VIDEO | Rapid e în pierdere de turație. După înfrângerea cu Brăila a ajuns la patru meciuri fără victorie

Marius ANGHEL 16 Nov. 2015, 12:42 Campionat
VIDEO | Rapid e în pierdere de turație.** După înfrângerea cu Brăila a ajuns la patru meciuri fără victorie

Rapid Suceava a ajuns la patru meciuri fără victorie în campionat după ce a pierdut sâmbătă, cu 1-2, confruntarea de pe Areni cu Dacia Unirea Brăila, o contracandidată în lupta pentru calificarea în play-off. Eșecul a venit pe fondul uneia dintre cele mai slabe evoluții ale grupării pregătite de Bogdan Tudoreanu în actualul sezon.

Având în față o echipă experimentată, bine așezată în teren, aflată într-o bună dispoziție de joc, sucevenii au întâmpinat mari dificultăți în a se apropia periculos de poarta adversă. Mai mult, oaspeții au reușit să deschidă scorul după o jumătate de oră de joc, atunci când pe fondul unei inexactități pe flancul drept al apărării rapidiste, veteranul Sorin Frunză a centrat pe jos în fața porții, iar Muscă a îndeplinit o simplă formalitate. Situația s-a complicat și mai mult pentru suceveni imediat după pauză, atunci când Ferariu l-a faultat pe Pușcașu în propria suprafață de pedeapsă, iar penalty-ul acordat de centralul Robert Dumitru a fost transformat cu siguranță de Muscă.

După această reușită jocul sucevenilor s-a precipitat și mai mult, astfel că brăilenii și-au creat două-trei ocazii periculoase din care puteau marca chiar golul trei. Finalul de partidă avea să aparțină însă sucevenilor. Mai întâi, Apostol a reușit să reducă din handicap în minutul 87, cu un șut de la opt metri, printre picioarele portarului advers, pentru ca, după alte câteva zeci de secunde, același Apostol să irosească o ocazie de egalare cât roata carului, atunci când a trimis cu capul, milimetric pe lângă poartă, dintr-o poziție iminentă de gol.

VEZI o GALERIE FOTO de la meciul desfășurat la Suceava

Moment greu așadar pentru rapidiști, care riscă să piardă calificarea în play-off dacă nu își revin cât mai curând, următoarele două partide, ambele din deplasare, cu Bucovina Pojorâta și Gloria Buzău, constituind o bună oportunitate de a recupera din terenul pierdut.

RAPID CFR SUCEAVA    1
DACIA UNIREA BRĂ‚ILA    2

G. Apostol ”87 / Muscă ”30, ”49 – pen.

Niga – D. Bălan, S. Ciobanu (Sava ”26), Ferariu, Semeghin (cpt.) – Golofca, Sumanariu, Onciu, Dănilă (Jitariuc ”46) – M. Negru (G. Apostol ”58), M. Enciu
Rezerve neutilizate: Hânțescu – Vornicu, Al. Vrabie, Sfrijan
Antrenor: Bogdan Tudoreanu
Eliminat: Jitariuc ”90+4 (cumul de galbene)

Cr. Mitrea – Iosofache (G. Iordache ”75), L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – M. Dima, P. Ioan, Pușcașu (Onofraș ”89), S. Frunză (cpt), C. Roșu – Muscă (Stângaciu ”85)
Rezerve neutilizate: Leu – Olenic, St. Nicoliță, Stângaciu, Istrate
Antrenor: Alin Pânzaru

Stadion: Areni (Suceava); Arbitru: Robert George Dumitru (Sfântu Gheorghe); Asistenți: Cristian Nicolae Lucaci și Radu Despa (ambii din Baia Mare); Jucătorul meciului Alexandru Muscă.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 16 Nov. 2015, 12:42 Campionat
Pe aceeași temă