VIDEO | Meci nebun la Brăila, cu trei penalty-uri și doi eliminați. Dacia Unirea e lider după două etape

Marius ANGHEL 14 Aug. 2016, 13:44 Campionat

Dacia Unirea a bifat, sâmbătă, în etapa a doua a Ligii 2, primul succes pe teren propriu în noul campionat, 2-0, în fața celor de la Unirea Tărlungeni, la capătul unuia dintre cele mai spectaculoase meciuri care s-au disputat pe Stadionul Municipal din Brăila în ultimii ani.

Formația brăileană a câștigat cu 2-0 partida cu Unirea Tărlungeni și are maximum de puncte după primele două etape. O victorie meritată a elevilor lui Alin Pânzaru, ținând cont de raportul ocaziilor din acest joc, cu mențiunea că situațiile mari de poartă din primele 30 de minute au aparținut echipei vizitatoare.

Dacia Unirea putea deschide scorul în minutul 3, când Petean i-a pasat în adâncime lui Roșu, acesta a centrat în fața porții, iar Epaminonda Nicu a fost la un pas de autogol, însă tot el a rezolvat situația. Oaspeții au replicat prin Vasile Mihai, care în două rânduri putea înscrie în poarta lui Olaru. în minutul 7, mingea șutată de mijlocașul oaspeților a fost deviată în corner de Ghiocel, iar în minutul 11 Mihai a șutat în bara din stânga a porții lui Olaru. La rândul lor, gazdele au avut o altă șansă de a deschide scorul prin Ghiocel (16), însă tabela nu s-a modificat nici de această dată.

Roșu, gol și ratare de la punctul cu var

Cea mai mare ocazie de gol a primei reprize a aparținut oaspeților. În minutul 20, Petean a greșit o pasă simplă, Vasile Mihai a recuperat mingea, a intrat în careu și a șutat spre poartă, dar Olaru a agățat-o cu vârful degetelor, aceasta a ajuns la Zaina, care la rândul lui a trimis-o la colțul scurt, mingea a lovit bara, s-a prelins pe linia porții și a lovit și cealaltă bară, apoi a fost degajată în corner de Ghiocel. Finalul primei reprize a aparținut gazdelor. În minutul 36 Dacia Unirea a obținut o lovitură liberă la marginea careului advers, mingea șutată de Petean a fost deviată cu mâna în careu de Alin Stoica, iar centralul partidei a arătat punctul cu var. Mingea șutată de Costel Roșu din penalty a lovit bara și a poposit în plasa porții apărate de Gudea.

Elevii lui Alin Pânzaru au simțit momentul prielnic de a a-și mări avantajul și puteau să se desprindă la 2-0, pentru că Muscă a fost faultat în careul oaspeților de Gudea, iar Mihai Amorăriței a arătat din nou punctul cu var, numai că de data aceasta Roșu a trimis mingea pe lângă poartă.

Penalty obținut și în inferioritate numerică

Repriza a doua a fost la discreția gazdelor cu toate că acestea au evoluat timp de 20 de minute cu un jucător mai puțin, Ivan fiind eliminat în mod eronat de centralul Mihai Amorăriței. La șase minute de la reluare, Muscă a avut golul în vârful bocancului, însă a șutat slab și cu toate că Gudea era bătut, Epaminonda Nicu a reușit, in extremis, să-și salveze echipa de la primirea celui de-al doilea gol. Stănciulescu (56) a fost blocat de V. Mihai la marginea careului de 6 metri, iar două minute mai târziu Muscă a trimis mingea în bară.

În inferioritate numerică, Dacia Unirea a reușit să obțină și cel de-al treilea penalty. Niță a fost faultat în careul oaspeților de Epaminonda Nicu, iar Muscă a transformat penalty-ul și a stabilit scorul final, 2-0 pentru Dacia Unirea.

Ambele echipe au terminat însă cu un jucător mai puțin meciul, Vasile Mihai, de la Unirea Tărlungeni fiind eliminat, pentru proteste repetate și injurii la adresa arbitrului în cel de-al treilea minut de prelungire al reprizei secunde.

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA – UNIREA TĂ‚RLUNGENI 2-0
C. Roșu 36 – pen., Al. Muscă 80 – pen.

Olaru – Niță, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu (cpt.) – C. Roșu, D. Oprea, Petean (Necoară ’46), C. Neagu (M. Enciu ’71) – Pușcașu, Al. Muscă (Mucuță ’84)
Rezerve neutilizate: Cr. Mitrea – Olenic, M. Iordache, P. Ioan
Antrenor: Alin Pânzaru
Eliminat: L. Ivan ’72

Gudea – Ciortan, E. Nicu (cpt.), Al. Stoica, M. Alecsandru – V. Mihai, Braga, Mbabi, Sin (M. Gheorghe ’69) – V. Mihai, Tigoianu (Potecea ’77)
Rezerve neutilizate: I. Popescu – Burnea, V. Apostol, I. Anghel, G. Ivan
Antrenor: Laurențiu Tudor
Eliminat: V. Mihai ’90+3

Articol și foto de Costel FILIP
Video: FB Dacia Unirea Brăila

Marius ANGHEL 14 Aug. 2016, 13:44 Campionat
Pe aceeași temă