VIDEO Remus Vlad spune că, valoric, Gloria nu e de Liga I: „Șansele noastre de promovare sunt mici”

Marius ANGHEL 19 Apr. 2014, 18:21 Campionat
VIDEO Remus Vlad spune că, valoric, Gloria nu e de Liga I:**

Directorul tehnic al Gloriei Bistrița, Remus Vlad, a declarat că, după părerea sa, niciuna dintre echipele calificate în play-off nu arată de Liga I în acest moment, doar CSU Craiova și ASA Târgu Mureș fiind „un pic mai cu fața spre performanță”. Obiectivul nr. 2 al grupării bistrițene, formarea unei echipe tinere.

„Ce șanse de promovare avem? Puține. Dacă luam trei puncte cu CSM Râmnicu Vâlcea mai era ceva, să zicem. Șanse sunt mai puține, o să vină jocuri și mai grele, cu Craiova, cu Târgu Mureș… Cu Reșița și cu FC Olt ne mai batem noi pe-acolo. Nu știu Craiova, dar cred că niciuna dintre echipele care sunt în play-off nu are față de Liga I la momentul actual. Valoric, niciuna corespunde primei ligi. Hai să zicem că puțin Craiova și Târgu Mureș sunt un mai pic mai cu fața spre performanță. Noi avem statutul ăsta al insolvenței și e greu, îți trebuie un buget. Vrem să ne batem până la sfârșit, cu posibilitățile noastre, să obținem rezultate cât mai bune și vom vedea unde suntem când se trage linia. Ne concentrăm foarte mult pe formarea și promovarea de jucători tineri de la centrul nostru, pe asta trebuie să ne axăm, în sezonul viitor. Dacă putem să ne batem pentru promovare, o facem, nu știu ce va fi. Obiectivul nr. 2 e formarea unui echipe tinere, cu jucători din centrul nostru”, a afirmat directorul tehnic al Gloriei, care despre remiza cu Vâlcea a spus: „Meciul a fost echilibrat, cu o tentă în favoarea celor de la Vâlcea. Să fim corecți, au avut mai mulți jucători experimentați și, luând individual, mai valoroși decât ai noștri. N-am reușit să acoperim tactic toată suprafața de joc, din diferite motive, apoi nici n-am știut să folosim mijloace permise de regulament pentru a opri o fază, a face un fault tactic. Constat că sunt lipsuri care se pot corecta, dar ele apar la jucătorii cu experiență. Cert e că nici n-am folosit puținele ocazii pe care le-am avut, au fost jucate pe dos, ca să dau un exemplu contraatacul dus de până la Radu, ultima pasă a fost la adversar, când putea să se ducă în poartă. Sau poate că rata ca atunci când și-a făcut-o singur. Păi tragi în portar când iese portarul? Când iese portarul l-ai culcat prin fentă, preiei ușor pe dreapta și rămâi cu poarta goală, dai cu latul și faci 2-0. Să nu mai zic de 11 metri ratat. Lipsă de concentrare la faze fixe! Ei au fost superiori nouă mai ales la fazele fixe, când erau mulți, cu talie bună și ne-au pus poarta în pericol. Cred că e un scor echitabil și n-avem de ce să ne supărăm, exprimarea noastră în joc a fost inferioară Vâlcei. Dacă punem într-un cântar valoric, cred că e 55-45 în favoarea lor”.

„Craiova, o echipă mult mai valoroasă și mai bine pregătită”

El a declarat că în partida cu liderul CS Universitatea Craiova, de sâmbătă 26 aprilie, din etapa a doua a play-off-ului, Gloria pornește cu șansa a doua: „Orice joc trebuie abordat cu încredere, chiar dacă întâlnim, să fim corecți, o echipă mult mai valoroasă și mai bine pregătită. Am scos rezultate bune cu ei în sezonul regulat, dar erau în altă situație, în construcție. Acum au un statut foarte clar, citesc că joacă pe salarii de 100.000 de euro. E și o presiune mare pe ei. Dacă au sau nu drept de promovare, este treaba FRF. Păi hai să zicem, au o superechipă pentru Liga a II-a, ca să nu zic că au o echipă foarte bună de mijlocul clasamentului în Liga I. Luând-o de la portar până la atacanți, au jucători de valoare: Pleșan, Varga, Curelea și așa mai departe. Ne vom duce la Craiova să ne batem cu armele noastre, ce vom realiza vom vedea”.

Remus Vlad spune că nu este normal, pe niciun stadion, ca în timpul meciului copiii de mingi să fie instruiți în a da mingile înapoi în teren cu întârziere, pentru a trage de timp în favoarea echipei gazdă: „Este o lipsă de fair play. Am pățit și noi de multe ori în deplasare, când copiii de mingi erau instruiți să nu dea mingea repede în teren. E o chestie urâtă”.

Sursa: Timp online

Video: Sportul bistrițean

Marius ANGHEL 19 Apr. 2014, 18:21 Campionat
Pe aceeași temă