Viorel Moldovan: „Târgoviștea merită să fie în Liga 1. Așteptăm un stadion arhiplin duminică”. Antrenorul Chindiei a spus cu cine ține în derby-ul Clinceni – „U” Cluj

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 15 May. 2019, 10:28 Campionat
Viorel Moldovan:

Antrenată din vara anului trecut de către fostul internațional Viorel Moldovan (46 de ani), Chindia e aproape de o performanță istorică, promovarea în Liga 1 după mai bine de două decenii. Chindia stă doar la mâna ei în finalul sezonului, care aduce două confruntări consecutive pe teren propriu, cu Metaloglobus în etapa a 36-a și cu Luceafărul Oradea în etapa a 37-a.

Tehnicianul roș-albaștrilor și-a felicitat echipa după victoria de marți de la Târgu Jiu, 2-0 cu Pandurii, la capătul unui meci dominat de la un capăt la altul, și a făcut un apel la fani să umple tribunele la partida de duminică, contra Metaloglobusului (ora 12:00).

Domnule Moldovan, victorie foarte importantă la Târgu Jiu. Cum a fost?
Am complicat noi puțin meciul. În prima repriză am avut câteva ocazii de a debloca scorul, chiar și un penalty ratat. La pauză le-am spus băieților că trebuie să fim mult mai concentrați la finalizare. Am reușit ce ne-am propus în a doua repriză. Bravo lor, super-atitudine. Ne-am jucat un pic cu ocaziile, iar când nu marchezi riști destul de mult.

Sunteți pe primul loc, cu trei meciuri înainte de finalul sezonului.
Urmează meciul dintre Clinceni și „U” Cluj, vom vedea ce va fi. Trebuie să rămânem concentrați. Important este să promovăm, că va fi cu o etapă sau cu două înainte de final, cu atât mai bine. Totul depinde numai de noi.

Ce rezultat vă doriți la meciul de joi?
Sincer? Să bată Clinceni. Dar și noi trebuie să batem apoi pe Metaloglobus (n.r. – duminică, ora 12:00, stadion „Eugen Popescu”) ca să putem sărbători. Trebuie să fim echilibrați, pentru că, deocamdată, nu e jucat nimic.

Aveți două partide consecutive pe teren propriu, două șanse să vă bucurați alături de fani.
Așteptăm un stadion arhiplin duminică, suporterii să vină să susțină echipa. Avem nevoie de fani.

Ce înseamnă pentru dumneavoastră acest parcurs extraordinar al Chindiei în campionat?
E rezultatul muncii noastre de aproape un an a unui grup extraordinar. Trebuie să confirmăm parcursul cu promovarea pe care ne-o dorim cu toții. Târgoviștea merită să fie în Liga 1. Stau și mă gândesc că anul trecut s-a pierdut un baraj de promovare la penalty-uri. Nu este ușor să iei echipa după un așa moment, după o risipă de energie și să fii atât de aproape de promovarea directă. Mai avem puțin, foarte puțin.

Vedem la Târgu Jiu un stadion nou-nouț și o echipă aflată aproape de Liga a 3-a. Târgoviștea e aproape promovată în Liga 1, dar nu are stadion.
Mi-aș dori și eu să avem un astfel de stadion. E păcat, mare păcat. Sunt anumite probleme care mă depășesc. Oricum, sper să văd în curând așa ceva și la Târgoviște.

Mesajul către suporteri?
Să vină în număr mare, să umple tribunele. Eu sper să ne bucurăm cu toții duminică. Dacă nu, etapa următoare, cu Oradea, tot acasă și tot cu stadionul plin.

Bogoi: „Au un mixt pe care toate echipele ar vrea să-l aibă. Meritat ar promova”

În schimb, târgovișteanul Adrian Bogoi, fost jucător și antrenor la Chindia, acum antrenor la Pandurii, a recunoscut superioritatea echipei lui Viorel Moldovan în meciul desfășurat la Târgu Jiu.

„Nu a fost chiar pe viață și pe moarte, cu toate că prima repriză a fost bună, echilibrată. În a doua repriză, echipa din Târgoviște și-a atins obiectivele, a marcat, iar noi am contat foarte puțin. Merită locul pe care se află. Este o echipă în care se investește de trei-patru ani de zile. Vreau să spun că toată lumea a avut o contribuție, începând de la cei care susțin financiar, conducerea clubului, Viorel Moldovan, care a putut să țină echipa unită, suporterii, pentru că echipa din Târgoviște are foarte mulți suporteri. Au un mixt pe care toate echipele ar vrea să-l aibă. Eu cred că meritat ar promova. Au cele mai mari șanse să promoveze, mai mult ca sigur o va face, și sperăm de acum înainte să se miște lucrurile și la stadion”, a spus Adrian Bogoi, care are emoții în privința menținerii echipei sale în Liga 2: „Avem meciuri importante, începând cu cel de duminică, cu Energeticianul, o contracandidată la salvarea de la retrogradare. Sperăm să luăm un punct sau trei puncte. Mergem să câștigăm punctele puse în joc”.

Antrenorul gorjenilor a spus și cu cine ține în derby-ul de joi dintre Academica Clinceni și „U” Cluj, acum ocupantele locurilor 2, respectiv 3 în Liga 2: „Cu Clinceniul, cred”.

Articol scris de Ionuț MARIN

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 15 May. 2019, 10:28 Campionat
Pe aceeași temă