Vis ruinat chiar după ce a fost rostit! Suporterii Politehnicii au afișat la meciul cu Chindia primul mesaj despre promovare, însă alb-violeții au pierdut și au ajuns pe 7

Marius ANGHEL 25 Feb. 2018, 19:54 Campionat

Iarna care stă să se încheie a adus vise curajoase la echipa suporterilor timișoreni. După o serie de modificări în lot, cei de la ASU Politehnica și-au făcut calcule că dacă bat pe Chindia Târgoviște au o șansă la locul 3, inclusiv 2, după spusele antrenorului Bogdan Andone. În acest sens, suporterii au afișat un banner, dar, după meci, echipa lor a căzut pe locul 7.

De altfel, visul i-a ținut pe suporteri cam o oră, din minutul 20, de când Cornel Predescu a marcat din penalty, și până în minutul 83, când Rafael Licu a egalat pentru Târgoviște. La început de meci, fanii au afișat mesajul în care au transmis în scrie, pentru prima dată, cuvântul promovare: „Blazonul violet apărați-l cu onoare. Obligatoriu înainte către promovare”.

Înainte de joc, Bogdan Andone a spus că se gândește inclusiv la locul 2, cel direct promovabil. „E poate unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a clubului, de la reînființare. E un moment extrem de important pentru că în funcție de ce vom face sâmbătă, vom vedea ce putem face în acest retur. Eu cred că dacă vom câștiga sâmbătă, vom avea șanse reale chiar la locul doi”, a punctat Andone.

Ipoteză halucinantă, dar nu imposibilă: ASU Politehnica ar putea ajunge în alt oraș dacă promovează!

Calculele hârtiei nu sunt foarte favorabile celor de la ASU Poli, acum. Echipa e pe locul 7, cu 36 de puncte, la 9 puncte de locul 3, Chindia Târgoviște, în față căreia tocmai a pierdut. Totuși, matematic, promovarea mai este posibilă. În acel caz, echipa ar avea o mare problemă. Consiliul Județean Timiș vrea să închidă din vara stadionul „Dan Păltinișanu”, din cauza degradării tribunelor, pe fondul surpării pământului pe care e ridicată arena. La vara, Universitatea Politehnica din Timișoara începe lucrările de modernizare la stadionul Știința, lucrări proiectate să dureze doi ani!

În acest caz, Timișoara e fără stadion omologabil de Liga 1, deoarece, în acest moment, Știința, în caz că lucrările de modernizare s-ar amâna, nu poate găzdui meciuri prima ligă. Iar scenariul ar fi unul cât se poate de sumbru: mutarea la Severin sau Cluj.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI și Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax Foto)

Marius ANGHEL 25 Feb. 2018, 19:54 Campionat
Pe aceeași temă