„Academicienii” rămân optimiști în privința promovării: „Nu renunțăm sub nicio formă. Dacă vom învăța din greșeli, putem recupera cele șapte puncte”

Marius ANGHEL 28 Dec. 2014, 14:11 Liga 2

Directorul tehnic al echipei Academica Argeș Pitești, Ciprian Urican (foto mic), a vorbit într-un mini-interviu acordat site-ului oficial al grupării mutate de la Clinceni la Pitești despre prima parte a sezonului din Liga 2. Conducătorul formației clasate pe locul 3 în Seria I după desfășurarea a 16 etape crede că jucătorii antrenați de Marius Baciu pot recupera diferența de șapte puncte față de liderul Seriei I dacă vor învăța din greșelile acestei prime părți a sezonului.

– Care ar fi concluziile după prima a sezonului în Liga 2?
– Am început bine, așa cum era și firesc, mai ales că ne-am propus să promovăm. Treptat am suferit la jocurile din deplasare, în primul rând datorită suprafețelor de joc. Cred că avem de lucrat la atitudine în ceea ce privește dozarea jocurilor, ca o echipă care vrea să fie lider. Pot da ca exemplu modul în care echipa a evoluat la Dorohoi. Dacă am avea aceeași determinare ca acolo, cu siguranță lucrurile ar decurge mult mai bine în jocurile de afară.

– Poate fi recuperată diferența de șapte puncte existentă în acest moment față de liderul FC Voluntari?
– Noi nu renunțăm sub nicio formă. Avem în continuare încredere în munca depusă de toți cei din club. Dacă vom învăța din greșeli, putem recupera cele șapte puncte și am termina în fruntea ierarhiei, așa cum ne-am propus.
 
– Ce ne poți spune despre publicul piteștean?
– Toți vorbim frumos despre modul în care ne-au întâmpinat. Pe mine m-au impresionat. Pe unii îi cunosc și personal. Sunt extraordinari, cu trup și suflet alături de culorile alb-violete. Ne-au îmbrățișat și ne-au primit foarte bine. Cu siguranță printr-un joc și mai bun în sezonul de primavară vor mai veni și alți suporteri alături de noi.
 
– Ce schimbări se vor produce în lot?
– Așa cum a anunțat conducerea noastră, am transferat doi jucători, pe fundașul brazilian Morgan Bravim Bruno și atacantul iberic Jose Emilio Guerra, de la Săgeata Năvodari. Vom mai face și alte achiziții pe posturile de care aveam nevoie cu adevărat.

Academica Argeș se va reuni pe 12 ianuarie, vor face vizita medicală pe 13 și 14 ianuarie, iar cantonamentul din țară va fi efectuat până în jurul datei de 2 februarie la baza sportivă de la Mogoșoaia. Între 2 și 16 februarie, echipa pregătită de Marius Baciu va pleca într-un stagiu de pregătire în Turcia, în Antalya, iar la revenirea în România vor continua meciurile amicale până la reînceperea returului din Liga 2.

Marius ANGHEL 28 Dec. 2014, 14:11 Liga 2
Pe aceeași temă