VIDEO | Rapid Suceava revine de la 0-2 și smulge un punct Farului. „Marinarii” încep să-și facă griji pentru locul de play-off

Marius ANGHEL 10 Mar. 2016, 12:51 Campionat

Fără victorie în campionat de 11 etape, rapidiștii suceveni și-au pus mari speranțe într-un succes în confruntarea de miercuri cu Farul, contând pentru runda a 21-a a Ligii a 2-a, însă până la urmă trebuie să se declare mulțumiți cu rezultatul final de 2-2, în condițiile în care au revenit de la 0-2, iar golul egalării a venit abia în minutul 90.

Duelul de pe stadionul Areni s-a disputat în primul mitan sub semnul echilibrului. Dobrogenii au amenințat pentru prima dată poarta lui Niga după un sfert de oră de joc, prin Vezan, tânărul goal-keeper sucevean având mai apoi o intervenție reușită și la reluarea din întoarcere a lui Tigoianu. Dintre „ceferiști”, cel mai aproape de gol a fost Boiciuc, căruia nu i-a lipsit mult să-l învingă pe portarul Farului, Negrilă, cu un șut plasat, de la marginea careului de 16 metri.

În repriza a doua, rapidiștii au făcut pasul înapoi, ceea ce le-a permis constănțenilor să aibă o posesie mai bună și să devină din ce în ce mai periculoși pe faza ofensivă. Neagu, Pătulea și Munteanu le-au dat emoții celor aproximativ 1.000 de spectatori din tribune, suceveni ripostând ulterior prin Golofca, care a ales un dribling în plus în locul unei finalizări din poziție foarte bună, și Gheorghiciuc, care l-a pus la încercare pe Negrilă cu un șut de la 20 de metri.

Deschiderea scorului avea să se producă în minutul 64, când Niga a avut o intervenție imprudentă asupra lui Florin Popa, ce a fost penalizată de centralul întâlnirii cu lovitură de la 11 metri. Pătulea a fost cel care a transformat cu siguranță penalty-ul acordat, aducându-și echipa în avantaj.

Sucevenii au părut să resimtă acest șoc, încasând golul al doilea în minutul 77, dintr-un șut surprinzător al lui Valentin Munteanu, de la 28 de metri. Mai mult, peste câteva zeci de secunde oaspeții au avut șansa să-și majoreze din nou avantajul, numai că Pătulea a irosit o lovitură de pedeapsă acordată gratuit de această dată, pentru un fault inexistent al lui Bălan asupra lui Tigoianu.

Ce a urmat mai departe nu a făcut decât să confirme o dată în plus de ce în fotbal 2-0 este considerat cel mai periculos scor. Exasperat de lipsa de coordonare a colegilor săi pe faza de atac, „veteranul” Bălan a plecat vijelios pe banda dreaptă în minutul 84, l-a îngenuncheat din dribling pe Murgoci și a pasat în spate pentru Boiciuc, care a preluat pe poziție viitoare și a înscris cu un șut plasat, la firul ierbii. A venit apoi minutul 90, când a ieșit la rampă celălalt „veteran” al Rapidului, Dorin Semeghin. Fotbalistul care va împlini 37 de ani pe 29 martie a executat perfect o lovitură liberă, mingea a lovit încheietura barelor și a revenit la Tudorache, care a adus un punct nesperat în contul grupării sucevene, cu o lovitură de cap.

Stări de spirit diferite la final, în cele două tabere

Ținând cont de desfășurarea ostilităților din teren, antrenorul Rapidului, Costel Ilie, a trebuit să se mulțumească la final cu această remiză. „Mă bucur că echipa a dat dovadă de caracter, izbutind să revină de la 0-2. Băieții au arătat ca un grup unit, nu au cedat și au crezut în șansa lor până la final. Boiciuc a făcut un meci bun la debut și reprezintă un câștig pentru echipă. Din păcate, Semeghin a încasat un cartonaș galben și nu vom putea conta pe aportul lui în meciul de sâmbătă, de la Ceahlăul”, a declarat tehnicianul Rapidului.

De partea cealaltă, omologul său de pe banca Farului, Constantin Gache, și-a găsit cu greu cuvintele la conferința de presă de după meci „Am scăpat victoria printre degete, pe mâna noastră. Conduceam jocul, am avut 2-0, am irosit un penalty și alte câteva ocazii de gol. Este nepermis pentru o echipă cu pretenții ca noi să greșim de maniera asta. N-aveam voie să luăm acele goluri, practic le-am făcut cadou gazdelor un punct”, a precizat Constantin Gache.

RAPID CFR SUCEAVA    2
FARUL CONSTANȚA    2

Boiciuc ’84, Tudorache ’90 / Pătulea ’64 – pen., V. Munteanu ’77

Niga – D. Bălan, Velescu, D. Ciobanu, D. Semeghin (cpt.) – Golofca (Bîgu ’69), Sfrijan, G. Apostol (Tudorache ’69), I. Plămadă – M. Negru (Gheorghiciuc ’54), Boiciuc
Rezerve neutilizate: Hânțescu – Țăuțianu, Dănilă, Jitariuc
Antrenor: Costel Ilie

Negrilă – Țăranu, Fl. Pătrașcu (cpt.), Fl. Popa, Murgoci – V. Munteanu, Vezan, Ad. Ionescu, Tigoianu (Pungă ’89) – Pătulea, C. Neagu (Milea ’83)
Rezerve neutilizate: I. Dinu – Meleandră, Vlăescu, Ad. Cristea, V. Suciu
Antrenor: Constantin Gache

Stadion: Areni (Suceava); Spectatori: 1.000; Arbitru: Sergiu Popa 2 (Aiud); Asistenți: Ferencz Tunyogi 3 (Zalău) și Doru Claudiu Lucaciu 3 (Cluj-Napoca); Jucătorul meciului: Dorin Semeghin 3.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto și video: Gazeta SV
 

Marius ANGHEL 10 Mar. 2016, 12:51 Campionat
Pe aceeași temă