VIDEO | S-a bătut singură! Știința Miroslava a pierdut pe teren propriu în fața liderului Dunărea Călărași, după o gafă nepermisă în defensivă

Marius ANGHEL 22 Apr. 2018, 12:50 Campionat

Știința Miroslava a făcut un obicei din a pierde puncte în urma unor gafe individuale uriașe. Și s-ar putea să o coste. Așa s-a întâmplat și cu Baloteștiul, când Herea a primit o minge pe tavă și a marcat, așa s-a întâmplat și la Afumați, unde elevii lui Adrian Kerezsy au ratat două penalty-uri într-o repriză! Și istoria s-a repetat, sâmbătă, la Uricani, în meciul cu liderul Dunărea Călărași (scor 0-1).

În minutul 67, Andu Moisi, stoperul Științei, a luftat nepermis în propriul careu, iar Pușcaș a profitat și a înscris unicul gol al unei întâlniri de tristă amintire din etapa a 30-a. Pentru ambele formații. Fotbalul a lipsit cu desăvârșire în partida de la Uricani, ocaziile clare la fel, iar într-un astfel de meci o gafă individuală a fost suficientă pentru a decide rezultatul final.

Fotbal cu pipeta într-un meci decis de o gafă

Prima parte a stat sub semnul echilibrului, la raportul egal din teren contribuind decisiv și terenul imposibil. Pe o suprafață pe care este foarte greu să construiești, cele două echipe au plimbat mai mult mingea între cele două careuri, iar singurele ocazii cât de cât notabile au apărut în urma unor faze fixe. Andu Moisi a avut prima oportunitate, în minutul 3, când l-a găsit la post pe portarul Cezar Lungu, cu o lovitură de cap, după un corner bine bătut de Cărăruș. Liderul a replicat prin Ciprian Rus, care a deviat cu o lovitură de cap balonul centrat din lovitură liberă de Pană (16), dar Turiță a fost atent și a reținut.

Repriza a doua a fost și mai săracă în faze de poartă, iar meciul a fost decis de o greșeală individuală. Pe fondul unei dominări constante în prima parte a reprizei, Dunărea a marcat unicul gol prin Pușcaș, în minutul 67, mijlocașul oaspeților speculând un luft de începător al lui Andu Moisi, care până în acel moment făcuse un joc bun.

Știința a ieșit mai mult la joc după golul primit, dar nu a reușit să pună în pericol poarta lui Cezar Lungu, doar Izmană dându-i emoții portarului advers, în minutul 73, cu un șut puțin pe lângă poartă. Ba, mai mult, Dunărea a avut șansa golului doi, pe un contraatac, în ultimul minut. Munteanu a scăpat singur cu portarul Turiță, dar a preferat un pas greșit în lateral în locul unui șut la poartă, iar meciul s-a încheiat cu victoria la limită a oaspeților.

Succes neconvingător al Dunării, care nu a arătat deloc ca un lider la Uricani, echipa lui Dan Alexa având nevoie de un gol primit cadou pentru a se impune în fața unei echipe de care o despărțea 43 de puncte în clasament și 17 poziții! De cealaltă parte, Știința a dat cu piciorul unui punct important și are nevoie de un final de campionat fără greșeală pentru a se menține în liga a doua.

Miroslava va sta în etapa intermediară, a 31-a, bifând trei puncte la „masa verde” cu Satu Mare, în timp ce liderul Dunărea va primi pe teren propriu o altă echipă suferindă, Foresta Suceava.

VEZI o GALERIE FOTO a meciului de la Uricani

ȘTIINȚA MIROSLAVA – DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI           0-1
Cristian Pușcaș 76′

Turiță – Andr. Chindriș, Moisi, H. Crișan, Agrigoroaei – Milea (cpt.) – Viorică (Taciuc 57′), Cărăruș, Izmană (Asăvoaei 79) – Buhăcianu – Al. Marin (Țapu 69′)
Rezerve neutilizate: Târnovanu – Seb. Bucur, Iovu, Căruță
Antrenor: Adrian Kerezsy

C. Lungu (cpt.) – Țenea, Bg. Manole, Bg. Șandru, Tomozei (Mendy 4′) – Missi Mezu, Sil. Pană, Cr. Pușcaș, Cip. Rus (Val. Munteanu 52′) – Al. Stoica (Preoteasa 76′), Val. Alexandru
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – C. Cristea, Kanda, Dobrosavlevici
Antrenor: Dan Alexa

Stadion: Comunal (Miroslava – Iași); Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureș); Asistenți: George Marian Fridl (Comănești) și Damian Antal (Bacău).

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚
Foto și video: Știința Miroslava

Marius ANGHEL 22 Apr. 2018, 12:50 Campionat
Pe aceeași temă