VIDEO | Reacția suporterilor după scandalul de la Petrolul: „Suntem în fața unui fapt istoric. Se poate ajunge la neînscrierea în campionat și la un an de întrerupere”. De la ce a pornit totul

Marius ANGHEL 13 Jun. 2019, 17:46 Campionat
VIDEO | Reacția suporterilor după scandalul de la Petrolul:

Situație tensionată la Petrolul, acolo unde Mădălin Mihailovici, reprezentantul finanțatorului clubului ploieștean, a anunțat că Veolia își retrage finanțarea după ce reprezentanții suporterilor au îndrăznit să participe la conferința de presă în care a fost prezentat președintele propus Marius Stan, au adesat întrebări și și-au spus nemulțumirile față de activitatea grupării.

Deranjat de faptul să suporterii au cerut explicații și i-au adus critici, Mădălin Mihailovici a părăsit conferința și a amenințat că retrage finanțarea echipei. „Dacă vreți să respectați întâlnirea, o respectăm. Dacă nu, mă ridic și plec. Vreți să plec? (n.r. – din sală se aude „Da”). Mulțumim frumos. În acest moment, Petrolul nu mai are finanțare (n.r. – fanii aplaudă ironic și spun că Petrolul a fost al lor, iar replica lui Mihailovici a fost că Petrolul a fost întotdeauna al lor).
, a spus Mihailovici înainte să iasă din sală.

„101 la sută renunțarea asta a fost planificată”

Marius Stan a rămas la discuții cu suporterii și i-a îndemnat la calm și înțelegere, pentru ca, mai apoi, patru dintre reprezentanții suporterilor să organizeze, la rândul lor, o conferință de presă în care să își spună nemulțumirile legate de conducerea clubului Petrolul și să dezvăluie anumite aranjamente interne ale lui Mihailovici. Cel care a luat primul cuvântul crede că Mihailovici avea planificată această decizie de retragere 101 la sută.

„Am asistat astăzi, mai mult decât surprins, de ceea ce s-a întâmplat aici, la acest episod pe care nu am cum să-l numesc altfel decât regretabil. Ca și concluzii, eu zic că ar fi mult mai înțelept să așteptăm un comunicat oficial din partea dânșilor, ca să devină oficial. În ceea ce mă privește, și sper să nu am dreptate, părerea mea este că 101 la sută renunțarea asta a fost planificată. Ok, poate că dialogul nu s-a desfășurat în cele mai bune circumstanțe, dar, ceea ce ați și văzut, s-a disputat pe niște poziții de forță. Adică poate ar fi trebuit să știm de la început. Trimiteam doi-trei băieți, aduceam și o sticlă pe apă pe masă și răspundeam la ordine. Pentru că tot ceea ce s-a întâmplat aici a fost un strigăt de ordine: taceți, faceți, dregeți, vorbim după, vorbim înainte, drepți, ieși afară, sau ceva de genul. Nu vreau să mă mai aplec asupra subiectului. (…) Pentru că aici s-a întâmplat un dialog, repet, nu în cele mai bune circumstanțe, între unul dintre membrii galeriilor noastre, care s-a finalizat cum s-a finalizat. Bun, dacă într-o conferință de presă avem secrete și trebuie să ne spălăm lucrurile în familie, așa cum s-a spus, mă declar încă o dată fericit că fac parte dintr-o categorie civilizată, dar mă întreb unde sunt acele principii pe care acest club le-a promovat de-a lungul timpului? Printre care, spun eu, că cel mai important este, doresc oricărui club din România să se bucure de el, transparență. Pai care transparență, pentru că dacă noi vorbim separat, cu cineva, înseamnă să noi avem ceva mai separat de vorbit care nu trebuie să ajungă la urechile tuturor suporterilor. Ori, poate exact asta este menirea pentru care s-a creat echipa. Ca să știe și unul care se duce 800 de metri sau 600 de kilometri, într-o deplasare la Oradea, ceea ce se întâmplă și să știe și Vasilică, la 70 de ani, care poate vine la două meciuri pe stadion și la tribuna a doua și mânâncă niște semințe. Eu cu ce sunt mai privilegiat ca el? Că poate el are 50 de ani lângă echipa asta. Asta este tot ce m-a surprins”, a spus unul dintre liderii suporterilor.

„Se poate ajunge la neînscrierea în campionat în Liga a 2-a și la un an de întrerupere”

Cea mai mare nemulțumire a fanilor este faptul că la club nu există transparență. Același reprezentant a spus că Petrolul se află acum în fața unui fapt istoric, acela de a fi în situația de a nu se înscrie în noul sezon și de a-și întrerupe activitatea pentru un an.

„Petrolul este în fața unui fapt istoric. Se poate ajunge la neînscrierea în campionat în Liga a 2-a și la un an de întrerupere. Se știe că noi nu avem istoria, spusă de domnul Marius Stan, de 100 de ani. Eu, din ce îmi aduc aminte, după ce a intrat echipa, fosta societate condusă de Daniel Capră, în faliment, am reușit să strângem rândurile imediat, să ne mobilizăm și să punem la cale o strategie în așa fel încât să avem continuitate, chiar dacă am pornit de la Liga a 4-a. Să vedem unde se va ajunge și e regretabil. În momentul în care spui că ești petrolist (n.r. – se referă la Mădălin Mihailovici), eu spun că poți să fi și un pic flexibil, pentru existența acestei echipe, nu pentru altceva”, a mai spus suporterul Petrolul.


