Cristian Pulhac e sigur: „Se joacă la pariuri și-n Liga 1, și-n Liga 2! Eu am fost neplătit aproape un an! Erau unii care nu aveau nimic în frigider”

Marius ANGHEL 25 Jan. 2019, 14:47 Diverse
Cristian Pulhac e sigur:**

Cazul lui Mihai Voduț, jucător dat afară de la Viitorul, fosta campioană a Ligii 1, pentru că a pariat chiar pe un meci al propriei echipe, nu e singular. La ProSport LIVE, Cristian Pulhac (34 de ani), a făcut dezvăluiri incredibile, a oferit exemple concrete și a detaliat perioada neagră de la vechiul Petrolul, unde jucătorii au fost neplătiți aproape un an.

„Se joacă la pariuri. De unde îmi dau seama? Sunt salarii foarte mici în Liga a 2-a și nici așa nu sunt plătite. Jucătorii au și ei familii, iar când ai trei luni și nu aduci niciun ban în casă. Plus, că sunt unii din familii mediocre sau mai sărăcuțe, nu au ajutor și atunci… joacă de toate, tenis, orice”, a spus Pulhac, jucător care ultima dată a jucat la Academica Clinceni, timp de un an și jumătate, o echipă bănuită și dovedită că a avut implicări în mafia pariurilor.

Fostul fundaș al lui Dinamo, ajuns acum în vârstă de 34 de ani și revenit în țară după ce o lungă perioadă de timp a participat într-un show TV filmat în Republica Dominicană, Exatron, a detaliat pe acest subiec al pariurilor: „Acum, sincer! Văd atâtea reclame pe tricourile din Liga a 2-a cu diferite firme de pariuri. Tu îmi aduci firma în casă, mi-o prezinți, atunci la ce te aștepți? La TV văd reclame la fel. Cred că și la Liga 1 se pariază. Uite un caz, Timișoara de anul trecut! Jucătorii erau neplătiți de 7 – 8 luni. Ce să faci, să stai numai cu pizza?”

Un exemplul concret oferit de Pulhac este din vremea în care evolua la vechiul Petrolul, în perioada 2015 – 2016, la clubul finanțat de Dan Capră. „La Petrolul am fost neplătiți aproape un an. Nu am recuperat niciun ban nici acum. De ce? La noi dacă se dă o lege, se dă și ceva ca să o ocolești. S-a intrat în insolvență, apoi în faliment…

Cine și-a strâns bani se descurcă, joacă de plăcere, dar cine nu… Ne împrumutam între noi, unii nu aveau nimic în frigider! Bine, acum nu le pune nimeni patronilor sabia deasupra capului. ‘Dă-le banii jucătorilor’, spun asta la modul general. Nu îmi duc aminte ca jucătorii să se grupeze, să ceară socoteală pentru că patronul spune: ‘Du-te, că vine altul’. Zice că sunt o sută la ușă. Se practică asta, au de unde alege.

Atunci, dacă sunt puține echipe și mulți jucători… Altceva: văd că se dau câte 16 fotbaliști și se aduc alți 14… Păi, faci o greșeală la 14 jucători? Dacă greșești mai mult de două – trei transferuri însemnă că problema e la tine, ca antrenor”, a declarat Pulhac la ProSport LIVE.

ÎNREGISTRAREA VIDEO a emisiunii o poți urmări AICI

Cristian Pulhac a jucat în cariera sa la Dinamo, FCM Câmpina, Sportul Studențesc, Hercules Alicante (Spania), FK Qabala (Azerbaidjan), Zawisza Bydgoszcz (Polonia), Petrolul Ploiești și Academica Clinceni.

 

Marius ANGHEL 25 Jan. 2019, 14:47 Diverse
Pe aceeași temă