„Viitorul Constanța va fi viitorul fotbalului romanesc”

04 Feb. 2012, 21:19 Campionat

Președintele Academiei „Gheorghe Hagi”, Paul Peniu, a declarat că actuala echipă a Viitorului Constanța va reprezenta viitorul fotbalului românesc. Oficialul consideră că venirea fostului stelist, Nicolae Dică, ultima dată la Mioveni, va reprezenta un plus pentru echipă oricând, indiferent de vârsta veteranului, transferul nefiind făcut în ideea de reclamă.

„Cred că echipa asta va fi viitorul fotbalului românesc. Transferurile pe care le-am făcut sperăm să fie utile acum și pe viitor. Suntem într-o luptă dură și sperăm să o câștigăm. Transferurile sunt făcute pe o perioadă minimă de 2 ani jumătate, gândindu-ne și la viitor. Băieții știu că au o primă de promovare plus că salariile și primele se vor mări. Sunt două categorii de jucători care au venit. Să spunem jucători precum Dică, sunt jucători care vor să pună umărul la promovarea echipei, iar ceilalți fiind cu mai puțină experiență, dar de perspectivă având gândul să cresca pe lângă o echipă care îl are lângă ea pe Gică Hagi. Nici nu vă gândiți cât de ușor a fost să-l convingem pe Dică să vină alături de noi. Oricum, nu am transferat de dragul de a avea presa despre ce să vorbească.

Despre cei mai tineri, pot să vă spun că-i vedem extrem de des, în comparație cu presa care-i vede pe la TV și despre care vorbesc că sunt apăruți peste noapte. Nu este așa, ei sunt jucători în care s-a investit enorm și pe o perioadă lungă de timp având deja state vechi la echipa noastră. Vom merge la un turneu în Olanda unde vor vedea ceea ce înseamnă să fii un fotbalist adevărat și cum să crească într-o echipă de fotbal.

Din sezonul viitor vrem să facem o echipă de satelit. O să intrăm într-un parteneriat cu o echipă de liga a treia, liga a patra fiind prea slabă pentru noi, fără să jignesc pe cineva”, a declarat Paul Peniu, în emisiunea „Fotbal la matineu”.

Sursa: Sport Total FM

04 Feb. 2012, 21:19 Campionat
Pe aceeași temă