Visul promovării continuă pentru UTA. Arădenii au învins Dunărea în inferioritate și au sărbătorit pe teren alături de fani. Urmează barajul cu FC Voluntari

Marius ANGHEL 05 Jun. 2016, 00:34 Campionat

UTA Bătrâna Doamnă a câștigat barajul echipelor clasate pe locul 2 în cele două serii ale play-off-ului Ligii 2 și s-a calificat la barajul ce duce la promovarea în Liga 1, acolo unde o va înfrunta pe FC Voluntari. Sâmbătă, arădenii au trecut pe teren propriu cu scorul de 4-1, după prelungiri, de Dunărea Călărași. În timpul regulamentar, UTA s-a impus cu 3-1, așa cum o făcuse și Dunărea în meciul tur de miercuri. Golul decisiv a fost înscris în minutul 99 de Ciprian Rus, cu toate că echipa sa evolua în inferioritate numerică.

În fața unor tribune pline ochi ale Stadionului Motorul, UTA a crezut în propriile forțe și în șansa ei de a se califica în cel de-al doilea baraj după ce în urmă cu trei zile pierdea fără drept de apel la Călărași cu 1-3. Golul înscris pe arena „Ion Comșa” le-a dat oportunitatea de a obține calificarea și cu un rezultat de 2-0, avantaj pe care l-au obținut destul de repede, după doar 34 de minute de joc. După un început ezitant, cu Miron în rol de gafeur, Man (17) a înscris primul în poarta goală după ce Curtuiuș a insistant la o minge șutată puternic în față de Botiș și a trimis în Cezar Lungu, iar de acolo balonul a ricoșat fericit pentru arădeni. Același Curtuiuș (34) a majorat scorul cu o lovitură de cap la colțul lung, din centrarea lui Strătilă. Partea secundă îl readuce în prim-plan pe ezitantul portar al UTA-ei, care are noroc că lobul lui Alexandru (46) de la 40 de metri a căzut pe plasă, însă imediat alternează cu câteva intervenții salvatoare în fața aceluiași golgheter al Dunării (49, 57).

Manea complică finalul de meci pentru UTA

Manea (73) avea să-și piardă mințile cu un sfert de oră înainte de final și într-un interval de cinci minute a primit două cartonașe galbene, al doilea într-o situație în care a ajuns în careu advers și a simulat un penalty, luând mai devreme drumul cabinelor, sau mult mai devreme după cum avea să decurgă jocul. Ciprian Rus (76) avea să-l învingă pe Lungu într-o fază în care Dunărea făcuse deja pasul în față pentru a profita de superioritate, dar euforia utiștilor avea să se stingă repede. Intrat pe teren de un minutul, Valentin Balint (80) a înscris cu noroc de lângă Darius Covaci, și el abia introdus în joc. Era 3-1, mai erau de jucat încă zece minute, călărășenii aveau un om în plus și erau convinși că-l vor învinge din nou pe Miron. Alexandru (82, 87), Alami (86), Balint (88, 90+4) și Stoica (90) au trecut pe lângă golul doi, și jocul a fost împins în prelungiri.

Rus, salvarea arădenilor

Vizibil obosiți de ritmul de joc la care au fost supuși de către FRF, jucătorii ambelor echipe au încercat în cele două reprize suplimentare să dea lovitura de grație. I-a reușit lui Ciprian Rus (99), care l-a învins pe Lungu după o acțiune personală și un șut ce a mușcat pământul denivelat. Un gol care s-a dovedit ultimul al jocului și care a adus fiesta la Arad. Nu înainte ca Miron (107) să-și spele păcatele pe final, atunci când a intervenit salvator din situație de unu la unu cu Valentin Alexandru.

S-a încheiat 4-1, iar fluierul final al arbitrului Sebastian Colțescu i-a făcut pe suporteri să invadeze terenul și să petreacă alături de jucători calificarea la barajul ce îi poate duce în Liga 1.

Barajul cu FC Voluntari începe miercuri, de la ora 18:30, cu partida tur, la Voluntari, iar returul are loc duminică, de la ora 13:00, la Arad.

UTA BĂ‚TRÂNA DOAMNĂ‚ 4
DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI    1

D. Man ’17, Curtuiuș ’34, Cip. Rus ’76, ’99 / Val. Balint ’80

Bg. Miron – Al. Manea, Botiș (cpt.), Gligor, Burlă – Strătilă (D. Covaci ’77), Chindriș, I. Tănase (Jorza ’70), D. Copil – D. Man, Curtuiuș (Cip. Rus ’61)
Rezerve neutilizate: Anca-Trip – Cr. Costin, Ad. Petre, M. Vlad
Antrenor: Rolang Nagy
Eliminat: Al. Manea ’73 (cumul de cartonașe galbene)

C. Lungu – Țenea (Săftescu ’72), Bumbac (Sil. Matei ’46), M. Popescu, Bg. Panait (cpt.) – Vădrariu (Val. Balint ’79), Sg. Popescu – Kanda, Alami, Al. Stoica – Val. Alexandru
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Preoteasa, Val. Andrei, M. Chițu
Antrenor: Adrian Mihalcea

Stadion: „Motorul” (Arad); Spectatori: 2.000; Arbitru: Sebastian Colțescu 3 (Craiova); Asistenți: Alexandru Cerei 3 și Miclos Istvan Nagy 3 (ambii din Cluj-Napoca); Jucătorul meciului: Ciprian Rus 4.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 05 Jun. 2016, 00:34 Campionat
Pe aceeași temă