Vlad Rusu: „Ne vom bate până la capăt pentru îndeplinirea obiectivului”

Marius ANGHEL, Mihai Andries 30 Dec. 2014, 14:00 Campionat

Într-un interviu acordat siteului oficial al clubului Academica Argeș Pitești, atacantul Vlad Rusu a vorbit despre prima parte a sezonului Ligii 2 și despre viitorul echipei. Reamintim faptul că jucătorul originar din Constanța este golgeterul grupării argeșene cu cinci reușite.

– Cum apreciezi prima parte a sezonului?
– Pot spune că a fost o primă parte și cu lucruri bune, dar și cu anumite sincope. La plusuri aș trece jocurile de pe teren propriu unde am reușit să ne impunem stilul de joc și să arătăm că formăm o echipă puternică. În schimb, la jocurile din deplasare, lucrurile nu au mers așa cum ne am fi dorit și, din păcate, nu am reușit să adunăm prea multe puncte. Sunt convins că în această pauză competițională vom remedia tot ce nu a mers bine și în a doua parte a sezonului vom arăta altfel.

– Mulțumit de evoluția ta, mai ales că ești golgeterul echipei?
– Am încercat să fac tot ce a depins de mine pentru a îmi ajuta echipa. În unele momente am reușit, poate în altele mai puțin. În ceea ce mă privește nu pot spune că sunt pe deplin mulțumit de prima parte a sezonului, dar una peste alta sunt golgheterul echipei și asta mă motivează pentru viitor.

„Această diferență de șapte puncte nu este de nerecuperat”

– Ce părere ai de duelul cu prima clasată, chiar dacă momentan e o diferență de șapte puncte?
– Poate multă lume spune că totul e pierdut și că promovarea în prima ligă este compromisă, însă această diferență de șapte puncte nu este de nerecuperat. Să nu uităm că mai sunt destule meciuri de disputat, iar în fotbal se poate întâmpla orice. Atât eu, cât și colegii mei credem că putem trece cu brio peste toată această perioadă, iar la final sper să fim noi aceia care vom avea câștig de cauză și vom promova.

– Cum te-ai simțit în fața publicului piteștean?
– Publicul din Pitești ne-a primit foarte bine. Au venit într-un număr destul de mare la toate partidele de acasă și ne-au susținut, iar asta s-a văzut în rezultatele noastre. Îi așteptăm în număr cât mai mare și după reluarea campionatului, deoarece avem nevoie de ei pentru a duce la bun sfârșit obiectivul pe care îl avem stabilit, și anume promovarea.

– Vacanța cum decurge?
– Acasă, la Constanța, alături de familie și de prieteni. Încerc pe cât posibil să mă și relaxez, dar acord timp și antrenamentelor, având în vedere că nu mai este mult până la reunire.

– Un gând la final de an?
– Personal îmi doresc să fiu sănătos și să am cât mai multe reușite în 2015. Aceleași gânduri bune conducerii clubului, staffului tehnic, colegilor și nu în ultimul rând susținătorilor noștri. La mulți ani!

Academica Argeș Pitești a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2 pe locul 3 în clasamentul Seriei I, la egalitate cu ocupanta locului 2 Rapid CFR Suceava, însă la șapte puncte în spatele liderului FC Voluntari. În cele 16 etape desfășurate până acum, echipa pregătită de Marius Baciu a strâns 31 de puncte, având următoarea linie de clasament: 9 victorii, 4 egaluri, 3 înfrângeri, golaveraj 30-14.

CITEȘTE și un mini-interviu cu directorul tehnic Ciprian Urican

Marius ANGHEL, Mihai Andries 30 Dec. 2014, 14:00 Campionat
Pe aceeași temă