Viitorul a câștigat la Brăila cu 2-0, mai clar decât o arată scorul

05 May. 2012, 17:30 Campionat
Viitorul a câștigat la Brăila cu 2-0,** mai clar decât o arată scorul

Aproximativ 1000 de spectatori au venit în tribunele stadionului „Municipal” din Brăila pentru a putea vedea la fața locului partida dintre CF-ul local local și Viitorul Constanța, meci care a contat pentru etapa a 25-a a ligii secunde la fotbal. Partida în sine a fost una dominată cu autoritate de gruparea finanțată de Gheorghe Hagi, și care s-a impus în final cu scorul de 2-0, mult mai clar decât o arată scorul.

Cu trei piese de bază lipsă din primul unsprezece (Pălimaru, și Pușcașu- accidedentați, și Câmpeanu- suspendat) brăilenii nu au reușit absolut niciun moment să se ridice la valoarea adversarei, iar primul șut pe poarta constănstănțenilor a fost expediat abia în minutul 66 de către Voicu, șut care a semănat mai mult cu o pasă la portar.

Oaspeții au început în forță partida, iar în minutul 3, Bucuroiu a respins cu greutate șutul lui Chițu. Până la pauză, Lazăr (min. 9), Chițu (min. 11 și 13), Rusu (min. 24, 28 și 32) au irosit ocazii imense de a deschide scorul într-o primă repriză în care brăilenii nu au avut decât o singură tentativă de a marca irosită de Bosoi (min. 21). Dar scorul pauzei, cel de 0-0, s-a datorat în mare parte portarului Bucuroiu care a avut câteva intervenții salutare la șuturile jucătorilor constănțeni.

După pauza regulamentară, tot oaspeții sunt cei care pun presiune pe apărarea brăileană, iar în minutul 53 au deschis scorul: Iancu a reluat din semivoleu de la 7-8 metri o centrare a lui Chițu, Bucuroiu a atins mingea, dar nu a reușit s-o oprească din drumul spre gol: 0-1! La adăpostul acestui rezultat, oaspeții se relaxează și permit brăilenilor să lege și ei două pase consecutive, dar elevii antrenați de Ion Viorel nu reușesc să-și creeze vreo fază de gol mai acătării, exceptând „șutul” lui Voicu din minutul 63! Trei minute mai târziu Bucuroiu iese foarte bine și-l blochează pe Chițu la 10 metri de propria poartă, iar în minutul 74 se stabilește scorul final. A fost o fază de atac al constănțenilor, iar Dică și-a amintit de meciurile din Liga Campionilor și i-a pasat excelent, cu călcâiul (!?), lui Chițu la 17 metri de poartă, acesta a driblat tot ceea ce a găsit în cale, inclusiv pe portarul Bucuroiu, și a marcat în poarta goală stabilind scorul final: 0-2!

După primirea acestui gol, brăilenii încearcă să marcheze golul de onoare dar nu reușesc să lege două pase consecutive, iar fluierul final al arbitrului Augustus Constatin pune capăt unei partide în care Viitorul Constanța a demonstrat de ce merită să joace în prima ligă.

Demn de remarcat a fost faptul că la meci a asistat și Gheorghe Hagi, cel care a fost asaltat de microbiștii brăileni cărora le-a acordat autografe, și s-a fotografiat cu toți aceia ce au solicitat acest lucru, iar apoi l-a îmbrățișat cu simpatie și pe antrenorul Ion Viorel! După axceastă înfrângere, CF Brăila a rămas pe locul șase cu 38 de puncte, iar Viitorul Constanța a redeveduit lider cu 38 de puncte. Etapa viitoare, CF Brăila va juca în deplasare pe terenul echipei Dinamo II București.

CF BRĂ‚ILA – VIITORUL CONSTANȚA 0-2 (0-0)
G. Iancu (53), Al. Chițu (74)

Antrenor: Viorel Ion
Bucuroiu – Bosoi (cpt.), L. Ivan, C. Marin, Vlaicu – M. Voicu, Pânzaru (’39 D. Prodan), Otvoș, Necoară (’77 S. Moise) – G. Ion, Henry (’52 S. Nicoliță)

Antrenor: Cătălin Anghel
Bolboașă – Larie, Bejan, Puțanu, L. Turcu – Al. Lazăr (’86 Benzar), Al. Iacob (’82 Onicaș), N. Dică (cpt.) – Al. Chițu (’77 Cristocea), V. Rusu, G. Iancu

Articol scris de Valentin Constantinescu

05 May. 2012, 17:30 Campionat
Pe aceeași temă