Visul frumos al brăilenilor s-a oprit. Înfrângerea cu Dunărea le-a dat interzis la promovare. Pânzaru îi răspunde lui Dinu Gheorghe: „Rapidul e din ce în ce mai mic”

Marius ANGHEL 19 May. 2016, 15:08 Campionat

Dunărea Călărași a câștigat la toate capitolele disputa de pe Municipal cu Dacia Unirea și le-a spulberat brăilenilor visul de a ajunge în elita fotbalului românesc. „Calitatea individuală a jucătorilor în momentele importante ale jocului a făcut diferența”, a fost explicația președintelui Valentin Avramescu.

În această iarnă Dunărea Călărași s-a întărit cu jucători de la Viitorul lui Hagi, ale căror salarii sunt la nivelul primei ligi, în timp ce Brăila nu a putut aduce decât doi fotbaliști, pe Enciu și pe Olaru. „Promovați și apoi o să vă sprijinim”, a fost recomandarea făcută de administrația locală. Dar ca să promovezi într-un eșalon superior ai nevoie de fotbaliști cu experiența competiției în care vrei să ajungi. Iar Dacia Unirea nu a reușit acest lucru în iarnă. Cu toate că a pierdut șansa de a continua lupta pentru promovare, dacă va încheia campionatul pe podium pentru Dacia Unirea această realizare ar fi una dintre cele mai importante din istoria recentă a clubului.

Formația brăileană a început furtunos și a irosit două șanse mari de gol în startul partidei. Pușcașu (1) nu a reușit să-l învingă în situație de unu la unu pe portarul Cezar Lungu, iar la faza imediat următoare, după un corner, Muscă și Olenic au luftat, pe rând în fața porții, după o centrare foarte bună a lui Onofraș. În minutul 4, Kanda a inițiat un contraatac și a șutat de la marginea careului în stânga lui Mitrea, iar Dunărea Călărași a preluat conducerea. După o acțiune prelungită de atac, în minutul 19, Alami a dublat avantajul echipei vizitatoare. La 2-0, Dunărea Călărași a continuat să domine teritorial, și, în minutul 34, Stoica a fost la un pas de 3-0, însă de data aceasta Mitrea a reușit să evite golul. În fața unei formații brăilene căreia mai nimic nu i-a ieșit în prima repriză, Alami (41) a mai creat o acțiune spectaculoasă, el l-a driblat pe Mitrea, dar a fost blocat, în momentul șutului de Stănciulescu. În ultimul minut de joc al primei reprize Stoica i-a dat emoții lui Mirtrea, însă portarul brăilean a fost la post, apoi pe contraatac, Muscă i-a pasat lui Frunză, iar căpitanul de echipă al gazdelor a trimis mingea razant cu transversala.

Dacia Unirea a avut o șansă de a reduce din diferență în minutul 63, dar Petean reluat mingea cu capul imprecis, după o centrare a lui Frunză. Un minut mai târziu Ghiocel l-a faultat în careu pe S. Popescu, însă penalty-ul acordat oaspeților a fost ratat de Vădrariu. Brăilenii au avut două mari șanse de a marca. În minutul 72 Muscă a rămas singur cu Lungu, dar a șutat pe lângă poartă, iar două minute mai târziu, Onofraș a șutat în portarul oaspeților.

Șanse matematice la locul 2 dacă Rapid va fi depunctat

Dacia Unirea rămâne pe locul al treilea și mai are nevoie de o victorie sâmbătă, în partida cu SC Bacău, pentru a încheia pe podium această ediție de campionat. Șansele la promovare de pe locul 2 rămân însă matematice în cazul în care Rapid va fi depunctat cu șase, jucătorii lui Pânzaru trebuie să câștige ultimele două meciuri, iar giuleștenii să piardă în ambele jocuri rămase. Dacă rapidiștilor li se vor scădea cele șase puncte, între ei și Brăila rămâne o diferență de doar cinci puncte. La egalitate de puncte, rapidiștii vor fi avantajați, deoarece Dacia Unirea a început play-off-ul cu o rotunjire de 0,5 puncte.

„Cel mai bun adversar pe care l-am întâlnit în campionatul acesta și cel mai slab joc al nostru. Noi ne-am agățat cât am putut de orice șansă care s-a ivit, dar atât s-a putut. De unde s-a plecat în acest campionat și la ce condiții am avut, un loc trei este mai mult decât onorabil”, a declarat Alin Pânzaru.

Pânzaru nu i-a rămas dator lui Dinu Vamă

„Dinu Vamă a declarat că meciul de la Brăila i-a adus aminte de perioada Jean Pădureanu. Face aluzii la ceva aranjamente, probabil că vorbește despre vremurile trăite de el cu Pădureanu. Noi nu știm nimic despre acele vremuri, poate ne spune el mai multe că le-a trăit pe viu. Își dă cu părearea despre practicile de atunci pe care el le-a trăit. Eu sunt prea tânăr, nu-l cunosc pe Jean Pădureanu”, a spus Pânzaru.

Antrenorul Daciei Unirea îi dă și o temă de meditație oficialului rapidist: „Dinu Vamă să se uite întâi în propria ogradă și să analizeze acel 3-0 pe care Rapid l-a încasat la Călărași, scor de neprezentare, și apoi să se uite în curtea altora. Noi am fost o echipă mică, dar care a vrut să fie mare, Rapidul o echipă mare care este din ce în ce mai mică”.

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA     0
DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI       2

Kanda 4, Alami 19

Cr. Mitrea – Gab. Niță, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – C. Roșu (D. Oprea ’61), Olenic (Petean ’36), Pușcașu (M. Enciu ’65), Frunză (cpt.) – Onofraș, Al. Muscă
Rezerve neutilizate: Bg. Olaru – Necoară, M. Dima, G. Iordache
Antrenor: Alin Pânzaru

C. Lungu – Țenea, M. Popescu, Bg. Panait (cpt.), Bumbac – Sg. Popescu, Alami (Val. Andrei ’79), S. Matei, Vădrariu (V. Balint ’65) – Kanda, Al. Stoica (Preoteasa ’79)
Rezerve neutilizate: G. Popa – M. Ștefan, M. Chițu, Săftescu
Antrenor: Adrian Mihalcea

Stadion: Municipal (Brăila); Arbitru: Ionuț Coza (Cernica); Asistenți: Mircea Orbuleț și Bogdan Gheorghe (ambii din București).

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 19 May. 2016, 15:08 Campionat
Pe aceeași temă