Viorel Ion: „Să fim acolo sus!”

20 Sep. 2012, 15:10 Campionat
Viorel Ion:**

După un parcurs mai puțin reușit în amicale, dar și în Cupa României, unde a fost eliminat de Afumați, Otopeniul a oferit o imagine schimbată în Liga a II-a, acolo unde domină debutul campionatului, fiind lider cu punctaj maxim, alături de Sportul Studențesc. Tehnicianul Viorel Ion, venit în această vară de la Brăila, a acordat un interviu siteului oficial al clubului, legat de evoluția echipei din ultima vreme

Trei meciuri, trei victorii, nouă puncte în clasament…

Da, și?

Îți pare simplu ca în trei runde să aduni tot ce se putea aduna?
Atunci când muncești, rezultatele pozitive nu pot lipsi. Noi am încercat să rămânem în primul rând modești, de aceea, probabil că și startul a fost unul bun.

Se află Otopeniul într-un moment favorabil?
Întregul context social din România este nefavorabil. Ce să mai spunem de fotbal! Sunt atâtea echipe care dispar, sau luptă la limita supraviețuirii. Din punctul acesta de vedere noi suntem într-un moment propice pentru că avem liniște și stabilitate pentru a putea munci.

Contrar partidelor oficiale, în amicale au existat și sincope
Cui îi pasă? Erau meciuri de pregătire în care căutam formula ideală și era firesc să ne confruntăm cu o lipsă de omogenizare. Sunt aspecte pe care le-am corectat, iar o vorbă în fotbal spune că rezultatul contează atunci când se joacă pentru puncte.

Totuși, care este secretul acestor prime trei victorii?
Nu putem vorbi de un secret anume, ci mai degrabă de ceea ce îi trebuie cu adevărat unei echipe. Stabilitate! Este primul club la care activez și nu mă confrunt cu scandaluri la echipă, sau cu disensiuni la nivel de conducere. Există o unitate vizibilă, benefică pentru toată lumea. Pentru că, astfel, jucătorii se simt obligați să ofere rezultate pozitive.

În Otopeni se cam vorbește despre promovare
Haideți să fim serioși! Nu putem vorbi despre promovare după doar trei meciuri. Sunt foarte mulți factori pentru a ne gândi la promovare.

Nu pare un exces de modestie?
Nicidecum. Obiectivul nostru este să fim acolo, sus și să aducem spectatorii la stadion. Spectatorul e cel care te judecă, iar dacă te aplaudă, înseamnă că ai jucat bine. Asta este cel mai important, să îi câștigi aplauzele indiferent de rezultat.

Ce anticipezi pentru meciul cu Buftea?
Hai să reluăm discuția după fluierul final. Avem de muncit mai bine de 90 de minute, apoi tragem linie. Dacă vom ieși din vestiar zâmbind, înseamnă că a fost bine.

Sursa: CS Otopeni

20 Sep. 2012, 15:10 Campionat
Pe aceeași temă