Viorel Moldovan dezaprobă situația Timișoarei, care are trei echipe în Liga 2: „Așa e când sunt ambiții locale. E un mare păcat”. La retrogradare, Ștefan Nanu dă vina pe selecție

Marius ANGHEL 11 Oct. 2018, 13:33 Campionat

Chindia Târgoviște s-a impus, miercuri, cu 3-1, în fața celor de la ACS Poli, pe stadionul Electrica din Timișoara, după ce la pauză era condusă. Viorel Moldovan a admis că a avut un meci greu, în timp ce Ștefan Nanu ridică din umeri, că nu are ce să facă până la iarnă. Fost jucător la Poli, „Moldo-gol” a comentat și situația de la Timișoara, oraș care are trei echipe în liga secundă.

Moldovan a recunoscut că a avut un meci dificial la Timișoara. „Nu a fost ușor, știam acest lucru. Am întâlnit un adversar dificil. O echipă cu foarte mulți tineri, aflată într-o situație dificilă și ea. Important este că am luat cele trei puncte. De asta am venit, să câștigăm și să rămânem acolo în față în clasament. Am încercat să găsesc anumite soluții și în perspectiva jocului de duminică cu UTA. Am avut foarte multe meciuri în ultima perioadă și am vrut să odihnesc și să aduc un pic de prospețime. Fiecare joc este important. Luăm fiecare joc în parte, important este să acumulăm puncte, și vom vedea la finalul acestui sezon unde ne vom situa”, a spus tehnicianul Chindiei despre meci.

Nu înțelege necesitatea a trei echipe în Timișoara, toate în a doua jumătate a clasamentului Ligii 2

Moldovan a vorbit și despre situația greu de înțeles cu trei echipe timișorene de Liga a 2-a, niciuna cu ambiții de promovare.

„E un mare păcat de acest oraș, de potențialul acestui oraș. Nu se găsește o cale să se formeze o echipă competitivă, puternică, pentru Liga 1. Cred că sunt prea multe, trei echipe, pentru Liga a 2-a. Acest oraș ar trebui să aibă o echipă de Liga 1 și o echipă de Liga a 2-a. Dar așa e când sunt ambiții locale. Sunt ciudate pentru mine. Dacă nu se unesc toți și să aducă posibilitatea Timișoarei să aibă o echipă puternică”, este de părere fostul atacant al naționalei României.

Ștefan Nanu, de pe loc retrogradabil: „Și eu sunt debusolat”

Ștefan Nanu spune că una din problemele echipei sale se elagă de pregătirea fizică. „Valorea și lotul lasă de dorit. Jucăm cu Codrea și Haruț mijlocași centrali fără experiență, jucători care la un moment dat cad și fizic. Mulți se plâng acolo, cad fizic, și nu am jucători cu experiență cu care să-i înlocuiesc. Drept dovadă, și banca e foarte subțire. Dusan și Igor au avut probleme de sănătate, au mâncat ce au mâncat… În toate jocurile jucăm foarte bine în prima repriză, a doua, luăm niște goluri foarte, foarte ușor. Mingi pierdute, greșeli de poziționare. Nici eu nu înțeleg, le spun tot timpul ce trebuie să facă. Și eu sunt debusolat, pentru că sunt două reprize opuse. Dacă în prima repriză aveam 2-0 la ocazia mare a lui Drăghici, cred că se închidea jocul și nu aveam probleme să luăm cele trei puncte”, a declarat antrenorul echipei ACS Poli Timișoarei.

Vina pe selecție

Fostul fundaș stânga al Rapidului dă vină și pe alcătuirea lotului. „Până la iarnă nu putem aduce absolut nimic. Suferim din punct de vedere al selecției. Dar tot ei trebuie să o scoată la capăt. Dacă nu ar fi, am juca slab din prima repriză. Dar la pauză, ori e automulțumire, ori e o problemă fizică, nici nu am jucători să pot să-i înlocuiesc”, a mai spus Nanu.

După desfășurarea etapei a 11-a, Chindia a ajuns la 23 de puncte, se menține pe locul 4, iar duminică, de la ora 13:00, va primi vizita celor de la UTA. ACS Poli rămâne pe locul 19, cu 5 puncte, iar sâmbătă merge la Energeticianul, la Petroșani, unde joacă de la ora 11:00.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 11 Oct. 2018, 13:33 Campionat
Pe aceeași temă