VIDEO | Vâlcea continuă forma bună, bate Olimpia și egalează liderul la puncte

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 25 Oct. 2015, 09:44 Campionat
VIDEO | Vâlcea continuă forma bună,** bate Olimpia și egalează liderul la puncte

CSM Râmnicu Vâlcea și-a consolidat locul 2 în Seria a II-a după succesul de sâmbătă, din Zăvoi, scor 2-0 cu Olimpia Satu Mare, în etapa a 10-a a Ligii 2. Marius Staicu a semnat ambele reușit ale partidei prin care echipa antrenată de Alexandru Pelici a egalat liderul FCM Baia Mare.

Vâlcea a avut prima ocazie notabilă a primei părți în minutul 18, când Neagoe a centrat pentru Staicu, atacantul vâlcean a reluat cu capul, dar portarul Șuta a salvat de lângă bară. Juniorul CSM-ului, Georgescu a prins și el un șut foarte bun de la distanță, în minutul 35, iar portarul Șuta a respins cu greu.

Așa cum obișnuiește în meciurile de acasă, CSM-ul joacă mai bine în partea secundă, când începe să urce în atac. Tomozei a făcut faza primului gol în minutul 49, după o incursiune pe flancul stâng, când a driblat un fundaș advers, a centrat în fața porții, Șuta a respins din plonjon în față, Staicu a reluat din 10 metri, mingea l-a lovit pe Iuhas și a intrat în poartă.

În minutul 63, Staicu a reușit o acțiune personală superbă pe flancul drept, a intrat în careu, Vasile se demarcase, dar vârful a mai depășit un adversar și l-a învins pe Șuta. Cu „dubla” marcată în poarta Olimpiei, Marius Staicu ajunge la opte reușite și este liderul golgheterilor din eșalonul secund.

Până la final, cei 1.200 de spectatori din Zăvoi au stat fără emoții, pentru că Olimpia nu a avut nicio ocazie pe tot parcursul meciului, fundașii anihilându-l bine pe masivul Boștină.

Astfel, CSM Râmnicu Vâlcea s-a impus cu 2-0 și jucătorii lui Alexandru Pelici au cântat din nou la vestiar. Au toate motivele, echipa fiind neînvinsă în ultimele nouă etape și fiind o candidată certă pentru play-off. După zece etape, CSM este pe locul 2, cu 21 de puncte, la egalitate de puncte cu liderul Baia Mare, cele două echipe urmând să se înfrunte în Zăvoi pe 11 noiembrie, într-un joc care poate stabili campioana de toamnă.

CSM RÂMNICU VÂLCEA    2
OLIMPIA SATU MARE    0

Staicu ’49, ’63

Fildan – Samson, Cucui, Pîrvulescu, Tomozei – I. Stoica (cpt.), Piscanu – Oct. Vasile (Firțulescu ’71), A. Neagoe, R. Georgescu (I. Marian ’72) – Staicu (Bg. Geantă ’85)
Rezerve neutilizate: D. Geantă – Aug. Voinea, L. Iordache, Ludușan
Antrenor: Alexandru Pelici

Șuta – D. Muntean, Tătaru, Heil, Iuhas (cpt.) – R. Rus (G. Cădar ’68), Villand, Chivari, Bura (D. Lukacs ’34) – Selagea (Faur ’55), Al. Boștină
Rezerve neutilizate: Suciu – Fl. Mureșan, Ciul, Bîgiu
Antrenor: Tiberiu Csik

Stadion: Municipal (Râmnicu Vâlcea); Spectatori: 1.200; Arbitru: Andrei Lucian Țiții (Sibiu); Asistenți: Marius Bălan (Dej) și Răzvan Mihai Dobre (Șotânga); Jucătorul meciului: Marius Staicu.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru
Video: TV Vâlcea 1

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 25 Oct. 2015, 09:44 Campionat
Pe aceeași temă