Dragoș Machițescu, Bogdan Dinu, Oliver Vlada și Octav Preda, reprezentanții suporterilor Petrolului

„Aveau două voturi din trei și putea fi președinte mâine și Gigi Becali dacă se putea”

Un alt reprezentant a spus că suporterii nu au nimic personal nici cu Marius Stan, nici cu Mădălin Mihailovici sau cu grupul Veolia, ci vor să fie respectați și să li se ceară și lor opinia, după ce au acceptat, în trecut, să fie scoși din acte.

Totodată, s-au pus întrebări de cum s-a ajuns la această propunere de a-l pune președinte pe Marius Stan și că totul a fost făcut intenționat, înainte de înlocuirea din funcție a lui Cristi Vlad, reprezentantul suporterilor din AGA și un apropiat al lui Mihailovici, să aprobe numirea. În plus, reprezentantul gloriile clubului (Ion Haralambrie) este plecat în Antalya, în concediu, și el nu poate vota.

„Noi nu avem nimic împotriva domnului Marius Stan și nici împotriva domnului Mihailovici sau a grupului Veolia. Noi ne dorim transparența aia de care se vorbea la început. Transparență, care, din păcate, nu mai există și ați văzut cum s-a vorbit mai devreme în conferința de presă. Ne-am supărat de la prima întrebare, ne-am luat luat jucătoriile și am plecat. Nu este nicio problemă, suntem obișnuiți. Clubul ăsta a dat de greu ani de zile și am fost aici și la bine și la greu. Dar problema este, ne-am întrebat și noi, propunerea asta de unde a venit? Ok. A fost propus domnul Marius Stan. Ok, e propunerea grupului Veolia, dar de ce nu au fost și alte propuneri, pentru că în statut scrie că există un concurs. Nu s-au îndeplinit condițiile statutului pentru a desemna un președinte și în plus de asta vă spun că acum două zile s-a vorbit că domnul Marius Stan este deja președinte. Da? Numai că au aflat de presiunile suporterilor și au întors-o frumos la conferință. Am înțeles-o, ok, și pe asta, am rezolvat-o, dar să știi că domnul Haralambie e plecat în vacanță și mai ai două voturi, Cristia Vlad și Mihailovici, și să să votezi un președinte fără ca suporterii să fie întrebați înainte, într-o ședință, sau informați. Și nu aveam nimic, le dădeam ok-ul pentru x, y, z sau măcar vorbeam la nivel consultativ și știam despre ce este vorba. De ce s-a făcut numirea de președinte pe data de 13 și nu pe 17, când este ședința de schinbare a domnului Cristi Vlad din asociație? Pentru că avea nevoie de Cristi Vlad. Domnul Haralambie fiind plecat în Antalya, în vacanță, aveau două voturi din trei și putea fi președinte mâine și Gigi Becali dacă se putea, la această asociație. Noi asta am cerut de la început, transparență. Am cerut schimbarea statutului, pentru că în momentul de față e de așa natură încât dacă domnul Mihailovici vrea să dizolve asociația și să dispară clubul Petrolul, să se întoarcă stema, scutul la primărie, o poate face instant, și din mașină. Pentru că s-a modificat statutul fără acordul nimănui. În momentul de față, noi nu mai avem nici măcar rol consultativ în acest club”, a vorbit suporterul.

„Vă garantez că echipa o să continue, din Liga a 4-a, din Liga a 5-a, că ne învârtim în Dâmbovița și tot ne înscriem. Echipa asta nu o să moară, așa cum nu a murit nici acum trei ani, nici în 2008, nici pe vremea CSM-ului, nici pe vremea domnului Radu și Bercea și cine o mai veni la clubul ăsta”, a mai spus acesta.

„Singura noastră dorință este să fie transparență și să nu își mai bată joc de noi. Atât. Altceva nu ne dorim”

Un al treilea fan dintre cei patru prezenți la masă, cel care a și adresat întrebări în timpul conferinței în care a vorbit Mihailovici și Stan, a spus ceea ce își doresc suporterii. La rândul său a vorbit despre schimbările pe care reprezentantul Veolia, sponsorul principal, le-a făcut în asociație.

„Singura noastră dorință este să fie transparență și să nu își mai bată joc de noi. Atât. Altceva nu ne dorim. Până la urmă nu gestionăm noi ce să facă cu banii. Să nu ne mai prostească. La început ne-au dat afară din acte, că au spus că trebuie să ieșim noi, că altfel nu acceptă. Bun, am făcut ca ei, am ieșit. Acum nu au timp nici de noi. Noi care suntem marginea. Nu mai spun de cei care sunt în acte, că sunt destule persoane care sunt în acte și nu au nicio implicare. Adică, noi nu putem să băgăm pe cineva în consiliu sau în AGA, dar ei pot modifica atunci când vor și îi băga pe ori și cine, pe care nici nu i-am văzut la față. Vorbesc în nume personal, eu cred că sunt aici să facă bani, altceva nu îi interesează. Sunt interese foarte mari. Atât”, a încheiat fanul.

Luni, 17 iunie, are loc Adunarea Generală a Asiciaților clubului Petrolul, din care fac parte trei persoane: reprezentantul partenerului finanțator (Mădălin Mihailovici), reprezentantul membrilor fondatori (Ion Haralambie) și reprezentantul susținătorilor (Cristian Vlad). Atunci se va discuta concret despre schimbările care vor avea loc la club.

CITEȘTE și: Scandal la Petrolul. Întrebările fanilor au întrerupt conferința de presă în care Marius Stan era prezentat ca președinte propus al clubului.** Finanțatorul: „Petrolul nu mai are finanțare”

Video – conferința suporterilor:

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 13 Jun. 2019, 17:46 Campionat
Pe aceeași temă