VIDEO | Matei i-a venit de hac fostei echipe. FC Voluntari a câștigat la Suceava și s-a distanțat și mai mult în fruntea seriei

Marius ANGHEL 23 Mar. 2015, 12:30 Campionat

Rapid CFR Suceava a suferit a doua înfrângere în decurs de doar trei zile, după ce a pierdut sâmbătă, pe stadionul Areni, cu scorul de 0-1, în fața liderului clasamentului seriei întâi, FC Voluntari, într-o partidă contând pentru penultima etapă din cadrul sezonului regulat al ligii secunde.

Venită în nordul Moldovei din postura de principală candidată la promovare, gruparea ilfoveană a deschis scorul încă din minutul 8, prin ex-rapidistul Marius Matei, care a primit o pasă la marginea careului și l-a învins pe Rohețki cu un șut din întoarcere la colțul lung. „Ceferiștii” au încercat să reacționeze imediat, dar mingea trimisă cu capul de Marinkovic a trecut peste transversală, iar mai apoi Ghiorghiciuc a șutat pe lângă țintă dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri. Pe contraatac, oaspeții își puteau dubla avantajul în minutul 20, când Cârstocea a șutat din unghi, Rohețki a respins mingea în față, dar scărița încercată de golgheterul seriei, Voduț, a trecut peste bară. Ghiorghiciuc a avut o nouă șanșă de a egala situația de pe tabela de marcaj în minutul 26, dar a șutat în brațele lui Hânțescu din 16 metri.

Rapidiștii au avut un penalty clar neacordat în minutul 45

Cea mai scandaloasă fază a meciului s-a petrecut în ultimul minut al primei reprize, când Golofca a fost faultat la un metru în interiorul careului, dar în loc să dicteze penalty și al doilea cartonaș galben pentru Maxim, centralul brașovean Marian Barbu a acordat lovitură liberă de pe linia de 16 metri, spre disperarea lui Bogdan Tudoreanu.

După pauză, ilfovenii n-au mai arătăt nimic, preferând să-și apere avantajul minim de pe tabelă. De partea cealaltă, „ceferiștii” au presat mai mult, dar au desfăcut cu greu defensiva bine organizată a oaspeților. Singurele ocazii la care au tresărit cei 2.000 de spectatori prezenți sâmbătă pe Areni au fost la șuturile lui Ghiorghiciuc și Onciu. În minutul 88, rapidiștii au avut și ghinion, la o fază în care Apostol a șutat în bară, mingea a revenit la Golofca, iar acesta a trimis peste din opt metri.

Intrat pe teren la jumătatea reprizei secunde, Negru a avut de două ori șansa golului pe final. Mai întâi a trimis din lovitură liberă, dar Hânțescu a deviat de sub transversală, iar apoi a șutat spre vinclu, dar mingea a fost respinsă cu umărul de un adversar. Ultimele faze l-au regăsit pe portarul Rohețki urcat în careul advers. Degeaba! Rapid – FC Voluntari s-a terminat 0-1, iar „ceferiștii” pierd pe Areni după o serie de 15 meciuri consecutive fără înfrângere.

Vezi un rezumat video cu cele mai importante faze din repriza a 2-a!

RAPID CFR SUCEAVA    0
FC VOLUNTARI        1

M. Matei ”7

Rohețki – D. Bălan (cpt.), R. Soare, R. Sava, G. Apostol – Golofca, Onciu, Sumanariu, Gheorghiciuc – Marinkovici (M. Negru ”67), Buziuc (Bîgu ”55)
Rezerve neutilizate: Căt. Pascal – Ferariu, N. Alexandru, Ad. Vornicu, Săvoaia
Antrenor: Bogdan Tudoreanu

Hânțescu – C. Roșu, S. Rădoi (cpt.), C. Achim, Fl. Maxim – D. Novac, Todoran (Bg. Barbu ”69) – A. Cârstocea (G. Deac ”83), M. Matei (Ad. Bălan ”76), Călințaru – Voduț
Rezerve neutilizate: Dr. Balauru – Poverlovici, M. Ene, Lircă
Antrenor: Ilie Poenaru

Stadion: Areni (Suceava); Spectatori: 1.500; Arbitru: Marian Barbu (Făgăraș); Asistenți: Ionel Valentin Dumitru (Gherghița) și Vasile Dan Popescu (Buzău); Jucătorul meciului: Marius Matei.

Sursa: Gazeta de Suceava

Marius ANGHEL 23 Mar. 2015, 12:30 Campionat
Pe aceeași temă