VIDEO | Rapidiștii, umiliți pe Areni de FC Clinceni. Costel Ilie: „Un meci pe care trebuie să-l uităm repede”

Marius ANGHEL 28 Mar. 2016, 11:38 Campionat

După un meci foarte bun făcut în disputa cu Rapid București, Rapid CFR Suceava a încasat sâmbătă o corecție severă în fața propriilor spectatori, în disputa cu FC Academica Clinceni. Sucevenii au pierdut cu scorul de 1-5, rezultatul fiind identic cu cel din etapa de miercuri, când oaspeții s-au impus în fața Bucovinei Pojorâta.

Elevii antrenorului Costel Ilie au întâlnit în teren o echipă experimentată, cu jucători ce au evoluat în Liga 1, dar și mult mai motivată, aspecte ce s-au dovedit decisive în final. Jocul a fost unul deschis, cu multe oportunități de a marca, cele mai multe aparținând oaspeților, pregătiți de zece zile de suceveanul Mugur Bolohan.

Partida a început cu câte o ocazie de ambele părți, dar în minutul 12, Neagu execută perfect o lovitură liberă de la 25 de metri și deschide scorul pe Areni, 0-1. Oaspeții mai au două oportunități de a înscrie, iar de cealaltă parte Boiciuc scapă singur la marginea careului și șutează din unghi, dar portarul oaspeților reușește să apere. În minutul 32, la o minge aruncată la marginea careului sucevean, Sfrijan trimite o pasă scurtă cu capul către un coechipier, dar Benzar interceptează balonul și șutează imparabil de la 16 metri, scor 0-2. La trei minute după, Golofca este faultat în careu și Mircea Negru reduce din diferență cu un gol din penalty. Până la pauză, Clinceniul mai are două mari ocazii de a se desprinde, după un șut din bucată de la 30 de metri, la care balonul a lovit transversala sucevenilor, dar și după o pasă în careul mic și o deviere puțin pe lângă stâlpul din stânga lui Hânțescu, scor 1-2.

Clinceniul a reușit trei goluri în repriza secundă, iar proporțiile scorului final puteau fi mult mai mari

După numai șase minute de la reluare, oaspeții duc scorul la 3-1 la o fază în care Vențer a centrat de pe dreapta, Antohi a trimis balonul cu capul în transversală, mingea a revenit la Neagu, care lovește mingea tot cu capul și o trimite în plasă. În minutul 56, Clinceniul face 4-1 prin Antohi, care reia în plasă un balon primit de la Costin Gheorghe. În minutul 67, oaspeții dau lovitura de grație și fac scor pe Areni, Kuku reușind golul cu numărul cinci al echipei sale. Sucevenii au și ei câteva tresăriri de orgoliu, dar nu reușesc să pună în pericol poarta oaspeților, iar până la final tot Clinceniul are două mari șanse de a mări diferența, scor 1-5.

Costel Ilie se consideră principalul vinovat pentru acest eșec la scor

La finalul meciului pierdut pe Areni în fața Clinceniului cu 1-5, antrenorul echipei Rapid CFR Suceava, Costel Ilie, a declarat că este principalul vinovat pentru acest eșec.

„Este un meci pe care trebuie să-l uităm repede. Îmi asum acest rezultat și vina este în totalitate a mea pentru că n-am putut să-i fac pe jucători să fie concentrați la maximum. Le-am oferit câteva cadouri oaspeților pe care țin să-i felicit pentru că au o echipă bună, au jucat un fotbal frumos. Cert este că ne-au predat o lecție de fotbal, din care trebuie să tragem rapid concluziile, să facem o analiză corectă a lucrurilor și să încercăm să remediem ce mai putem în săptămânile următoare. Poate am greșit și formula de start, dar am încercat să aliniez un prim 11 care poate să ne ajute și să facă diferența. Din păcate am fost apatici, n-am avut determinare și dorință de a învinge și, mai mult, am crezut că meciul e câștigat de la început”, a declarat la finalul partidei antrenorul sucevenilor, Costel Ilie.

Mugur Bolohan visează să antreneze cândva echipa orașului său natal

Revenit acasă din postura de adversar, antrenorul celor de la FC Academica Clinceni, suceveanul Mugur Bolohan, a declarat că de fiecare dată are emoții când vine pe Areni, unde a jucat pentru echipa orașului său natal, Suceava.

„Revin cu plăcere acasă de fiecare dată deoarece pentru mine Suceava e un loc aparte. Deși în ultimul timp vin doar din postura de adversar, aș fi vrut să stau mai mult pe aici. Sunt emoționat de fiecare dată când vin și joc pe Areni. Am avut un vis să joc pentru echipa orașului meu și l-am îndeplinit și mai am unul, să antrenez această echipă”, explicat la conferința de presă de după meci suceveanul Mugur Bolohan.

Referitor la meciul cu Rapid, Bolohan crede că diferența s-a făcut la capitolul experiență și determinare. „A fost o primă repriză mai echilibrată, dar am intrat montați după pauză, am jucat spre poartă, cu multă încredere, și asta ne-a adus un avantaj clar. Cred că am câștigat acest meci la capitolul experiență și în același timp la dorința de joc și la implicarea tuturor jucătorilor. Am o echipă bună, dar i-am găsit pe jucători puțin demotivați și am încercat să vorbesc cu fiecare și să-i conving că fiecare este important și dacă intră în teren trebuie să dea 100 la sută pentru echipă”, a declarat Mugur Bolohan.

La final, Bolohan a mai adăugat că a văzut meciul sucevenilor cu Rapid București și crede că în disputa cu echipa sa, Rapid CFR a prins o zi proastă, iar Clinceniul le-a pus probleme mai mari decât bucureștenii.

RAPID CFR SUCEAVA        1
FC ACADEMICA CLINCENI    5

M. Negru ”35 – pen. / Al. Neagu ”12,”51, D. Benzar ”32, Antohi ”56, Kuku ”67

Hânțescu – D. Bălan, Velescu, Sfrijan, Semeghin (cpt.) – Golofca (Vornicu ”84), Aeroaiei, Dănilă (Galan ”58), I. Plămadă – M. Negru (G. Apostol ”52), Boiciuc
Rezerve neutilizate: Niga – D. Ciobanu, Gheorghiciuc, Tudorache
Antrenor: Costel Ilie

A. Marinescu (cpt.)(H. Iancu ”46) – Vențer, Dobrosavlevici, D. Lung, Fl. Ștefan – Antohi, Olariu (Patriche ”60), C. Gheorghe (B. Martins ”70), Kuku – Al. Neagu, Benzar
Rezerve neutilizate: Budeanu, A. Nițu, Pham Huy, C. Matei
Antrenor: Mugur Bolohan

Stadion: Areni (Suceava); Spectatori: 1.000; Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu 3 (Satu Mare); Asistenți: Adrian Vornicu 3 (Iași) și Ferencz Tunyogi 3 (Zalău); Jucătorul meciului: Alexandru Neagu 4.

Text: Monitorul de Suceava
Foto și video: Gazeta de Suceava

Marius ANGHEL 28 Mar. 2016, 11:38 Campionat
Pe aceeași temă