Vlad Rusu n-a avut milă de echipa care l-a făcut golgheterul Ligii 2. Energeticianul a umilit Luceafărul Oradea la Petroșani. Dulca își vede jucătorii abia la 60 la sută din capacitate

Marius ANGHEL 05 Aug. 2018, 16:38 Campionat

După ce Jandarmeria a înștiințat, cu o zi înainte de meci, clubul Energeticianul că nu poate primi spectatori pe stadionul Jiul din Petroșani, din cauza unor probleme cu turnicheții, oficialii echipei din Vale au făcut eforturi supraomenești peste noapte. Astfel, în dimineața partidei cu Luceafărul Oradea, Jandarmeria a revenit asupra deciziei și a permis spectatorilor să intre pe stadion. Și au intrat câteva sute…

Totul a fost de bun augur, pentru că nou-promovata Energeticianul a debutat cu dreptul în Liga a 2-a. Botezul echipei lui Cristian Dulca a început frumos în acest eșalon, cu o victorie cu 4-0 cu Luceafărul Oradea.

Chiar dacă bihorenii au fost cei care și-au creat primele ocazii de gol, experiența unor jucători de la Energeticianul, precum Nicoară, Neagu ori Rusu, a făcut diferența.
Primul gol al meciului a venit în minutul 27 și l-a avut ca autor pe Cosmin Neagu. Apoi, combinația de toată frumusețea dintre Nicoară și Rusu a dus la 2-0, autorul celui de-al doilea gol fiind Vlad Rusu, golgheterul ediției trecute a Ligii 2 și chiar fostul jucător al Luceafărului.

Scorul la pauză a fost 2-0, iar repriza a doua a mai adus două goluri tot în contul gazdelor. Pe final de meci au venit reușitele mult așteptate de cei 400 de spectatori. Vlad Rusu (90) a reușit „dubla” după o pasă ideală primită de la Stoenac, iar execuția marcatorului a fost una rafinată, de manual. Același Rusu (90+1) a realizat hat-trick-ul și a închis tabela la 4-0 după o altă execuție de finețe.

Ogăraru, oaspete de onoare

George Ogăraru, fost jucător al Stelei, a fost oaspete de onoare la arena Jiul. Acesta a stat alături de un alt fost stelist, Damian Militaru, și a luat notițe conștiincios despre meciul de la Petroșani. „Am venit doar ca simplu spectator, să văd un meci”, a spus Ogăraru.

„Am povestit cu el despre vremurile trăite și de mine și de el la Steaua. Cât de frumos a fost!”, a comentat Damian Militaru.

Au făcut imposibilul posibil

Vineri, oficialii echipei Energeticianul au primit o veste șoc din partea Jandarmeriei, cum că partida nu se va putea juca cu spectatori, dat fiind faptul că stadionul nu are turnicheți la intrare. Și când totul părea imposibil, clubul a făcut minuni și, peste noapte, turnicheții cu pricina au fost montați, astfel că oamenii au venit la meci.

Poate că dacă nu s-ar fi anunțat că partida se joacă fără spectatori, numărul celor prezenți ar fi fost mult mai mare, pentru că s-a văzut „setea” de fotbal a petroșenenilor. Un public calm, cald care a aplaudat la fiecare pas echipa adoptată de Vale.

Acum au fost doar 400, însă la meciul următor, programat la finalul săptămânii, cu ASU Politehnica Timișoara, se anunță și mai mulți.

Dulca: „Nici la 60 la sută din capacitate nu suntem”

Cristian Dulca, antrenor principal la Energeticianului, a spus că jucătorii săi sunt, pentru moment, doar la 60 la sută din capacitatea lor. Tehnicianul anunță și noi transferuri.

„Mă bucur că am câștigat acest joc. A fost primul meci, toate meciurile de început de campionat sunt foarte dificile. Nu suntem încă puși la punct cu pregătirea fizică. Avem de lucrat la omogenitate, avem jucători noi la echipă. Remarc toată echipa, trebuie să tragem de noi pentru a ajunge la capacitatea maximă. Nici la 60 la sută din capacitate nu suntem cu pregătirea. Cu siguranță, vor mai veni și alți jucători”, a comentat Dulca după joc.

Lupuț: „Nu acesta trebuia să fie rezultatul”

De partea cealaltă, antrenorului Luceafărului, Cristian Lupuț s-a arătat nemulțumit de rezultat și a spus că diferența de pe tabelă nu este însă cea reală cu ceea ce s-a jucat pe teren.

„Felicit echipa gazdă pentru rezultat, dar acesta nu a fost în concordanță cu realitatea de pe teren. Nu acesta trebuia să fie rezultatul. Dacă înscriam din ocaziile avute la început de meci, altfel ar fi fost soarta partidei. Consider că nu acesta trebuia să fie scorul de pe teren. Am a avut multe ocazii, dar asta e fotbalul. Suntem o echipă tânără, care a suferit schimbări și avem multe de pus la punct. Felicit echipa gazdă pentru victorie. În rest, nu vreau să comentez nimic”, a spus Lupuț.

ENERGETICIANUL – LUCEAFĂ‚RUL ORADEA   4-0
Cosmin Neagu 27′, Vlad Rusu 30′, 90′, 90+1′

H. Moldovan – Rob. Petre, D. Lung (cpt.), Ninu, D. Drugă – Vl. Tudorache, C. Cristea – C. Neagu, Cioiu, V. Nicoară – Vl. Rusu
Rezerve: Bg. Miron – M. Ioniță, Andr. Dragu, G. Enache, Stoenac, Al. Neacșa, C. Ionică
Antrenor: Cristian Dulca

Moga – Toriște, Oroș (cpt.), Opriș, Băican – D. Lukacs, Prejmerean – Vas. Pop, Codoban (Al. Dulca 66′), Gunie (Mitrică 37′) – G. Paraschiv (Ludușan 61′)
Rezerve neutilizate: Goia – Chiorean, Ban, Preoteasa
Antrenor: Cristian Lupuț

Stadion: Jiul (Petroșani – Hunedoara); Spectatori: 400; Arbitru: Mircea Ardelean (Arad); Asistenți: Casian Băla (Arad) și Răzvan Constantin Nistoran (Reșița).

În etapa următoare, Energeticianul joacă din nou acasă, sâmbătă, de la ora 11:00, cu ASU Politehnica Timișoara, în timp ce Luceafărul Oradea o întâlnește la Sânmartin pe Ripensia Timișoara, în același interval orar.

Articol scris de Loredana JUGLEA
Foto: Bihon și Ziarul Văii Jiului

Marius ANGHEL 05 Aug. 2018, 16:38 Campionat
Pe aceeași temă