 2! Petrolul a anulat diferența de o divizie pe care o are Clinceniul și i-a învins clar pe ilfoveni

Marius ANGHEL 14 Apr. 2018, 21:26 Pregătiri, amicale

Petrolul a câștigat meciul amical disputat, astăzi, la Strejnic, cu divizionara secundă Academica Clinceni. „Lupii galbeni” s-au impus cu scorul de 2-0 în fața echipei aflate pe locul 4 în Liga 2, punctând câte o dată în fiecare repriză, prin Sergiu Arnăutu (32) și Nini Popescu (63).

Profitând de pauza din campionat, petroliștii au efectuat, astăzi, o ultimă repetiție înaintea „dublei” cu echipele teleormănene AFCM Alexandria și Voința Turnu Măgurele, de la care se așteaptă să le aducă certitudinea promovării în eșalonul secund. Trupa lui Romulus Ciobanu a întâlnit-o pe Academica Clinceni, formație clasată pe locul 4 în Liga a 2-a, și, după o prestație solidă, s-a impus la capătul unui joc pe care l-a controlat de la un capăt la celălalt, diferența de divizie fiind, practic, inexistentă.

„Lupii” au punctat de două ori, prin Sergiu Arnăutu (32 – a recuperat mingea pasată greșit de un adversar, a driblat portarul și a trimis, din unghi lateral dreapta, în plasă) și Nini Popescu (63 – a reluat, de la 8-9 metri, balonul respins în față de către portarul Vâlceanu la șutul lui Ciocâlteu), ratând, de-a lungul celor 90 de minute, și alte câteva ocazii bune.

De menționat și faptul că tehnicianul „galben-albaștrilor” a rulat, la acest meci, tot lotul avut la dispoziție, existând trei absenți, Claudiu Tudor, Daniel Cârjan și Tiberiu Nițescu, cu toții acuzând probleme de natură medicală.

La Alexandria se joacă vineri, de la ora 17:00

Etapa din weekend a fost, din nou, una favorabilă pentru petroliști, în condițiile în care AFCM Alexandria a făcut un nou pas greșit, 1-1 în deplasarea cu Concordia Chiajna 2. Astfel, distanța dintre cele două formații este, acum, de patru puncte, iar lucrurile se pot lămuri în mare măsură în runda următoare, atunci când este programat duelul direct de la Alexandria. Partida se va disputa vineri, 20 aprilie, de la ora 17:00, urmând să fie transmisă de către DigiSport.

Clinceniul stă în Liga 2, câștigă și urcă în clasament

De partea cealaltă, Academica Clinceni a stat în acest weekend și a câștigat la „masa verde” meciul pe care ar fi trebuit să îl joace cu ASA Târgu Mureș, echipă retrasă din campionat.

Cu cele trei puncte, ilfovenii au acumulat 50 și au urcat cel puțin până duminică pe locul 4. Săptămâna viitoare joacă vineri, de la ora 17:00, în deplasare la Dacia Unirea Brăila.

PETROLUL PLOIEȘTI – ACADEMICA CLINCENI  2-0 (1-0)
Sergiu Arnăutu 32′, Nini Popescu 63′

Bolboașă (R. Avram 46, Botezan 82) – Antoche (Prunescu 57), Ichim (Frîncu 67), Țicu (Olaru 60) – Saim Tudor (Catană 70), M. Chindriș (cpt.), Andor, Velisar (Bratu 82) – N. Popescu, Arnăutu (Lambru 60), G. Păun (Ciocâlteu 46)
Antrenor: Romulus Ciobanu

Oct. Vâlceanu – Fl. Achim, Gal, Găină, Dobrescu – C. Gheorghe, Bg. Barbu (cpt.), Târșa, Teuț – Petriș, S. Moldovan
Au mai jucat: Vl. Mihalcea, Al. Popescu, Blejdea, Gliga, Andr. Răuță, Mih. Șandru
Antrenor: Ilie Poenaru

Text: FC Petrolul
Foto: FC Petrolul / Răzvan Păsărică (Sport pictures)

Marius ANGHEL 14 Apr. 2018, 21:26 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă